Светът е голям е забавления дебнат отвсякъде. Затова решихме всеки петък да представяме не само богатата колекция от преживявания на Gift Tube, но и хората, които стоят зад тях. Онези активни, интересни и отворени към света и преживяванията момичета и момчета, които ни вдъхновяват!  

Първото преживяване, с което се качваме на борда е, е един шеметен полет в небесата! Ще го направим в първия по рода си авиосимулатор, в чието проектиране и реализация участват дори ученици.

Вече си пилот на изтребител! Готов ли си за излитане?

Запознай се с Апостол Спасов! Той е едва на седемнайсет, но вече има забележителни постижения за житейския си стаж като част от екипа, който седи зад проекта за създаването на първия в България Авиосимулатор "Фотоника". Освен това той е част от една благородна инициатива по време на пандемията, когато заедно със свои съмишленици изработваше предпазни шлемове срещу Covid-19 за медиците ни.

Младият учен е част от екипа на неправителствената организация „Авиационно-Космически Форум“, чиято мисия е да върне имиджа на България като един от лидерите в авиокосмическата сфера. Организацията дава възможност за изява на млади талантливи българи, на които им се учи и проектира и искат да развиват своя потенциал в сферата на авиокосмическите и технологичните науки  у нас.

Но все пак какво е да управляваш изтребител?

С авиосимулатора ще се откъснеш от реалността поне за 1 час и ще вземеш силата в свои ръце. Кабината на тренажора е проектирана така, че максимално да се доближава до условията и управлението на истински изтребител. Възможен е изборът от различни симулационни програми, които включват Digital Combat Simulator, Microsoft Flight Simulator, X-Plane, Orbiter. Ако пък обичаш тактиката, можеш да избереш да управляваш военен боен самолет, който е участвал в реални военни конфликти като Втората световна война. Техните самолети са емблематични и се използват активно от най-влиятелните държави в света.

Самолетнияг парк на Авиосимулатор „Фотоника“ е атрактивен. Той включва емблематични машини, за които сме чели и гледали филми.

СУ-33 е многоцелеви палубен – изтребител, базиращ се на Тежкия авио-носещ крайцер "Адмирал флота Советсого союза Николай Кузнецов". Известен е като един от най-добрите и маневрени самолети в ВКС на Руската федерация.

МиГ-29 е многоцелеви съветски изтребител от четвърто поколение. Разработен е през 70-те години на XX в. от конструкторското бюро Микоян и Гуревич, приет е на въоръжение в Съветските ВВС през 1983 г. и все още се използва широко от руските ВВС и други държави по света.

Щурмови самолет Су-25Т е наречен още "Летящият танк" или "Гарван". Известен още в средите на арабските терористи като отваряч на консервени кутии. Много здрав самолет, използван най-вече за атака на наземни цели. На въоръжение е в много страни по света включително и в българските ВВС. Можете да изпробвате уменията си да нанасяте наземни удари с него на ФОТОНИКА Авиосимулатор.

Любопитни факти:

Елегантният изтребител TF-51D от Втората световна война е показал своите достойнства при войната на западния фронт. Използван най-вече като изтребител с голям радиус на действие самолетът е прелитал Ламанша за да осигури превъзходство във въздуха на съюзниците. Самолетът е бил острието на американските и английски ВВС.

Съвсем скоро младежите от „Авиационно-Космически Форум“ ще представят и новия проект, върху който работят – Софийски планетариум „Андромеда“. 3D проектирането ще създава усещането за реално "потъване" в Космоса. Ще се организират и астрономически кръжоци, в които младите хора сами ще могат да създават свои филми в сферата на астрономията. Те ще имат за цел да обучават по иновативен и интересен начин, като ще бъдат подходящи за всички възрастови групи. Плановете на младежите не стигат само до Космоса, а преминават и отвъд до прожекции на мозъка.

Управление на авиосимулатор може да бъде прекрасен подарък за всеки, който има страст към авиацията или дори за малчуганите, които биха искали като пораснат да станат пилоти. Те обаче трябва задължително да имат навършени 6 години.

Сбъдването на мечтите започва от страстта към хобитата, които трябва да се подхранват с емоция и любов. Ваучерът за преживяване на Gift Tube ти дава възможността да полетиш смело към твоите най-големи копнежи! Внеси разнообразие в ежедневието си и прави неща, които те карат да се чувстваш жив!