Криолиполиза

Не можем да намерим продукти, отговарящи на селекцията.

Излишните подкожни мазнини притесняват мнозина и повечето от нас прибягват до фитнес залата, за да ги премахнат. 

Често обаче се случва, дори и след извънредни физически упражнения и неимоверно усилия, мастните натрупвания изобщо да не мърдат от мястото си. 

В този случай, повечето хора започват нездравословни диети и още по-тежки тренировки, мислейки, че този път ще бъде различно, но мазнините си стоят все така.

Ако тази история ти е позната, бързаме да те зарадваме с подаръчните ни ваучери за процедура криолиполиза – неинвазивната алтернатива на оперативната липосукция.

Подаръчният ваучер за криолиполиза е подходящ подарък за рожден ден, имен ден, а защо не и за моминското парти на бъдеща булка, която иска да изглежда повече от зашеметяващо на сватбата си.

Особено подходящ е и за лична грижа, затова не се колебай да се зарадваш и себе си.

Криолиполиза

Какво представлява процедурата криолиполиза?

Криолиполизата е козметична процедура, предназначена за намаляване на упоритите мастни натрупвания, при която се използва контролирано охлаждане за насочване и унищожаване на мастните клетки, без това да причинява вреда на околните тъкани. 

Тази иновативна техника е разработена въз основа на наблюдението, че мастните клетки са по-уязвими към ниски температури, отколкото останалите клетки в тялото. 

Когато са изложени на прецизно охлаждане, мастните клетки претърпяват процес, наречен апоптоза, при който те постепенно се разрушават и се елиминират по естествен път от лимфната система на организма в продължение на няколко седмици.

Криолиполиза

За кого е подходяща процедурата криолиполиза?

Процедурата е подходяща за жени и мъже с нормално тегло, които целят да премахнат мастните натрупвания и да подобрят силуета на тялото си.

В кои зони на тялото може да се прилага?

Криолиполиза може да се прилага в следните зони:

 • корем;
 • талия;
 • бедра;
 • гръб;
 • седалище;
 • хълбоци;
 • колена;
 • ръце.

Как протича?

Пътят към по-изваяно тяло започва с обстойна консултация с квалифициран специалист, по време на която се обсъжда медицинската история на пациента и желания от него резултат.

При съгласие и от двете страни, се преминава към избор на конкретните зони, които ще имат най-голяма полза от процедурата.

Избраната зона/зони се почистват и се изчислява плътността на мастните натрупвания с помощта на устройство, наречено калипер. Въвеждат се измерените индивидуални параметри в апарата, поставя се мембрана върху избраната зона, а върху нея се закрепя накрайника.

Апаратът за криолиполиза произвежда контролирана охлаждаща енергия, достигаща до -9°С. Целта на охлаждането е да се унищожат излишните мастни натрупвания, без да засягат мускулите и други тъкани. 

Пациентите могат да изпитат усещане за студ и леко изтръпване, тъй като апликаторите създават вакуум ефект, за да приближат мастните клетки към охлаждащите панели.

Следващите минути от процедурата преминават в пълноценна почивка.

След приключване на процедурата, апликаторът и защитната мембрана се отстраняват. Третираната зона се масажира и почиства.

Масажът е изключително важна стъпка от процедурата. Той подпомага възстановяване на кръвоснабдяването на тъканите, регулира температура в третираната зона.

И най-важното, по време на масаж, кристализираните мастни киселини пропукват мембраната на мастната клетка, което спомага за по-бързото им отстраняване от организма.

Криолиполиза

Безопасна ли е процедурата криолиполиза?

Козметичната процедура е напълно безопасна, когато се извършва от квалифицирани специалисти и се използват висококачествени машини, сертифицирани от FDA.

Освен това, технологията на криолиполиза притежава селективен подход, който насочва охлаждаща енергия само и единствено към мастните клетки, като щади околните тъкани, нерви и кръвоносни съдове. Този свежда до минимум риска от увреждане на съседни структури.

Има ли странични ефекти?

Обикновено криолиполизата няма сериозни странични ефекти. Възможно е понякога след или по време на процедурата да се наблюдава леко зачервяване, синини, подуване, изтръпване и скованост в третираната област. 

Добрата новина е, че това е нормални страничните ефекти и те отшумяват напълно в рамките на 1 до 3 седмици.

Колко често е необходимо да се извършва криолиполиза?

Процедурата на една и съща зона може да се извършва с времеви интервал от 90 дни между процедурите, а в рамките на една сесия могат да се обработват максимум 3 зони. 

Броят на терапиите зависи изцяло от индивидуалните нужди на клиента, а също така от обемът и количеството на мастните натрупвания.

Кога настъпват първите резултати?

Според редица клинични проучвания, резултатите настъпват след около месец, а три месеца по-късно подкожната мастна тъкан в третираната зона може да намалее до 30% още след първата процедура.

Добре е пациентите да имат предвид, че процедурата не засяга цялостното отслабване на тялото, а само локално въздейства върху мастните натрупвания.

Също така резултатът пряко се влияе от начина на живот на пациента, като е препоръчително да се спазва здравословен хранителен режим, да се приемат много течности и да се извършват редовни физически упражнения. 

Провеждането на масажни процедури и лимфен дренаж, веднъж седмично след процедурата, може значително да подобри резултата.

Има ли противопоказания? 

Криолиполизата е противопоказна в следните случаи: 

 • бременни и кърмачки;
 • хора със сърдечно съдови заболявания;
 • неконтролиран диабет;
 • епилепсия;
 • болест на Рейно;
 • сериозни бъбречни и чернодробни заболявания;
 • уртикария;
 • дерматит и други. 

Колко дълго трае козметичната процедура?

Продължителността на една сесия криолиполиза обикновено варира от около 35 до 60 минути за всяка зона на третиране, като това се определя в зависимост от количеството на натрупаните мазнини.

Защо да вземем ваучер от Gift Tube?

Представяме ти някой от основните причини, поради които ти препоръчваме да вземеш ваучер за преживяване от Gift Tube.

 Сред които:

 • Ваучерът за процедурата криолиполиза е с валидност 1 година. А това означава, че в рамките на тази година можеш да го използваш когато ти е удобно.
 • Подаръчния ваучер, който закупиш може лесно да бъде заменен с друго преживяване, което предлагаме.
 • При покупка на ваучер за криолиполиза го получаваш в стилна и напълно безплатна опаковка.
Здравей!
Избери една от опциите по-долу, за да се свържеш с нас и ще ти отговорим при първа възможност.