Подарък с кауза – подаръчна кутия извън стереотипа

Подарък с кауза – подаръчна кутия извън стереотипа
65,00 лв.

Подарък с кауза е повече от кутия с продукти. Тя събира в себе си труда и надеждите на хора с различни от обичайните възможности... И разказва историята на човеците с големи сърца, които им помагат!

С  кутията на Gift Tube "Подарък с кауза" подкрепяш 4 добротворчески организации, чиято мисия е да помагат на хора със специални потребности.

Кутията „Подарък с кауза“ съдържа:

  • Коледна играчка изработена от младежите с увреждания от градина „Вдъхновение“.

Материал: дърво, рисунък с акрилни бои.

  • Свещ и сапун Jamba Еssentials – разработени от хора със специални нужди и различни възможности.

100% натурални съставки, 100% ръчно изработени. Състав: свещ: 100% соев восък, аромат: коледни подправки. Сапун 100% глицерин без SLS, опаковка: зебло

  • Занятчийски ръчен шоколад с канела и портокалови кори – в подкрепа на каузата на Социална чайна teahouse, която дава работа младежи без родители и отраснали в институции.

Шоколадът е изцяло веган продукт, без палмово масло и глутен

  • Шарени коледни чорапи в подкрепа на каузата на фондация „Живот със синдром на Даун“.

Чорапите са разработени и създадени по идея и дизайн на фондацията. Състав: 80% памук,15% полиамид, 5% еластан. Моделите се предлагат в два варианти: син/размер 39-42 и зелен/размер 43-46

Срок за подготовка на кутиите: 2 работни дни. Изпращат се с куриер до адрес или офис на Спиди. 

Виж повече за организациите, чиито мисия и продукти са част от кутията на Gift Tube “Подарък с кауза“: 

 

 

ГРАДИНА „ВДЪХНОВЕНИЕ“  

През 2020 г. Милена Боева – председател на ”Сдружение за децата – 2017" с подкрепата на община Божурище и Агенция за хората с увреждания, създават зеленчукова градина в гр. Божурище и наемат 15 младежи с множество увреждания.

Това е първият център за защитена заетост в България, в който трайно намират работа, среда и нови приятели младежи с трайни увреждания и интелектуални затруднения

Младежите са наети като градинари - отглеждат зеленчуци, пресни билки и подправки. Грижат се за всичко - от засяването на семената, пикирането на разсада, поливане, плевене до беритбата и приготвянето на  зимнина. Те са не само отлични градинари, но и истински артисти. Преди близо две години към екипа на градината се присъединява и арт терапевт. В градината се организират творчески работилници и фестивали, които допълват уменията и вдъхновяват младежите.

Работата на центъра е фокусирана изключително върху трудовата рехабилитация и интеграция на тези млади хора, израждане на адаптирана среда, където те създават приятелства и се чувстват полезни.

JAMBA - Може да бъдеш себе си и да променяш средата!

Не всички сме родени с еднакви възможности. Но това че не чуваме или се движим трудно, не трябва да пречи на реализацията ни. В това вярват в Jamba и се заемат да обучават и търсят работа на хора с различни възможности. Като място за обучение, стаж и кариера на хора с увреждания и физически проблеми, Jamba прави връзката между тях и бъдещите им работодатели. 

Със закупуването на продуктите, произведени от Jamba, помагате за развитието на адаптиран център Jamba – Хъб на възможностите, място за обучение и социални събития интегриращи хора със специални нужди

Jamba работи като регистрирана фондация ("Сошъл Фючър") и трудов посредник. Към момента те се специализирани HR консултанти.

Teahouse  - социална чайна, в която не наемат хора, за да правят чай, а правят чай, за да наемат хора.

Само на пръв поглед социалната чайна е заведение като всяко друго с различни видове чай, домашна лимонада и кафе. Чайната дава шанс на момчета и момичета, израснали без родители в социални институции, които полагат усилия да излязат от ямата на разочарованията, лишенията и липсата на перспектива. Чайната им предлага първата защитена работа, с която да започнат  трудовия си път.

Младежите, които работят в Чайната, са част и от 3-годишна менторска програма, чиято цел е да наваксат пропуснатото през годините в социалните институции, да работят по личностното си развитие и да изградят важни професионални навици и компетенции

Фондация „Живот със Синдром на Даун“ - семейството, което променя нагласи и предразсъдъци

Зад фондацията стои едно обикновено семейство от Варна, което неочаквано се сблъсква с диагнозата синдром на Даун при раждането на дъщеря им Микаела. Животът ги изправя пред предизвикателство и те избират пътя на Промяната  - да се борят за по-добър и по-пълноценен живот хората със синдром на Даун в България. Година след раждането на Микаела започват да създават професионални видеоклипове, в които разкриват част от ежедневието на семейство, в което расте дете със синдром на Даун.

В България се раждат 100 деца годишно с диагнозата. Някои от тях са изоставени, други изолирани и скрити от обществото. Но всички те са прекрасни слънчеви хора, които раздават много любов и прегръдки.

„Живот със Синдром на Даун“ вижда мисията си в промяната на обществените нагласи и предразсъдъци, показвайки заболявавето по-различен начин. Фондацията се занимава и със социално предприемачество, търсейки начини за финансова устойчивост и подкрепа за инициативите, посветени на децата със синдром на Даун. 

Микаела се развива, въпреки диагнозата и черните статистики и прогнози. И в основата на нейния успех се крие много грижа, системност, воля, ежедневна и екипна работа между семейството, специалистите и средата, в която е детето.  Купувайки тези чорапи, помагате на тези слънчеви деца!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Здравей!
Избери една от опциите по-долу, за да се свържеш с нас и ще ти отговорим при първа възможност.