Лазерна епилация

Не можем да намерим продукти, отговарящи на селекцията.

В търсене на гладка като кадифе кожа и траен резултат, все повече жени, а и мъже, се обръщат към преимуществата, които дава лазерната епилация като метод за трайно обезкосмяване. За разлика от другите козметични процедури, лазерната епилация довежда до трайно намаляване или дори премахване завинаги на растежа на космите. 

Този резултат би могъл да се постигне в рамките само на няколко сесии. Плюс за избиращите лазерната епилация е и фактът, че за разлика от други методи като премахване на окосмяването с восък, кола маска или епилация, тук се постига лесно покритие и едновременно обработване на по-големи участъци, което прави лазерната епилация особено добре приложима в зоните на гърба, краката и бикините. 

Лазерната епилация е и изключително прецизна, що се отнася до насочването към определена зона, като по този начин не се засягат околните тъкани и се намалява риска от нежелани кожни раздразнения. 

За разлика от другите методи за епилация, лазерната епилация може да се извършва на практика на почти всички части на тялото, в това число най-чувствителните. 

Благодарение на това, че процедурата е почти безболезнена, а и на факта, че все повече технологии използват и системи за охлаждане на кожата по време на сесиите, лазерната епилация осигурява комфорт на тези, които са избрали този метод.

Звучи чудесно – какво по-хубаво от безопасен, безболезнен, траен и ефективен съвременен метод за обезкосмяване?   

Вземаш решението и решаваш да провериш какво се предлага на пазара. И ето тук идват въпросите – има толкова много и различни оферти, толкова много и различни системи. Коя да избереш, за да е най-доброто в твоя конкретен случай?

В следващите редове ще се опитам да ти разкажа повече за две от най-разпространените системи за лазерна епилация, а ти ще решиш коя от тях покрива повече от твоите изисквания и би била подходяща за теб. 

Ще си отговориш на въпроси като кой от двата лазера е по-подходящ за тъмна кожа и кои – за светла, при коя от процедурите има моментален ефект и при коя ще бъдат нужни няколко дни за видими резултати, еднакво безболезнени ли са сесиите от двете системи и пр.

Прочети, реши и разгледай платформата на GiftTube, за да си избереш процедура!

Лазерна епилация: диоден или александрит?

Какво предствлява диодният лазер за епилация?

Диодният лазер за епилация е вид технология за дълготрайно премахване на нежеланото окосмяване по лицето и тялото. В основата му стои използването на диоди като източник на светлина, тъй като те имат способността да превръщат електрическата енергия в светлинна. 

По този начин се получава високоенергийна светлинна вълна, която се концентрира в определена зона. В резултат меланинът, който се съдържа в косъма, абсорбира енергията от светлинната вълна и я превръща в топлина. Създадената топлина постепенно започва да разрушава косъма в неговата основа (фоликула), докато не го премахне напълно. 

Какво представлява лазерната епилация с александрит?

Подобно на диодният лазер, лазерът за епилация с александрит също използва светлина в борбата с нежеланото окосмяване. 

За разлика от първата процедура, тук вместо диоди се използва александринов кристал, с помощта на който се създава високоенергийна вълна с дължина около 755 нанометра. И при тази технология целта е да се атакува меланина в косъма, което да доведе до неговото унищожаване и дълготрайно премахване.

Какви са предимствата на двата вида лазери?

И двата вида лазерни епилации имат много предимства, някои от които са:

 • Дълготрайно премахване на косъма: След само няколко процедури и двата вида лазерни епилации ти гарантират трайно намаляване или дори пълно премахване на окосмяването по тялото.
 • По-голям обхват на третираните пространства: И двата лазера позволяват да се покрият по-големи зони от тялото и следователно  правят процедурите подходящи и търсени предимно за обезкосмяване на ръце, крака и гръб.
 • Доскоро се смяташе, че лазерите са ефективно решение при по-тъмни кожа и окосмяване: но в последно време технологията е усъвършенствана и работи успешно и за хора с по-светла коса и по-светла кожа.
 • По-безболезнени са от други подобни процедури: За разлика от други методи за обезкосмяване като електролиза и восък, например, александритът и диодната лазерна епилация са в пъти по-безболезнени. Вече на много места лазерите са снабдени със специални охлаждащи системи, които целят да облекчат болката и да намалят дискомфорта от процедурата.
 • Безопасност: В правилни условия на провеждане на процедурите, те са напълно безопасни и не носят рискове за здравето на кожата.

Важно тук да отбележа е, че ефективността на диодната лазерна епилация може да варира спрямо персоналните характеристиките на всеки човек. При някои може да са необходими по-малък брой процедури, докато при други – повче за постигане на желания резултат. 

Това, което остава универсално, независимо от индивидуалните нужди на всеки човек, е фактът, че този тип диодна лазерна епилация е препоръчително да се извършва от обучен професионалист, който има необходимия опит. По този начин евентуалните рискове ще бъдат намалени и ще се подсигури безпроблемното протичане на процедурата.

Тук можеш да разледаш и предложенията на Gift Tube за диоден лазер и лазерна епилация – александрит.

Какви са недостатъците на двата вида лазери?

Ето и недостатъците:

 • Ефективността на поцедурите при хора със светла коса:  И двата типа лазерна епилация имат по-голяма ефективност при хора с тъмни коса и кожа, тъй като чрез манипулиране на  меланина в косъма се постига желания ефект на премахване на окосмяването. Това не означава, че при по-светлите хора лазерните епилации няма да дадат резултати, но е възможно да са необходими повече процедури за посигане на искания краен ефект.
 • Нужното време за постигане на пълно премехване на окосмяването: В зависимост от индивидуалните характеристики на всеки, времето, което е необходимо за пълното премахване на окосмяването, може да варира. 
 • Необходимостта от професионалист за изпълнение на процедурата: Неправилно настроената техника и липсата на опит биха довели до нежелани последици и завишена възможност от нараняване.

Независимо от тези недостатъци, и диодната лазерна епилация, и лазерът с александринов кристал, остават едни от най-ефективните и предпочитани методи за обезкосмяване. 

Какви са разликите между диоден лазер и лазер за епилация александрит? 

Макар и доста близки по общи характеристики и ефективност, диодната лазерна епилация и лазерната епилация с александрит има някои разлики:

 • Ефективността при хора с различни типове коса и кожа: Въпреки че и двата лазера имат по-добър ефект при хора с тъмна коса и кожа, лазерът за епилация александрит е по-подходящ и би имал по-голяма ефективност при хора със светла кожа. 
 • Дължината на лазерната вълна: При диодната лазерна епилация дължината на светлинната вълна е между 800 и 810 нанометра, докато при александритната лазерна епилация – 755 нанометра. 
 • Времето, необходимо за постигане на желания резултат: Тъй като диодната лазерна епилация позволява да се покрива по-голяма площ от третираната зона в сравнение с александритната, за постигането на искания ефект биха били нужни по-малко процедури. 
 • Индивидуалните характеристики и нужди на всеки човек: Докато при някои диодната лазерна епилация има по-добър ефект, други предпочитат александритната (често заради ефективността й при повече хора с различни външни характеристики). 

Разликата, която би имала значение за теб като клиент е следната: При александритната лазерна епилация нежеланото окосмяване ще падне на момента, оставяйки те с гладка и сияйна кожа. От друга страна при диодната лазерна епилация са необходими около 10 дена, през които космите постепенно да опадат.

Изводи

Между диодната и александритната лазерна епилация има няколко малки разлики, които е добре да се вземат под внимание при избирането на правилната за теб процедура:

 • Дължината на вълната и нейното проникване в косъма
 • Външните персонални характеристики на всеки човек (за хора с по-тъмна кожа, диодният лазер би бил по-подходящо решение, докато при по-светли хора – александритната лазерна епилация) 
 • Резултатът след всяка процедура (видим резултат  непосредствено след процедурата - при александритната лазерна епилация и такъв, който отнема известно време – при диодната)

При избора на най-подходящия лазер за теб или твой близък е добре да се вземат предвид наличните разлики и да се избере този, който би удовлетворим най-добре твоите индивидуални нужди. 

Защо да изберем ваучер от Gift Tube?

Лазерната епилация е чудесен подарък както за теб, така и за твой близък човек! В сайта на Gift Tube можеш да намериш решение на проблема с нежеланото окосмяване на достъпни цени! 

Gift Tube ти предлага богато разнообразие от изкушаващи предложения не само за лазерна епилация, но и много други разкрасителни процедури.

Здравей!
Избери една от опциите по-долу, за да се свържеш с нас и ще ти отговорим при първа възможност.