Полети с балон

9 продукта

Настрой низходяща посока


9 продукта

Настрой низходяща посока

ПОЛЕТ С БАЛОН

Оригинален екстремен подарък, с който ще зарадваш любим човек, близък или приятел. 

Сега можеш да купиш ваучер за подарък - свободен полет с балон или панорамно издигане с балон. Избирай от богата селекция от предложения на платформата Gift Tube. Най-добри цени в разнообразен ценови клас - от 50 лева, 100 лева, 200 лева и 300 + лева.

Най-хубавата част? Купуваш сега, а получателят на ваучера може да избере после кога да лети. Полетите с балон, които ще намериш на сайта ни се провеждат в София, Варна, около Видин и над феноменалните Белоградчишки скали

Имаме и предложения за полети около Габрово, Карлово, Шумен. Може да организираме полет и от друго място, посочено от теб, стига то да разполага с подходящ терен за излитане. 

ПОЛЕТ С БАЛОН

Същност на полета с балон

Летенето с балон е въздушно преживяване, което ще остане в спомените ви за цял живот. Да полетиш звучи като невъзможна мечта, но всъщност е нещо не толкова трудно за постигане.

С ваучер за преживяване от Gift Tube можете да организираш първия си полет сред облаците в рамките на минути  сам или с приятел. Страхотна идея за подарък за феновете на адреналина и екстремните преживявания във въздуха.

 

Как се практикува?

Важно е да знаеш, че издигането с балон и свободният полет са различни неща. Издигането е краткият вариант, при който кошът на балона е привързан към земната повърхност с въжета, докато при полета балонът се рее свободно във въздуха. 

В първия случай балоните се издигат на малка височина над земната повърхност, докато във втория - могат да стигнат и до няколкостотин метра. 

Колко високо ще лети балонът зависи от времето и от това дали има конкретни ограничения във въздушното пространство. Панорамното издигане с балон е по-кратко от свободния полет и продължава 10 - ина минути, докато полетите могат да бъдат 30 минути или час.

ПОЛЕТ С БАЛОН

Как лети балонът?

Чрез загряването на въздуха с горелка, която изгаря пропан - бутан. Топлият въздух е по-лек от заобикалящия го студен въздух, което кара „магията“ да се случва. С промяната на височината се променя и направлението на балона, тъй като в различните въздушни слоеве, вятърът има различна посока.  

За да се спусне балонът, всичко, което е необходимо, е да се изпусне част от горещия въздух от купола. Това прави балонът по-тежък от въздуха около него и го насочва обратно към земята.

Професионалистите знаят как да регулират този процес, за да се случи постепенно и плавно, така че не се притеснявайте, няма да паднете рязко надолу.

Да, нужно е да планирате, тъй като летенето с балон е капризна услуга. Понякога вашият час за полет може да бъде отменен, ако вятърът се усили. Силата и посоката на вятъра са от ключово значение за летенето и особено за приземяването на балона. 

Ако балонът се движи с по-висока скорост и вятърът го носи, приземяването може да е по-твърдо от очакваното. Както казват пилотите: има два вида приземяване - меко и твърдо. И в двата случая обаче си струва преживяването, изминатите километри път до мястото и ранното ставане.

 

Кога е най-подходящо да се лети с балон?

Лети се през цялата година, въпреки че интересът е най-голяма от април до септември. Повечето хора мислят, че стане ли студено и полетите с балон спират. Но това не е така.

Обикновено се лети рано сутрин - това е златното време за издигания и полети. Условията тогава са най-подходящи, тъй като тихият приземен слой осигурява лесно излитате и кацане. Колкото по-силно се нагрява земята от слънцето с напредването на деня, контролирането на полета става по-трудна задача заради образуващите се въздушни течения.

Затова и през лятото, когато отрано е топло, часовете за полети започват още от 5 - 6 сутринта. Но е възможно и излитане и привечер, във времето на залеза.

 

Всеки ли може да полети с топловъздушен балон?

Разбира се, няма ограничения. Казват, че ако може да стоиш спокойно на терасата на 7 - ия етаж, значи може и да се качиш на балон. Разбира се, трябва да издържиш прав 30 минути или 1 час, колкото продължава полетът. 

Не се препоръчва за дами в напреднала бременност, тъй като, за да се качиш в коша, е необходимо усилие, за да го прескочиш. 

Децата е добре да бъдат по-високи от 130 сантиметра, за да виждат гледката от самия кош. Имайте предвид и друго - най-малките се плашат и от шума на горелката в коша на балона.

 

Колко души могат да летят с балон?

Стандартните кошове побират до 4 души + пилота. Ако искате да летите само вие и вашата половинка, тогава може да закупите VIP полет с балон. 

Такава опция се предлага от всички дестинации. Много често пилотите на полети с балон са първите свидетели на предложение за брак. Затова и VIP полетите задължително вървят с шампанско и заснемане.

 

Вижте света отгоре! 

Очаква те истинско удоволствие и бягство от реалността. Ти и твоите приятели ще бъдете издигнати над земята, откъдето ще можете да видите живота от нова гледна точка. Направи снимки и увековечи момента за следващото поколение. 

 

Незабравим спомен, който си струва цената!

Полетите с летящ балон са оригинална изненада, която е подходяща за абсолютно всеки. Феновете на адреналина няма как да останат безпристрастни щом им поднесете този подарък.

А за хората, които не си падат по екстремните преживявания във въздуха и летящите балони, ще споделим с успокоение, че полетът всъщност е напълно безопасен и много приятен. 

Работим само с проверени организатори, за да сме сигурни, че специалният ден за вас ще премине напълно безпроблемно. 

Хиляди българи вече се възползваха от летящите балони, време е и ти да пробваш това страхотно преживяване. Ако можеш спокойно да стоиш на терасата на петия етаж, то нямаш проблем и да се качиш на летящия балон.

 

На седмото небе с Gift Tube!

Най-страхотната част от полетите с летящ балон са зрелищните картини, които се откриват пред теб. Сподели преживяването си с приятел, близък или любим. 

Уникална идея за празнуване на специален празник като рожден ден, имен ден, юбилей, годишнина, а защо не и предложение за брак? 

Оригинална изненада и свежа идея за подарък, която те кара да се чувстваш по-близо до птиците. 

Наслаждавай се на живота сред облаците и изпробвай нова емоция, която не бива да изпускаш. Преживяване, което всеки трябва да изпита поне веднъж в своя живот.

Сега можеш да купиш ваучерът за подарък - полет с балон за броени минути. Изгодна и конкурентна цена и множество предложения спрямо възможностите ти. Просто избери стойността на ваучера и поръчай. 

Физическата опаковка ще дойде до теб съвсем скоро в прелестна визия – елегантна опаковка тубус, която впечатлява! 

Ако пък бързаш и купуваш подарък в последния момент, поръчай онлайн и ваучерът ще дойде при теб по имейл в рамките на няколко минути. Така ще зарадваш близките си мигновено с неповторимо преживяване!

Полети с балон от GiftTube - Най-добрите и изгодни ваучери за преживявания!

Високо във въздуха с летящ балон - купи ваучер за полет с балон на ниска цена.

Здравей!
Избери една от опциите по-долу, за да се свържеш с нас и ще ти отговорим при първа възможност.