Пожелавам си за спазвам новогодишните си обещания… И при вас ли обещанията се топят като снежната покривка през март? Или държите на обещаното и преследвате целите си докрай?  Независимо дали повече се оставяте на инерцията или сте калени в самодисциплина, спазването на новогодишните обещания си остава трудна задача. Но не и невъзможна…

Ако решите, че тази година ще е различна, вижте един прост списък с цели, които ви предлагаме да следвате през новата година. Малки или големи, целите ни помагат да вървим напред и да се чувстваме пълноценни.

Цел № 1 Живей една идея по-здравословно

Не е най-важно какво точно ще промениш – хранене, движение, вредни навици, вредни хора -  просто избери едно от нещата, което те кара да чувстваш, че живееш по-хармонизирано. Може да са цигарите, висенето с часове пред компютъра или нещо друго, малкото четене или многото четене… Ти решаваш!

Цел№ 2 Пътувай

Пътувай. Независимо къде. С малко или с повече багаж. С кола или със самолет. С влак или с колелото. Не се оправдавай с липса на пари, време или компания. Всичко е въпрос на желание, организация и любопитство. Никой не казва, че за да преживееш нещо прекрасно задължително трябва да посетиш екзотична дестинация или да летиш с презокеански полет. Може просто да посетиш и Перник! Ей го къде е, пък още не си бил там! 

Цел 3 Чисти зъбите си с конец всеки ден

Колко от вас почистват зъбите си с конец всяка вечер преди лягане? Признайте си – един, двама, трима, шест... Ето ви лесно изпълнима, супер полезна и оригинална цел за 2019 г. Да живеят конците за зъби!

Цел 4 Рискувай 

Ако цел №3 със зъбната хигиена ти се стори недостатъчно амбициозна, ето ти цел за по-смели сърца. Рискувай и променяй.  Още ли ще търпиш старото работно място? Или връзката, която не те удовлетворява? Време е за промяна. Днес това може да изглежда като риск, но дългосрочно да се окаже най-доброто, което си правил за себе си.

Цел №5 Общувай с по-възрастните си роднини по-често

Обръщай внимание на хората, които вече нямат твоето забързано ежедневие. Един ден ще бъдеш на тяхно място. Какво по-хубаво да отделиш 5 минути за неангажиращ разговор с баба, който ще я топли дни наред.

Цел № 6 Влезте във форма… Веднъж завинаги. Или поне за лятото….

Цел № 7 Прекарвай повече време с приятели – преживявайте заедно

Все по-често се уляваш, че общуването с приятелите ти е ДИГИТАЛНО, a не РЕАЛНО? Промени го – Правете нещо заедно и се виждайте. Освен сладки приказки и задължителната вечеря има страхотни начини да се развълнувате без да се налага дори да пътувате. Например:

Рисувайте с чаша вино по двойки

Масаж за двама в страхотно градско СПА

Отидете заедно на духовна практика, уъркшоп или някой тренинг, който да ви обогати и да ви отвори врати към нови знания.

Отидете на дегустация на бутикови вина

Запишете се на еднодневен готварски курс  имаме още мноого други предложения

Животът е в нашите ръце. Живейте пълноценно и не забравяйте – обещанията са първата стъпка към изпълнението. Ако не друго – поне си обещайте J