Зарадвай с подарък преживяване

Рефлексотерапия на ходила - ваучер за масаж

Зарадвай с подарък преживяване

Рефлексотерапия на ходила - ваучер за масаж

Почувствай се нов човек с рефлексотерапия на ходила с ваучер от Gift Tube.

Тази услуга е част от колекция Gift Tube Basic 50 лв. Купувайки ваучер на стойност, получателят може да избере това или всяко друго преживяване от колекцията.

Продължителност: 20 минути

Рефлексотерапия на ходила е древната китайска практика добре позната oт векове в цял свят. Рефлексологията, наричана още рефлексотерапия или зонова терапия разделя човешкото тяло на десет вертикални зони, подобно на меридианите. Според китайската медицина в рамките на всяка зона попадат определени органи, системи и мускулни групи, които се свързват с централната нервна система посредством точки в областта на стъпалата, ръцете и ушите.

Точков масаж – Точковият масаж се базира на биологично активни точки в тялото, практикувал се е и продължава да се използва и към момента в много страни. В Китай преди 6000 години е създадена система, която да избавя от болките, състояща се от две допълващи се части: акупунктура и акупресура.

Акупунктурата – иглотерапията се явява един от малкото ефективни методи за лекуване, които се използват в целия свят.

Акупресурата или точковият масаж е натискане на акупунктурните точки с палци. Целта на акупресурата е да поддържа равновесие в жизнената енергия и възобновяване на естественото й течение, когато то е нарушено.

Услугата се предоставя от Спа Деметра

Още за това какво е рефлексотерпия на ходила:

Рефлексотерапия е картографиране на отраженията на всички органи върху стъпалата и дланите. Защото определени участъци на дланите и стъпалата са енергийно свързани с други участъци на тялото. И както се нуждаем от географска карта, за да определим накъде да се движим, така и се нуждаем от карта на рефлексните точки по краката и дланите, за да стимуираме точките, които искаме.

Рефлексотерапия е въздействие чрез оказване на натиск върху определени участъци на стъпалата и дланите, които стимулират свързаните с тях органи.
Болезнените зони обикновено са свързани с органи с бавна функция. Тези болезнени зони изискват по-продължително въздействие. Рефлексните зони може да са болезнени, защото в дадения момент в организма са налице натрупани токсини, които включват отпадъчни продукти от клетъчната обмяна, пикочна киселина, пестициди и други химикали, които тялото не може да изхвърли. Токсичните отпадъци се натрупват вътре в организма. Когато заседнат в определени рефлекторни зони пречат на енергийния поток към останалите органи. Заради гравитацията по-тежките отпадъчни вещества в телата ни се утаяват в края на нервните окончания по ходилата (в стъпалата ни има 30 хил. нервни окончания). Тези области често се превръщат в депа за отлагания (боклуци).

Ти купуваш - той избира! Получаваш ваучера в красива опаковка, подарък от нас! 

С Gift Tube ваучерите на стойност Basic 50, Popular 75, Medium 100, Classic 125, Superior 150, Premium 200  купуваш ваучер на избрана от теб стойност, а получателят сам избира своя подарък – преживяване от услугите, включени в неговата ценова категория. Той може да доплати или да комбинира услуги от останалите ценови категории. Ето как. 

Повече информация
Брой участници: 1
Продължителност: 20 мин
Валидност: 12 месеца
целогодишно
София
Жени, Мъже, 55
За мъж, За жена, Масажи и СПА пакети

Разгледай предложения в останалите Gift Tube колекции

Подари ваучер за преживяване на стойност
от 50 до 200 лева. Ти купуваш. Той/тя избира - Как работи

Тематичен ваучер
Как работи

Вземи ваучер за конкретно
преживяване - Как работи