Зарадвай с подарък преживяване

Преход до пещера Змейова дупка - ваучер за преживяване

Преход до пещера Змейова дупка - ваучер за преживяване

НЕ ЗНАЕШ КАКВО ДА ПОДАРИШ?

Избери ваучер на стойност за преживяване по избор

Подари си планинско приключение! Преход с водач от езеро Трявна до пещерите Змейова дупка и Марин дупка - ваучер за преживяване от Gift Tube! 

Подари или избери за себе си едно незабравимо преживяване с планински преход в зашеметяващия район на Тревненското езеро и пещерите Змейова дупка и Марин дупка. Това е очарователнен свят на пещерни и планински пейзажи, поход обещаващ да те отведе на пътешествие из богата история и разнообразна дива природа.

Събери приятелите си и се впуснете в приключение в Стара планина!

Ваучерът за планински преход с водач включва:

 • Планински преход с водач за до 4 участници
 • Маршрут: Езеро Трявна - пещера Змейова Дупка - пещера Марин Дупка - Езеро Трявна
 • Продължителност на прехода 5-6 часа в едната посока.

* Важни детайли:

 • Преходът е умерено предизвикателен и туристите трябва да имат разумно ниво на фитнес и известен опит в прехода по неравен терен.
 • Влизането в пещерите не е гарантирано! Влиза се според индивидуалните възможности на участника и по преценка за риска на водача.

* Доълнителна опция - може да изберете нощен преход с лагеруване в близост до пещера Марин дупка. Необходимо е да имате собствено оборудване за спане на открито. Цената е 320 лв. за четирима - купи в процеса на поръчката.

Този ваучер е подходящ подарък за мъж, жена, двойки, приятели или колеги.

** Преходът е възможен с предварителна резервация най-малко седмица преди желаната дата. Максимален брой участници в групата - 6 души.

За още планински преходи разгледай категория туристически маршрути.

С Gift Tube сбъдваш мечти!

Следва подробна програма на прехода:

Преходът започва от красивото Тревненско езеро, разположено в сърцето на Стара планина. Блестящите сини води на езерото, заобиколени от буйни зелени гори, осигуряват перфектния фон за незабравим поход. Докато тръгвате, вашият опитен водач ще ви преведе през гъстата гора и нагоре в планината до първата пещера в това приключение - Змейова дупка. Когато се приближите до пещерата, температурата започва да пада, а въздухът става влажен и хладен. Входът на пещерата е тъмен и мистериозен и когато влезете вътре, ще откриете цял нов свят. Естествената красота на пещерата е вдъхновяваща, с впечатляващи сталактити и сталагмити, образувани в продължение на милиони години. Вашият водач ще ви разкаже за легендата за дракона, който е живял в пещерата, добавяйки нотка мистерия и интрига към преживяването.

От Змейова дупка ще продължим похода към втората пещера. Марин дупка, втората пещера в това приключение, е също толкова впечатляваща, колкото и първата. Хладният и влажен въздух, уникалните скални образувания и спокойната атмосфера създават незабравимо преживяване. Вашият водач ще ви разкаже за историята и значението на пещерата и можете да отделите време, за да разгледате скритите ъгли и пукнатини на пещерата.

Докато пътуваме през гората, ще имате възможност да срещнете разнообразие от диви животни, включително елени, диви свине, вълци и мечки, както и набор от видове птици, включително черен щъркел, скален орел и леска глухар. Вашият водач ще ви помогне да идентифицирате различните видове и ще ви предостави интересни факти за тяхното поведение и местообитания.

За водача:

Илко Цанев е ентусиаст за живота в откритата природа, авантюрист и спортен любител. Той има много и различни квалификации и опит, включително сертификати за високи постижения в курсове по оцеляване за напреднали от Обединеното Кралство, от професионални училища по оцеляване, едно от които е ръководено от най-известния SAS (SAS са инициалите на Special Air Service) треньор и създател на обучението по оцеляване за Специалните Въздушни части, сп. офицер Джон „Лофти” Уайзман.

Илко също е обучен за оцеляване и навигация от военен специалист по оцеляване и спасяване, пенсиониран майор от военновъздушните сили на Обединеното кралство, г-н Конрад Алън, който също е експерт в SERE (Survival, Evasion, Resistance and Escape) – специализирани методи и тактики на военните сили във враждебна среда за оцеляване, отбягване, противодействие и спасение.

Илко Цанев е офшорен шкипер с отлични навигационни умения и през 2019 г. като шкипер на собствената си ветроходна яхта Тангра, прекосява Атлантическия океан от Канарските острови до Сейнт Лусия на разстояние от над 2700 морски мили.

През 2013 г. той организира и изпълнява успешно самостоятелна 10-дневна експедиция в тропическите гори на Амазонка, 300 километров преход с каяк по река Джатапу в Бразилия. 

Илко Цанев също е участвал в експедиции по наблюдение на застрашения вид планински горили – Silverback в Руанда, Африка през 2017 г.

Повече информация
Брой участници: 4
Продължителност: 5-6 часа
Март-Ноември
Стара Планина, Трявна

Как да поръчам ваучер за подарък?

Избери ваучер по имейл или принт ваучер в безплатна опаковка

Персонализирай ваучера с име на получател и послание (по желание)

Как получателят използва своя ваучер?

Регистрира уникалния код от ваучера си в полето Моят ваучер

Получава сертификат с информация, необходима за резервация на услугата

Оформи ваучер

Максимален брой символи: 100

Максимален брой символи: 400

* Задължителни полета

240,00 лв.

  СПЕШНИ ПОРЪЧКИ

  Вземи своя ваучер директно на щанда на Gift Tube в Paradise Center (ет. 1). Всеки ден (10 до 22:00)
  Възможност за взимане и от офиса ни на ул. Бачо Киро 5, вх А. Работни дни (9:30 до 18:30)

  За да спестиш време: направи пръчката през сайта и отбележи начина на взимане. Ваучерът ти ще е готов веднага. В поле адрес напиши: Paradise или Бачо Киро (за офиса)
  Можеш да направиш заявката за ваучер и на място.  Здравей!
  Избери една от опциите по-долу, за да се свържеш с нас и ще ти отговорим при първа възможност.