Радиочестотен лифтинг

Колагенът е най-разпространеният протеин в човешкото тяло, който е пряко отговорен за красивата и еластична кожа, здравите стави и сухожилия.

За съжаление обаче, количеството синтезиран колаген в организма, с възрастта започва да се редуцира. Това се отразява особено много на най-големия орган в човешкото тяло – кожата.

Научните доказателства сочат, че около 25-годишна възраст производството на колаген започва да намалява. Впоследствие започва проявата на първите бръчици и кожата постепенно губи своята еластичност. До 40 нивата му в спадат с около 30%, а около 60-годишна възраст над половината от колагеновите запаси вече са изчерпани.

Съществува обаче доказана и нехирургична козметична процедура, чрез която да върнеш часовника на времето и то по напълно естествен начин.

Нека ти разкажем повече.

Радиочестотен лифтинг

Какво представлява радиочестотният лифтинг?

Радиочестотният лифтинг използва радиочестотна енергия за стимулиране на производството на колаген. Технология е насочена към признаците на стареене, изразяващи се във фини линии, бръчки и увиснала кожа, като предлага неинвазивна алтернатива на хирургичните лифтинг интервенции.

По време на процедура радиочестотен лифтинг се  доставя контролирана радиочестотна енергия до по-дълбоките слоеве на кожата. Тази енергия нежно загрява целевата тъкан, като стимулира производството на колаген, подобрява циркулацията на кръвта и лимфата, а също и локалния метаболизъм на кожата. 

Това води до мощно стимулиране на фибробластите (неоколагеногенеза), тоест производство на нов колаген, който подобрява текстурата на кожата, повдига брадичката, оформя красиви контура на лицето, стяга долния клепач, намалява дълбочината на назолабиалните бръчки и постига цялостен лифтинг ефект на кожата на лицето. 

Радиочестотният лифтинг се използва освен за образуването на нов колаген и еластин в зоната на лицето, така и за елиминиране на целулит по тялото, благодарение на ефектът от свиване на съединителната тъкан и извеждане на ненужната вода от клетките.

За кого е подходящ?

Радиочестотният лифтинг е подходящ за хора, които имат лека до умерена отпуснатост на кожата и искат да се справят с увисването на лицето, бръчките и фините линии. 

Той е отличен вариант за тези, които желаят да избегнат рисковете и възстановяването, свързани с хирургичните манипулации. Процедурата е чудесен избор както за превантивни, така и за коригиращи цели.

Радиочестотният лифтинг е показен за всички типове и тонове кожа.

В кои зони може да се прилага?

Радиочестотен лифтинг може да се прилага в зоните на шията и лицето - назолабиални гънки, чело, бузи, околоочен контур. 

В зоната на тялото могат да се третират корем, бедра, горна част на ръце, бричове, колена и други малки области, нуждаещи се от подобрения.

Как протича процедурата?

Процеса протича в следните няколко стъпки:

 • Консултация: Преди изпълняване на процедурата се извършва консултация със специалист, който да определи дали клиентът е подходящ за тази процедура, а също така се обсъждат желаните ефекти.
 • Подготовка: Почистване на кожата.
 • Нанасяне на гел: В зоната на третиране се нанася охлаждащ гел, за да се подобри предаването на радиочестотната енергия и да се предпази повърхността на кожата.
 • Загряване на кожата с радиочестотна енергия: Терапевтът използва ръчно устройство, за да достави контролирана радиочестотна енергия в целевите зони. Възможно е клиентът да почувства затопляне по време на прилагането на енергията.
 • Процедура: Терапевтът движи накрайника по определени за процедурата начин над зоната на третиране, за да осигури равномерно разпределение на енергията.
 • Охлаждане: Някои устройства включват механизми за охлаждане, за да поддържат комфорта на повърхността на кожата по време на процедурата.
 • Завършване на процедурата: След приключване на процедурата, излишният гел се отстранява и се дават препоръки за честотата на процедурите.

Каква е препоръчителната честота на процедурите радиочестотен лифтинг?

В общия случай, за добър и видим резултат,  е препоръчителен курс от 6 до 8 процедури.

Има ли болка по време на процедурата?

По време на процедурата няма болка. 

Има ли противопоказания за извършването на процедурата?

Процедурата радиочестотен лифтинг е противопоказна в следните случаи:

 • бременни или кърмещи дами
 • лица под 18-годишна възраст
 • при наличие на медицински метални протези или пейсмейкър
 • в зони с разширени вени
 • тежка хипертония и диабет
 • заболявания на кръвоносната и лимфната система
 • при отворени или незараснали рани

Каква е продължителността на процедурата?

1 сесия радиочестотен лифтинг обикновено отнема от 30 до 60 минути, в зависимост от големината на третираната зона, което го прави удобен вариант за хора с натоварен график. 

Безопасно ли е?

Процедурата е напълно безопасна, когато бива извършвана от сертифициран специалист в акредитирани салони за красота.

Колко време трае възстановителният период?

След процедура радиочестотен лифтинг няма период на възстановяване, а клиентът може да се върне към обичайното си ежедневие веднага. 

Кога има видими резултати?

Ефектът след процедура с радиочестотен лифтинг е видим почти веднага след първото посещение и се разгръща в рамките на три месеца след курса. 

От ключово значение е воденето на здравословен начин на живот за поддържане на ефекта и спазване индивидуалните препоръки на терапевта за честотата на процедурите.

Здравей!
Избери една от опциите по-долу, за да се свържеш с нас и ще ти отговорим при първа възможност.