Антицелулитни процедури

Целулитът е често срещан козметичен проблем, който се характеризира с неравномерно натрупване на подкожна мастна тъкан, която води до вдлъбнатини по кожата. Често е сравняван с текстурата на портокалова кора или извара.

Обикновено се появява в области на тялото с по-големи мастни натрупвания.

Сред които:

 •  бедрата;
 •  задните части;
 •  ханша и корема. 

Целулитът засяга предимно жените. Това е така поради високите нива на тестостерон при мъжете, който е един от отговорните за еластичността на кожата. 

При дамите, красивата и гладка кожа се дължи най-вече на хормоните естроген и прогестерон, а когато първият се повиши се провокира образуването на целулит.

За радост съществуват редица ефективни антицелулитни процедури, които спомагат за премахването на неприятната портокалова кожа. 

В категорията ни „антицелулитни процедури“ можеш да откриеш подаръчни ваучери, с които да зарадваш себе си или твой близък, който се бори с този проблем. 

Нека ти разкажем повече. 

АНТИЦЕЛУЛИТНИ ПРОЦЕДУРИ

Защо се появява целулит?

Причините за появата на целулит са многофакторни и не могат да бъдат разглеждани по-важност, тъй като всеки аспект от изброените носи своето негативно влияние за появата на портокалова кожа.

Но ако трябва да изброим някой от основните фактори за появата му, то можем да посочим следните:

 • Начин на живот: Заседналият начин на живот, неправилното хранене, тютюнопушенето и дехидратацията могат да допринесат за развитието на целулит.
 • Хормонални промени: Хормоналните колебания, като например тези, които настъпват по време на пубертета, бременността и менопаузата, могат да повлияят на развитието на целулита. 
 • Генетика: Генетиката е важен фактор за определяне на предразположението на индивида към целулит. Ако други членовете на семейството имат целулит, вероятността за появата му е по-голяма.
 • Стареене: С напредването на възрастта кожата естествено губи еластичност и колаген, което я прави по-предразположена към образуване на целулит. Намалената дебелина на кожата също може да направи целулита по-видим.
 • Нарушено кръвообращение: Намаленият приток на кръв към определени части на тялото може да възпрепятства отстраняването на отпадните продукти от обмяната на веществата и да допринесе за натрупването на мастни клетки и целулит.
 • Нездравословно хранене: Недостигът на важни витамини и минерали и неразумното хранене също могат да бъдат причина за появата на целулит.

АНТИЦЕЛУЛИТНИ ПРОЦЕДУРИ

Какво представляват антицелулитните процедури?

Антицелулитните процедури са козметични процедури и терапии, което предназначение е да намалят видимостта на т. нар. “портокалова кожа”. 

За какво служат и кои са най-ефективните антицелулитни процедури за тяло?

Тези процедури се използват с цел подобряване на текстурата и външния вид на кожата, като се намалява или изглажда видимостта на целулита.

Неинвазивните антицелулитни процедури за тяло са едно от най-ефективните средства за справяне с целулита.

Нека разгледаме някои от най-популярните възможности за отстраняване на излишните мастни натрупвания, от които да избереш най-подходящата за твоите предпочитания и нужди.

Радиочестотна (RF) антицелулитна процедура

Процедура: Радиочестотната терапия за целулит използва радиочестотна енергия за нагряване на дълбоките слоеве на кожата, като се насочва към целулита и насърчава производството на колаген.

Действие: Радиочестотната енергия стяга кожата и подлежащите тъкани, намалява мастните натрупвания и подобрява цялостната структура на кожата и има видим ефект още след първата процедура.

АНТИЦЕЛУЛИТНИ ПРОЦЕДУРИ

Антицелулитни масажи

Процедура: Антицелулитните масажи са специализирана терапевтична техника, която включва прилагане на натиск и масажиране на повърхността на кожата в зоните, засегнати от целулит. 

Често ръчният антицелулитен масаж бива комбиниран и с апаратни процедури за подсилване на ефекта.

Действие: Процедурата има за цел да подобри кръвообращението, лимфния дренаж и производството на колаген. Вследствие на това кожата става по-гладка и стегната.

Липолазер

Процедура: Липолазерът използва лазерна технология за разрушаване на мастните клетки, които след процедурата се елиминират по естествен път от организма.

Действие:  Енергията, създадена от лазерното устройство прониква под повърхността на кожата и променя структурата на мастните клетъчни мембрани.  В резултат на това размера на мастните клетки се разрушава и намалява.

Мастните натрупвания се освобождават през разрушените клетъчни мембрани и се извеждат извън организма чрез естествените метаболитни процеси и без да предизвикват вредни физиологични ефекти. 

Ултразвукова антицелулитна процедура (кавитация)

Процедура: Ултразвуковата антицелулитна терапия използва фокусирани ултразвукови вълни, за да проникне дълбоко в кожата и да разруши мастните клетки.

Действие: Ултразвуковата енергия се насочва към мастните клетки, като ги кара да се „втечнят“ и да бъдат естествено елиминирани от организма. Стимулира се и производството на колаген за подобряване на стегнатостта на кожата. 

При терапия се постига ускоряване на кръвната циркулация, стимулация на метаболизма, дрениране на токсините в тялото и оформяне на силуета.

Криолиполиза (CoolSculpting)

Процедура: Криолиполиза или CoolSculpting е неинвазивна процедура, която замразява и премахва мастните клетки в целевите зони.

Действие: В зоната на третиране се прилага контролирано охлаждане, което замразява мастните клетки, а след известен период, който е индивидуален за всеки клиент, се изхвърлят по естествен път от организма. 

Постига се значително намаляване на целулита и подобряване на контурите на тялото.

Вакуумна антицелулитна процедура

Процедура: Вакуумната терапия използва засмукване и масажни движения за подобряване на засегнатите от целулит зони. 

Процедурата често бива комбинирана с радиочестота или ултразвук.

Действие: Действието на вакуума увеличава притока на кръв, стимулира лимфния дренаж и намалява появата на целулит.

Безопасни ли са антицелулитните процедури за тяло и колко често се правят?

Антицелулитните процедури са напълно безопасни, когато се извършват от квалифициран специалист и с уреди, одобрени от FDA.

При хора с придружаващи заболявания е задължителна консултацията с лекуващия лекар преди да се прилагат всякакъв вид терапии.

Що се отнася до честотата на извършване на процедурите, то те зависят от състоянието на кожата на отделния човек. Но обикновено се изисква серия от сесии, следвани от редовна поддръжка за запазване на постигнатите резултати.

Защо да вземем ваучер от Gift Tube?

За да изброим всички причини няма да ни стигне времето, затова ще се ограничим само до най-важните. 

А те са следните:

 • Ваучерът за антицелулитни процедури е с валидност от една година (календарна) и може да се ползва когато на теб, на майка ти, сестра ти или приятелката ти ви е удобно. 
 • Ваучерът за преживявания е с опция за замяна, ако решиш, че искаш да ползваш друг вид козметична или друга услуга.
 • Подаръкът антицелулитни процедури е изключително нестандартен и много оригинален, а ако имаш желание можеш лесно да го персонализираш. 
 • Ваучерът ще бъде доставен до своя получател в елегантна и напълно безплатна опаковка във формата на “тубус”.
Здравей!
Избери една от опциите по-долу, за да се свържеш с нас и ще ти отговорим при първа възможност.