Уроци по тенис

Не можем да намерим продукти, отговарящи на селекцията.

Какво представляват уроците по тенис?

Независимо дали си нетърпеливо да опита дете, възрастен мъж, силна млада дама или човек на средна възраст, който търси начин да поддържа тялото си в добра форма, заниманията с тенис  на корт са подходящи за теб!

В клубовете по тенис работят свежи професионалисти, които се радват на желанието  да поддържаш активен живот. Готови са да са полезни и с житейски съвет и мотивация. 

Неслучайно много поколения са се влюбвали в играта през годините, а в лицето на треньорите често откриват приятели за цял живот.

Преживяванията, които можеш да закупиш с ваучер от Gift Tube са подходящи както за начинаещи, така и за напреднали. Тренировките са индивидуални.

Играчите и треньорите по тенис са извървели дълъг път във времето. Свидетелства за семпли ракети и оскъдни данни - това достига до нас за игрите на тенис, които са се провеждали в Древен Египет. Все пак такива е имало, както и в Гърция и в Рим.

УРОЦИ ПО ТЕНИС

История на тениса

Съвременният вариант може да бъде директно свързан с "jeu de paume“- игра на дланта. Тенис спортът е бил популярен във Франция през 12-ти век. Играчите удряли топката с ръце. Играела се на закрито. Популярна и сред жени и мъже, играта се развила и постепенно започнали да се използват ръкавици, а по-късно и дървени палки.

Ето как стигнахме и до „сфаиристике“-от гръцки „умение в игра с топка“.  Майор Уолтър Уингфийлд създава и по-късно патентова тази игра през 1873 в Англия. 

Въпреки, че целта му е била да развлича гостите на имението си, запознатите със спортната история, го разпознават като човека с най-значителен принос за разработването и популяризирането на тениса, такъв какъвто го познаваме днес. 

Първият турнир по тенис се случва в Уимбълдън през 1877. Голяма част от терминологията в тениса е оформена по това време. Играта бързо привлича почитатели, никнат клубове в Англия и извън нея.

През 1874г. Мери Аутъбридж внася тенис оборудване и го разполага в Стейтън Айлънд, Ню Йорк. Така постепенно показва как се играе според всички правила на приятели и в местния клуб по крикет. Клубът по крикет и бейзбол в Стейтън Айлънд става и първият тенис клуб на Новия Континент.

В началото на 20ти век спортът преминава в  професионален формат и започват да се появяват шампионати като Националния Шампионат на САЩ. А през 1968г. започва “Open” ерата в тениса. Преди това професионални състезатели и аматьори не са можели да участват в едни и същи първенства. 

УРОЦИ ПО ТЕНИС

Интересни факти за тениса

При играта по двойки тенисистите прикриват устата си с ръка. Това е защото често си обменят коментари и стратегии и не искат те да бъдат разчетени от противниковия отбор.

Произходът на един от разпространените термини в тениса „лав“ идва от френската дума „l'oeuf“ , която  означава яйце. То има формата на нула, съответно терминът се използва за резултат нула.

Ягодите със сметана по време на шампионата Уимбълдън са емблематични! Ще се изненадаш ли тогава ако ти кажем, че по време на това двуседмично първенство се изяждат 28 000 кг. ягоди?!

Какви ползи можем да извлечем от спорта?

Играта на тенис носи много ползи за организма. Укрепва както сърцето, така и разнородни мускулни групи, като особено подпомага развитието на тези в долната част на тялото, заради постоянното тичане и привеждане.

Особено добре се отразява на координацията между тялото и очите. А тези умения са полезни и в други сфери на живота на трениращия.

Балансът и координацията на тялото също се повлияват много добре от тренировките по тенис. В тази игра се налага да се запазва равновесие, докато се изпълняват най-разнообразни движения.  

Мускулатурата, нервната система и координацията се поддържат в добро здраве и форма, докато спортуващия се занимава с нещо приятно! Освен това повторяемостта на натоварване на различни части от тялото допринася за поддържане на здравословна костна плътност.

За кого са подходящи уроците по тенис?

Тенисът е спорт, който може да се играе цял живот и е достъпен за хора с различни нива на фитнес и възраст

Предизвикай приятел или последвай влечението си с тренировка по тенис от надежден и популярен треньор- партньор на Gift Tube! Уроците по тенис предлагани с наш ваучер се провеждат в SOFIA TENNIS CLUB от треньор Ивайло Коев.

Те се резервират в удобно за теб време:

  • Индивидуален урок с продължителност 60 минути.
  • Могат да бъдат за начинаещи и напреднали и са подходящи и за деца 
  • Играе се на червен открит корт, а през зимата в балон

SOFIA TENNIS CLUB продължава традицията на най-стария тенис клуб в България. На същото място през 1896 г. дипломати и търговски представители дават старт на тенис културата у нас. 

Клубът се е сгушил сред зеленината и уюта на Борисова Градина в сърцето на София. Както обясняват от клуба: „Историята на клуба е и историята на българския тенис.“

Ивайло Коев или Тренер Иво обича това, което прави защото усеща, че дава нещо наистина полезно на хората и дори има възможност да им помага с житейски насоки.

Както казва той:

„Тенисът е игра за цял живот – нещо което никога не е късно да научите и/или да имате едно прекрасно занимание (хоби) във вашето ежедневие.“

С ваучер от Gift Tube за тенис урок ще получиш точно това, плюс спомени, плюс лесен и надежден процес на покупка и резервация!

Здравей!
Избери една от опциите по-долу, за да се свържеш с нас и ще ти отговорим при първа възможност.