Въздушни спортове

Продукти 1-36 от 62

Настрой низходяща посока
Страница


Продукти 1-36 от 62

Настрой низходяща посока
Страница

Въздушни спортове – адреналин, свобода, сбъдната мечта. Подари с ваучер от Gift Tube на най-добра цена

Въздушните спортове са страст, която не е за всеки! Но осмелиш ли се веднъж, със сигурност ще повториш. Ако искаш да направиш оригинален подарък, който ще отвори вратата за нова страст – подари ваучер за въздушен спорт от Gift Tube.

Всички ваучери от Gift Tube можеш да закупиш както за подарък, така и за себе си. Избираш между онлайн ваучер или принт ваучер в елегантна кутия – тубус. Стандартната подаръчна кутия Gift Tube е безплатна и винаги ще бъде, но можеш да избереш и по-луксозен тематичен вариант, за която да доплатиш. 

А с универсалния ваучер за сума от Gift Tube получателят има свободата да избере преживяване от множество предложения за въздушни спортове и преживявания.

Не забравяй, че всички ваучери от Gift Tube са валидни една година. За въздушните спортове това е изключително важно, тъй като те са изцяло зависими от времето, силата и посоката на вятър. С дългата валидност на ваучерите проблемът с резервациите отпада, стига разбира се да не оставиш това за последния момент.

Въздушни спортове

Видове въздушни спортове

Въздушните спортове са много: свободни полети с балон, панорамни издигания с балон тандемни полети с делтапланер или парапланер, скок с парашут, урок по пилотиране, полет с хеликоптер или полет с жирокоптер. Всяко едно от тези забавления може да се практикува  не като спорт, а за забавление заедно с опитен инструктор. 

Сред най-популярните въздушни спортове са скокът с парашут и полетът с горещ въздушен балон. Планеризмът също е много развит спорт в България и има все повече ентусиасти, които искат да полетят свободно. Нека обаче ти разкажем повече за всяко едно от тези въздушни забавления.

 

Полет с балон

Полетите с балон, които ще намериш на gift-tube.com се провеждат в близост до София, Варна, около Видин и над феноменалните Белоградчишки скали. Имаме и предложения за полети около Габрово, Карлово, Шумен. Може да организираме полет и от друго място, посочено от теб, стига то да разполага с подходящ терен за излитане. 

Летенето с балон е преживяване, което ще остане в спомените ти за цял живот. Да полетиш –  звучи като невъзможна мечта, но всъщност не е толкова трудно за постигане. С Gift Tube може да организираш първия си полет в облаците в рамките на минути – сам или с приятел. Страхотна идея за подарък за феновете на адреналина и екстремните преживявания във въздуха.

 

Как става издигането с балон?

Важно е да знаеш, че издигането с балон и свободният полет са различни неща. Издигането е краткият вариант, при който кошът на балона е привързан към земната повърхност с въжета, докато при полета балонът се рее свободно във въздуха. 

В първия случай балоните се издигат на малка височина над земната повърхност, докато във втория - могат да стигнат и до няколкостотин метра. Колко високо ще лети балонът зависи от времето и от това дали има конкретни ограничения във въздушното пространство. 

Панорамното издигане с балон е по-кратко от свободния полет и продължава 10-ина минути, докато полетите могат да бъдат 30 минути или час.

 

Делтапланер

Осмели се и полети с делтапланер над България! От платформата Gift Tube можеш да закупиш ваучер за делтапланер на топ цена. Разгледай нашите предложения, които можеш да изпробваш сам или с приятел. 

Видове предложения за полет с делтапланер в Gift Tube:

  • Мотивационен полет с моторен делтапланер до Перник
  • Пакет за двама въздушна рокада - полет с делтапланер
  • Тандемен мотивационен полет

 

Какво представлява делтапланерът? 

Добре е да се знае, че има разлика между парапланер и делтапланер. Делтапланерът има твърда конструкция и пилотът лети легнал по корем, докато при парапланера е в седнало положение. 

Парапланерът се прибира бързо и се побира и в раница, докато делтапланерът е по-голям и тежък. Освен това с делтапланер може да се лети по-скоростно и по-устойчиво. Въпреки това повечето любители на летенето започват да се обучават първо, летейки на парапланер. 

Моторният делтапланер, който предлагаме в Gift Tube, е летателен апарат с твърда конструкция, който обаче има и двигател. Полетите се осъществяват в тандем и всичко е в ръцете на пилота  - инструктор, с който сте заедно. 

В него може да се настаниш удобно седнал и да прелетиш повече километри. Освен това с него може да се лети близо до земната повърхност, както  и да се достигне височина по желание на пасажера. 

Всичко това го прави подходящ за разходка, защото осигурява и спокойствие, и прекрасна видимост. С мотоделта може да летиш също в тандем в близост до София, Перник и почти навсякъде в страната.  

 

Парапланер

Платформата Gift Tube ти дава възможност да купиш ваучер за тандемен полет с парапланер на добра цена – лесно и бързо. Разгледай нашите предложения – предлагаме полети в различни части на България. Лети и се забавлявай! Това екстремно преживяване е подходящо за смели авантюристи, които искат да изпробват нещо ново и търсят прилив на адреналин! Лети се заедно с инструктор!

 

Какво представлява полетът с парапланер?

Парапланерът е най-лекият безмоторен летателен апарат. Той много напомня парашут, но приликите са по-скоро визуални. С парапланера обаче не скачаш, а летиш и можеш да го правиш с часове. 

Да летиш с парапланер е достъпно почти за всеки, благодарение на полетите в тандем, които се осъществяват с инструктор. Тандемите с опитен пилот, който поставя сигурността на своя пасажер на първо място, са прекрасна възможност да се насладиш на това преживяване, без да имаш каквато и да е подготовка.

Парапланеризмът е спорт, при който се използва специален парашут, наречен парапланер, с който се лети във въздуха. Парапланерът се състои от надуваем криловиден плотер, който задържа въздушния поток и се използва за създаване на подемна сила.

Полетът с парапланер може да се практикува на различни места като хълмове, планини или площадки с подходящи аеродинамични условия. Пилотите използват въздушните течения или т.нар. термики,  за да се задържат във въздуха и да се движат в различни посоки.

 

Урок по пилотиране

Урок по пилотиране – полет с двуместен самолет. Какво представлява?

За да се станеш летец и се научиш да пилотираш самостоятелно, разбира се минаваш през сериозна подготовка, часове и изпит на финала на курса за летци. Предизвикателството е сериозно и изисква доста средства, време и сериозна мотивация. 

Ако обаче искаш да усетиш тръпката или да зарадваш някого с ново преживяване, тогава за теб е подходящ мотивационният урок по пилотиране, по време на който летите заедно със сертифициран пилот в двуместен полет. 

По време на полета получаваш базисно въведение от пилота за работата на машината и основните моменти в управлението. Чудесен подарък за мъже или жени, които като малки са мечтали да станат пилоти! 

В Gift Tube може да избереш урок по пилотиране от различни локации. Полетите са с продължителност от 20 минути и може да се избере дали да полетите в близост до Нови Искър и Ихтиман.

За да станете участник в преживяването урок по пилотиране има определени изисквания. Едно от тях е теглото. Максималното тегло на пасажера за локация Нови Искър е 105 кг., а за локация Ихтиман - 120 кг.

По време на полета ще получиш информация за процеса по управление на самолета. Може да задаваш всякакви въпроси, свързани с пилотирането. При преценка на пилота и при добри метеорологични условия може да поемете и управлението за момент. Услугата се предоставя целогодишно при добри метеорологични условия.

Този ваучер е оригинален подарък за мъж и е подходящ за всеки повод: подарък за рожден ден, подарък за колега или подарък за годишнина. С това не казваме, че урокът по пилотиране и летене със самолет не е подходяща опция и за подарък за жена. 

Напротив – дамите са смели и отворени към нови предизвикателства, така че защо не зарадвате и приятелка с урок по пилотиране?

 

Скок с парашут

Летенето с парашут, известно също като парашутизъм, е вълнуващ спорт, комбиниращ свободно падане, разгъване на парашута и контролирано спускане. Това го прави изключително атрактивен избор за хора, любители на адреналина. 

Ако някога и ти си мечтал да се издигнеш високо в небето и да се противопоставиш на гравитацията, да научиш как да практикуваш парашутизъм е първата стъпка към превръщането на тази мечта в реалност.

Ако се решиш да (си) подариш ваучер за скок с парашут, вярвай, това ще бъде незабравимо приключение. Сърцето ти бие учестено, докато излезеш от самолета и се откъснеш от земята. Това е един от онези мигове, когато усещаш как адреналинът в тялото ти се изстрелва. 

Подаръкът за който и да било от описаните по-горе въздушни спортове ще бъде незабравимо приключение. Ако все още се колебаеш дали да избереш това или друго преживяване от Gift Tube – няма страшно. Всеки ваучер от платформата може да бъде заменен за всяка друга услуга или продукт. 

С Gift Tube е лесно. Разгледай, избери, подари. С Gift Tube сбъдваш мечти.

Здравей!
Избери една от опциите по-долу, за да се свържеш с нас и ще ти отговорим при първа възможност.