Колко струва да полетиш с балон?

 
На първо място това е безценно преживяване, което остава спомен за цял живот. България не е Кападокия, но категорично има своите предимства. Най-малкото е, че на родна земя ще избегнете огромните групи с туристи, както е в съседна Турция. Там рано сутрин по едно и също време излитат десетки балони.
 
У нас е много по-лесно за планиране, защото полети и издигания с балон се правят на много места. Освен това е по-евтино от екскурзия в чужбина, а гледките ни не отстъпват по нищо на тези в Кападокия.
 
 
 
 
И така: Къде можем да летим в България:
Най-голям интерес към полети и издигания с балон има в София и на Белоградчишките скали. Пловдив е другото място за издигания. Над Габрово и Севлиево и в района на Шумен, Провадия и Айтос също летят балони.  
 
Цените за издигания и полети са различни, като издиганията започват от 60 лева на човек, а полетите - от 174 лева за участник в групов полет. Когато не искате да летите в група, трябва да се спрете на вариант VIP полет и тогава цената е по-висока. Срещу 378 лева в сайта на gift-tube.com може да закупите Вип полет с двама с шампанско и заснемане с дрон.
 
Това преживяване може да бъде нестандартен начин да направиш предложение за брак или да отпразнуваш рожден ден на вълнуващ полет с балон в околностите на София.!
 
Ето и малко полезна информация, свързана с полетите. 
 
Ако не ви е страх да стоите на терасата на 7-ия етаж, значи няма проблем и да летите. С балон се лети през цялата година, а не само през лятото. Дори в горещите месеци времевият прозорец, в който балонът може да се издигне, е доста по-кратък. Затова полетите се извършват рано сутрин или непосредствено преди залез слънце.  Височината на издигане е от 400 м до 1000 м.
 
 
Има разлика между издигане с балон и свободния полет. Докато при издигането, кошът остава привързан с въжета към земята, при свободния полет балонът се рее свободно във въздуха. Преживяването е подходящо и за деца, защото не е страшно. 
 
Потърсете опциите и полетете близо до София или вижте Белоградчишките скали от птичи поглед. 
 
 
Всеки ли може да полети с топловъздушен балон?
Разбира се, няма ограничения. Не се препоръчва за дами в напреднала бременност. Децата е добре да бъдат по-високи от 130 сантиметра, за да виждат гледката от самия кош.
 
Колко души могат да летят с балон?
Някаи балони побират до 4 души + пилота. По-големите са за поне 10 пасажери. С такива балони може да се лети в Белоградчик и околностите на София.
Ако искате да летите само вие и вашата половинка, тогава може да закупите VIP или DELUXE полет с балон. Такава опция се предлага от всички дестинации. Много често пилотите на полети с балон са първите свидетели на предложение за брак. 
 
 
Специални полети с балон – рождени дни, предложения за брак и други изненади!
 
Специалните дни трябва да бъдат отпразнувани с незабравими преживявания. Създайте спомен с нещо уникално, което се случва веднъж в живота – полетът с балон е едно точно такова събитие, което ще зарадва вас и хората, които обичате!
 

 

Здравей!
Избери една от опциите по-долу, за да се свържеш с нас и ще ти отговорим при първа възможност.