Селектиран бленд планински билки и чаен аксесоар

Селектиран бленд планински билки и чаен аксесоар
50,00 лв.

Подари грижа със специален сет за чай от планински билки и елегантен аксесоар за любимата напитка! 

Как мирише гората? Извикайте в съзнанието си аромата на онзи, толкова естествено ароматен  чай от горски билки… Върнете онази наслада за небцето, усетило дълбокия вкус на истинското, спомнете си как топлината се разлива по тялото, а умът прескача там, където са силата, чистотата и енергията на природата…

Билковите блендове "Здраве", "Сила", Спокойствие", както и синглите "Ум" и "Душа" ще се погрижат за тялото ви, но ще ревитализират духа с безценни минути на "бягство" в планината!

Билковият сет съдържа:

Бленд „СИЛА“

Плътният, с едва забележими кисели нишки, вкус на пиринския чай естествено облагородява горчивите и властни нотки на бабините зъби, известни като най-мъжката билка за мощ. Суровата сила на двете билки е овладяна от мекия вкус на семето резене (див копър) и естествената сладост на стевията. Жълтият кантарион добавя още малко тръпчив характер на билков бленд СИЛА, за да поддържа сетивата изострени и готови за предизвикателства.

Съдържанието на този решителен бленд е истинска илюстрация на овладяната сила.

Бленд „СПОКОЙСТВИЕ“

Интензивната мента предизвиква небцето с острота и ни вади рязко от състоянието на стрес. Нежната маточина приглушава категоричността й с лек лимонов привкус и прави преходът към успокояването по-плавен. Заедно и поотделно двете билки казват на сетивата – „време е да излезете от напрежението“. Тази ароматна комбинация е допълнена от „царската билка“ босилек и нейният специфичен вкус. Истинска наслада добавят лимоновата трева със своя сладко-кисел вкус и листенцата на царицата-роза – с ненатрапчива тръпчивост. Царствената комбинация на Билков бленд СПОКОЙСТВИЕ придобива естествена сладост благодарение на листенцата стевия.

Съставът на този аристократичен бленд го прави добър персонален терапевт при стрес и умора.

Бленд "ЗДРАВЕ"

В билков бленд ЗДРАВЕ доминира упойващия аромат на мащерка. Интензивните вкусови нотки на тази билка-душа на планината, са балансирани от леко киселите нотки на шипката. Ще усетиш още и дъха на смола от боровите връхчета и естествената сладост на стевията, която приглушава леката горчивина на лайката. Цветът от бъз балансира тръпчивия вкус на ехинацеята, а листът босилек, заедно с анасона завършват плътния вкус.

Съдържанието на този „вкусен" бленд е истински щит за имунитета!

Билков сингъл "УМ" - чиста мента от Пирин и Родопите

Витамини А, В, С, фолиева киселина, флавоноиди, микроелементи, желязо, цинк, манган, мед и макроелементи, както и натрий, калций и калий, магнезий, фосфор - списъкът с полезния състав на ментата е дълъг. Може да бъде продължен и с диетични фибри, наситени мастни киселини, етерични масла. Ментата има силно енергизиращо действие и бори успешно умората. Чаят от мента подобрява паметта и когнитивните функции. Ментолът има и свойството да успокоява мускулни болки, разширява коронарните съдове и влияе благотворно на сърцето. Признато е и антисептичното му дейстиве. Незаменим при стомашни неразположения и спазми на храносмилателните пътища. Оказва благотворно въздействие при заболявания на горните дихателни пътища.

Билков сингъл "ДУША" - чиста мащерка от Пирин и Родопите.

Оказва незаменима подкрепа при заболявания на горните и долните дихателни пътища. Има силно отхрачващо свойство. Помага ефективно при лечение на нарушения в стомаха и червата, подуване на корема, болки и спазми. Подобрява храносмилателните процеси и нормализира микрофлората на червата. Намалява болката, дезинфекцира и оказва общоукрепващо действие. Укрепва духа и психическата устойчивост. Създава чувство на радост. 

Подари тези усещания за спокойствие, сила и здраве на любим човек, колега или приятел!

Начин на приготвяне: 1 супена лъжица на 300 мл. вода е достатъчна за постигане на интензивен вкус. Необходимото време за запарка е до 10 минути. 

Срок на годност: октомври 2027 г.

Количество на всяка опаковка: 70 гр. Количеството е достатъчно за 20 чаши чай до 300 мл.

Прочети повече за селекцията от специалните блендове на Heba Balkani

 

Блендове Хеба Балкани са създадени от селектирани български билки, които от хиляди години са използвани за лечение и за подкрепа на здравето на хората с местен генотип. Помагат за постепенното изграждане на имунитет и регулират естествените процеси в организма.

Билките на Хеба Балкани са подбрани от екологично чисти райони на Стара планина, Задбалканските котловини, Родопите и Пирин. Сред тях има и диви (брани щадящо), и култивирани (натурално отглеждани). Едро нарязани за максимално запазване целостта на цветовете, листата, плодовете, семената.

Билковите блендове на Хеба Балкани не са лекарствено средство и не са предназначени за самолечение и подмяна на добрите медицински практики. Бъдете внимателни при едновременен прием на билки и лекарства, особено при тежки и системни заболявания, и информирайте лекаря си за това.

 

Здравей!
Избери една от опциите по-долу, за да се свържеш с нас и ще ти отговорим при първа възможност.