Казват, че връзката между двама души е като цветето! И тя има нужда от слънце, въздух, вода и всекидневни грижи, за да бъде здрава и красива! Какво по-подходящо време от лятото да се погрижим за това цвете! Лятото е време за изненади и смели преживявания! Използвайте дългите дни, слънчевите сутрини и меките нощи, за да се забавлявате заедно с любимия човек. Така зимата после ще бъде по-хубава и заредена със спомени за слънце и приключения!

Идея 1: Полети с балон в небето!

Не бързай да отхвърляш идеята заради страх от високо! Преживяването си струва всяка минута в небето! Още повече, че може да избереш панорамно издигане с балон вместо свободен полет.

При панорамното издигане балонът е фиксиран към земята с въжета, така че образно казано няма да летите, накъдето ви отвеее вятърът. Издигате се на около 100 метра височина, а изживяването продължава 10-ина минути. Престоят в най-високата точка е около 5-6 минути – време, през което да се насладите на света от „птичи поглед“! И да се снимате, разбира се! Напълно подходящо за хора, които не си падат по супер екстремните преживявания! И все пак ще си доставят страхотна тръпка. Издиганията и полетите с балон се провеждат рано сутрин (но пък за сметка на това съвсем близо до София) и максимумът на участниците, които могат да се качат в коша е шестима.

Ако обаче мечтаеш да полетиш свободно в небето, както си виждал да правят десетките балони в чудната Кападокия, по-добре избери свободния полет. Удоволствието от плавното и лежерно движение на балона, красотата, която се открива около теб и о, да не забравим - близостта на твоя човек, е несравнимо усещане! И е винаги добра идея за подарък и отбелязване на ваша си специална дата. Ако искате да сте сами на „борда“, в случая в коша, поръчайте си VIP свободен полет! Разликата в цената не е голяма, ще получите и шампанско, и задължителното HD заснемане! Полетът продължава 30 минути, а височината на издигане е от 400 до 1000 метра.

Синьо небе!

Идея 2: Пътешествайте с каяк!

Каякинг, рафтинг - повечето хора ги бъркат и може би заради това приемат каякинга като екстремно преживяване! Да, то може да бъде такова, но каяк се кара и в спокойни води и няма общо с бързеите, които преодоляваш при рафтинг спусканията. Карането на каяк е релаксиращо изживяване сред природата - няма шум от двигатели, тихо и спокойно може да достигнеш до закътани места, не е нужно да се мокриш или да умееш да плуваш! Може да избереше от няколко язовира или  реки за пътешествие с каяк  - Пчелина, (Лобош), Огняново, Тополница, Душанци, Искър, Дунав. Разбира се, с вас е инструктор, осигурена е и екипировката. А и още нещо – с каяк може да правиш и лунни пътешествия

Романтично, а?

Идея 3: Рафтинг спускане

Споменахме рафтинга и ни се прииска да го изживеем отново на МАКС.  Адреналинът тук се покачва, а от спусканията по буйните води кръвта кипи. Тук малко ще се понамокрите, но колко екстремно ще бъде зависи и от реката, и от сезона -  в ранна пролет например рафтинг по река Струма ще достави удоволствие на любителите на силните усещания, през лятото и есента тя ще е съвсем гостоприемна и към начинаещите. Рафтинг спускането трае около 2 часа, от които 1 час и 30 минути са престой във водата. На рафтинг по р. Искър пък всички са добре дошли – от децата, до възрастните.

Опитай, хората са го казали: водата е здраве и лекува всичко!

Идея 4: Свободен полет с балон за 2-ма!

Сбъдни (си) мечта и полети! Кажи "Обичам те" във въздуха! Мечтаеш да полетиш в облаците с любимия човек? Ами какво чакаш? Избери полет с балон за двама на една крачка от София и полетете в облаците както стотици балони в Кападокия! Мечтите са, за да се сбъдват!

Идея 5: Екстремен ден – на лов за приключения

Много готина идея, ако и двамата сте „социални“, обичате големите компании и емоцията, която винаги съпътства голяма група, тръгнала на „лов“ за приключения. Изживейте цял един Екстремен ден, наситен с адреналин, красота и разнообразни усещания. Ще има от всички елементи - въздух, вода, земя, слънце. Ще скочите с бънджи от 70 м от виадукта при гр. Клисура, ще се спуснете по скоростен алпийски тролей (Zip Line), после малко каньонинг по водопад с въже и по естествени водни пързалки, леко скално катерене по въжени въжени мостове и стълби. Групата се събира на 1 и 2 август на 100 километра от София.

И също така – може да пропуснете скока с бънджи, ако не е вашето!