Парасейлинг

Филтрирай по

2 продукта

Настрой низходяща посока

2 продукта

Настрой низходяща посока

Какво представлява парасейлинга?

Парасейлингът е идеален подарък както за феновете на морския адреналин, така и за тези, които биха искали да скочат с парашут, но все още не са готови да скочат от хеликоптер. Той е екстремен спорт, който комбинира елементи от парашутизма и водните спортове. Издигането и кацането се извършват от и върху борда на паракрафт. 

Паракрафтът е специализирана лодка за морски парашутизъм и може да развива високи скорости във водата. Полетът се извършва с помощта на парашутоподобен купол, който може да се издигне на височина до 400 метра във въздуха. Изпълнява се при добри метеорологични условия.

Как се практикува?

Подготовка и стартиране

Специализираната лодка навлиза навътре във водата, така че да е на безопасно разстояние от брега. Всеки участник се поставя в специална седалкова екипировка, която е свързана с паракрафта чрез дълго въже. Високоскоростната лодка се управлява от професионален водач и се намира във водата. Друга част от екипа отговаря за екипировката на участниците.

Парасейлинг

Стартиране

На борда на паракрафта всички участници получават инструктаж излитане и приземяване, след което първите заемат места. Когато водачът на паракрафта увеличи скоростта, въжето се опъва. По този начин се получава достатъчно тяга, която да издигне участниците над сините води.

Полет във въздуха

Парашутоподобният купол позволява задържането на участника във въздуха. Едновременно могат да се включат до трима души. Въздушната разходка е с продължителност около 10 минути.

Контрол и снижаване

Водачът на паракрафта може да регулира височината и скоростта на преживяването. След края на парасейлинг сесията, участникът се стоварва обратно на водата, където водачът го придържа и спира. В случай че има и други желаещи за полет над водата, сменят местата си.

Парасейлингът предлага уникално преживяване между плъзгане над водата и полет във въздуха. Може да бъде за развлечение, туризъм или наблюдаване на красиви пейзажи от голяма височина. Безопасен е, но е важно да се съобразява с благоприятни метеорологични условия, както и да се спазват инструкциите на професионалните водачи.

Парасейлинг

Каква екипировка е нужна?

Екипировката за парасейлинг може да варира в зависимост от конкретната локация и изпълнителя на услугата:

  • жилетка за безопасност - тя е задължителна дори и за тези, които могат да плуват. Гарантира оставането над водата в случай на екстремна ситуация.
  • обезопасителни колани - това е между панталон и седалка, която се обува, а водачите пристягат според нужното. Прикрепя се към лоста, от който се виси по време на преживяването.
  • слънцезащитен крем - кожата е особено чувствителна през лятото, особено на голяма височина съчетана с вятър. Препоръчва се да се използва подходящ слънцезащитен крем преди да се качите на лодката.
  • свободни дрехи - да се облекат комфортни дрехи, а в най-добрия случай тениска с UV защита.
  • вода - в зависимост от записалите се участници, продължителността може да варира. В общия случай тя е около 40 минути и за този период ще ожаднееш.

Слушай инструктора дори и да не си начинаещ. Съгласувай се с него и спазвай всички съвети за безопасност, за да се насладиш на вълшебен полет.

Парасейлинг

За кого е подходящ парасейлингът?

Парасейлингът може да бъде подходящ за много хора, но има условия, които трябва да се вземат под внимание:

  • Физическа кондиция. Преживяването не изисква специални физически способности, но участниците трябва да имат минимална физическа подготовка. Тези, които имат здравословни проблеми, трябва да се консултират с лекар. 
  • Възраст. За непълнолетни лица се изисква съгласие от родител.
  • Страх от височина. Тези, които страдат от акрофобия, ще намерят тази активност за трудна и предизвикателна.

Защо да изберем Gift Tube?

Gift Tube ти дава най-големият избор за подходящ подарък на любим човек както и за себе си. Заповядай на борда и избери измежду 800 преживявания. Всички ваучери са валидни 1 година и предоставяме замяна през цялата валидност. 

Можеш да избереш да го получиш по имейл или в безплатна опаковка – брандиран тубус. Поръчката на ваучер Gift Tube се случва лесно и бързо. По желание може да напишеш мило послание, което ще бъде отпечатано на ваучера.

Приятната изненада за получателя е гарантирана. На ваучера има инструкция „как да използваш този ваучер“ и до минути може да насрочи преживяването подарък. 

Gift Tube дава повече! С всяка поръчка получаваш подарък като бонус. Всеки месец имаме различна промоция, която получаваш на посочен имейл след успешна поръчка. Може да се възползваш от нея в указания на сертификата срок.

Ваучер за подарък може да закупиш и на място при нас:

  • щанд Gift Tube  в Парадайс център , ниво +1, работи всеки ден
  • офис Gift Tube на ул.“Бачо Киро“ 5А, всеки делничен ден
Здравей!
Избери една от опциите по-долу, за да се свържеш с нас и ще ти отговорим при първа възможност.