Мезотерапия

Не можем да намерим продукти, отговарящи на селекцията.

Мезотерапията се наложи като универсален и ефективен метод за подмладяване на кожата, борба с различни естетични проблеми и насърчаване на цялостното здраве на кожата.

Какво представлява мезотерапията?

Класическа мезотерапия е минимално инвазивна козметична процедура, която възниква във Франция през 50-те години на миналия век. 

Тя включва инжектиране на персонализиран коктейл от витамини и минерали, аминокиселини и други полезни вещества директно в средния слой на кожата, известен като мезодерма

Този подход стимулира производството на колаген, подобрява кръвообращението и спомага възстановяване свежестта и подмладяването на кожата. 

С развитието на технологиите в козметичната индустрия и заради своята универсалност при решаването на широк спектър от естетични и медицински проблеми, популярност придобиха безиглените методи за мезотерапия.

Подаръчни ваучери за безиглена мезотерапия можеш да откриеш в специалната ни категория „Мезотерапия“. Зарадвай себе си с нежна грижа за кожата или подари такава на специален за теб човек.

Мезотерапия

За какво служи и какви процедури за безиглена мезотерапия съществуват?

Кислородна мезотерапия

Какво представлява процедурата?

Кислородната мезотерапия е биологична козметична процедура за мезотерапия, която използва поток от кислород под налягане, за да се достави на кожата специализиран серум, съдържащ витамини, минерали и антиоксиданти. 

По време на процедурата кислородната струя под високо налягане нежно вкарва богатия на хранителни вещества серум в по-дълбоките слоеве на кожата. Това подобрява усвояването на активните вещества и съставки, стимулира производството на колаген и подпомага подмладяването на кожата.

Какъв е ефектът от процедурата? 

Кислородната мезотерапия за лице нормализира кожата, регулира мастната хипер-секреция (мастни натрупвания), свива порите и стабилизира рН на кожата.

Има ли противопоказания? 

За процедурата няма сериозни противопоказания. Може да бъде неприложима единствено при хора с алергии към някоя от съставките на серума или за лице/лица със специфична чувствителност на кожата.

Мезотерапия

Електропорация

Какво представлява процедурата?

Електропорацията е вид процедура за неинвазивна мезотерапия.

По време на тази процедура специализирано устройство подава контролирани електрически импулси към повърхността на кожата. Тези импулси създават временни отвори, или "микроканали", в кожната бариера. 

Това позволява подобрено усвояване на персонализирания серум, съдържащи витамини, минерали и антиоксиданти, който подобрява цялостното здраве на кожата.

Какъв е ефектът от процедурата? 

Хидратация и ревитализиране на кожата, нормализиране на себума, стимулиране регенерацията на нови клетки, заглаждане на фини линии и бръчки.

Има ли противопоказания?

Електропорацията като цяло е безопасна, но може да не е подходяща за лица с някой от следните състояния:

 • открити рани;
 • тежко акне;
 • активни кожни инфекции, както и при наличие на пейсмейкър, бременност или кърмене, епилепсия.

Виртуална мезотерапия (електромезотерапия)

Какво представлява процедурата?

Виртуалната мезотерапия, известна още като електромезотерапия, е неинвазивна козметична процедура, която съчетава електрически вълни и прилагане на специализирани серуми за подмладяване на кожата. 

Виртуалната мезотерапия се извършва с помощта на преобразувател, който функционира като  "виртуална спринцовка". Излъчваните електрически импулси разширяват порите около 400 пъти, което позволява по-добро проникване на персонализиран серум, съдържащ витамини, минерали и антиоксиданти.

Мезотерапия

Какъв е ефектът от процедурата? 

Процедурата стимулира производството на колаген, въздейства за намаляване на фините линии и бръчките и подобрява цялостната структура на кожата, като тя става видимо по-стегната, по-еластична, има отпочинал и подмладен вид.

Има ли противопоказания? 

Виртуалната мезотерапия е противопоказна при следните случаи:

 • сърдечно-съдови заболявания;
 • нарушения на кръвното налягане;
 • кожни инфекции;
 • заболявания на кръвоносната система;
 • епилепсия;
 • алергии;
 • бременност и кърмене;
 • по време на лечение със стероидни хормони;
 • при наличие на пейсмейкъри.

Ултразвукова мезотерапия

Какво представлява процедурата?

Ултразвуковата мезотерапия, известна също като безиглена мезотерапия, е неинвазивна козметична процедура, която използва нискочестотни ултразвукови вълни за подобряване на проникването на специализирани серуми в кожата на лицето.

По време на процедурата върху повърхността на кожата се поставя ръчно ултразвуково устройство, излъчващо нискочестотни ултразвукови вълни, които създават вибрации в кожата. 

Тези вибрации временно увеличават пропускливостта на кожата, което позволява по-добро усвояване на персонализирания серум, съдържащ полезни вещества.

Какъв е ефектът от процедурата?

Ултразвуковата мезотерапия може да стимулира клетъчната регенерация и производството на колаген. Има мощен хидратиращ ефект, а освен това намалява тъмните кръгове, подмладява, освежава и тонизира кожата.

Има ли противопоказания? 

Този вид козметична процедура за лице е противопоказна при бременни или кърмещи дами, а също и при активни кожни заболявания и отворени рани в третираната зона.

Радиочестотна мезотерапия

Какво представлява процедурата?

По време на процедурата радиочестотната енергия се прилага към по-дълбоките слоеве на кожата, като нежно загрява тъканта. 

Едновременно с това върху повърхността на кожата се нанася персонализиран серум, съдържащ специални съставки като хиалуронова киселина, а топлината допринася за неговото усвояване. 

В рамките на процедурата се стимулира производството на колаген и се подобрява кръвообращението.

Какъв е ефектът? 

Ефектът от процедурата е силно подмладяващ и лифтинг ефект. Фините линии и бръчки биват загладени, а кожата изглежда видимо по-млада.

Има ли противопоказания? 

Мезотерапията с радиочестотна енергия може да не е подходяща в следните случаи:

 • при хора с пейсмейкъри;
 • при бременност и кърмене;
 • при херпес симплекс по лицето;
 • при алергия към компонентите на прилаганите продукти;
 • при наличие на брадавици по лицето;
 • при кожни инфекции.

Има ли болка по време на процедурите за безиглена мезотерапия?

Едно от основните предимства на мезотерапията (безиглената мезотерапия) е нейният комфорт и безболезненост. Повечето клиенти съобщават за минимален дискомфорт, като усещанията варират от леко изтръпване до леко затопляне или вибриране, в зависимост от използваната специфична техника.

Безопасни ли са процедурите за безиглена мезотерапия?

Процедурите за мезотерапия са безопасни, когато се извършват с одобрени от FDA технологии и от сертифицирани специалисти.

Защо да вземем ваучер от Gift Tube?

Ако решиш да вземеш ваучер за мезотерапия от Gift Tube можеш да се възползваш от следните предимства:

 • Ще получиш ваучера за преживяване в нашата специална опаковка “тубус”;
 • Можеш да използваш ваучера, когато на теб ти е удобно в рамките на една година..
 • Преживяването мезотерапия за лице може да се замени напълно безплатно с друго от нашата платформа като едничкото условие е замяната да бъде извършена в периода на валидност на ваучера.
Здравей!
Избери една от опциите по-долу, за да се свържеш с нас и ще ти отговорим при първа възможност.