Лазерно подмладяване

Не можем да намерим продукти, отговарящи на селекцията.

Сияйната и младежка кожа на всяка възраст вече не е само мечта с процедурата лазерно подмладяване.  Зарадвай любим човек с нашите подаръчни ваучери за нежна и деликатна грижа за кожата, а защо не и себе си?

Какво представлява лазерното подмладяване?

Още през 90-те години, учени установяват, че силното светлинно и лазерно лъчение с определена дължина на вълната допринася за загряване на повърхностния слой на дермата в дълбочина до 1,5-1,8 мм.

Целенасоченото загряване на слоевете на дермата, стигащо до 480°С, предизвиква „дразнение“ на клетките, а въз основа на този процес се активира функцията на органелите (фибробласти), отговорни за производството на колаген в кожата.

За определен период от време, фибробластите започват отново да синтезират големи количества колаген, както преди започване процесът на стареене на кожата.

Лазерното подмладяване, често наричано "лазерно обновяване на кожата“, представлява точно това. То е неинвазивна козметична процедура, при която се използват концентрирани светлинни лъчи за подобряване на външния вид и структурата на кожата. 

Енергията на лазера се насочва към специфични несъвършенства, като например увредени или пигментирани зони, фини линии, бръчки и други. Вследствие на това се стимулира производството на колаген и кожата активно започва да се регенерира. Резултатът от процедурата е стегната, гладка и младежки изглеждаща кожа.

ЛАЗЕРНО ПОДМЛАДЯВАНЕ

За кого е подходяща процедурата?

Процедурата лазерно подмладяване е подходяща за всеки тип кожа и е насочена към редица проблеми като фини линии, бръчки, увреждания от слънцето, пигментни или старчески петна, груба или неравномерна текстура на кожата, белези от акне или други вид белези, неравномерен тен, розацея и разширени пори.

То е подходящо за мъже и жени, които искат да подмладят кожата си. Имайте предвид обаче, че процедурата не е подходяща при много отпусната кожа или дълбоки бръчки.

В кои зони може да се прилага?

Процедурата лазерно подмладяване се прилага в областта на лицето, шията, деколтето, ръцете и други части от тялото, нуждаещи се от подобрение.

ЛАЗЕРНО ПОДМЛАДЯВАНЕ

Как протича процедурата?

Преди процедурата, клиентът задължително преминава през консултация със специалист, по време на която се определя дали е подходящ кандидат за извършване на лазерно подмладяване. 

След получаване на съгласие и от двете страни, биват оценени типа кожа, проблемни зони и резултатите, които се очаква да бъдат постигнати.

Стъпка 1

Почистване на лицето и поставяне на защитни очила. При процедурата лазерно подмладяване не е необходимо да се прилага анестезия (упойка).

Стъпка 2

Терапевтът настройва лазера, дължината на вълната и интензивността, в зависимост от типа на кожата на клиента и конкретните несъвършенства, които иска да подобри.

Започва прилагането на прецизна лазерна енергия в целевите зони. 

В зависимост от избрания план на лечение може да се направят няколко преминавания с лазера върху кожата в една и съща област, за да се постигнат желаните резултати.

Стъпка 3

След процедурата върху третираните зони се нанася успокояващ и хидратиращ крем или мехлем, за да се подпомогне оздравителният процес и да се сведе до минимум евентуалният дискомфорт.

ЛАЗЕРНО ПОДМЛАДЯВАНЕ

Каква е продължителността на процедурата по лазерно подмладяване?

Продължителността на сесията за лазерно подмладяване варира в зависимост от размера на третираната зона и използваната специфична лазерна технология. Обикновено сесиите са с продължителност от 30 минути до час.

Безопасна ли е?

Лазерното подмладяване обикновено се счита за безопасно, когато се извършва от обучени и опитни специалисти, използващи одобрено от FDA оборудване.

Въпреки това е изключително важно клиентът да се консултирате с квалифициран специалист, който да определи дали е подходящ кандидат за процедурата.

Има ли противопоказания?

Ето какво е важно да знаете:

  • Бременност и кърмене: Лазерното подмладяване не се препоръчва по време на бременност или кърмене.
  • Кожни заболявания: Лица с определени кожни заболявания като активно акне, херпес и инфекции не е препоръчително да се подлагат на процедурата лазерно подмладяване.
  • Прием на лекарства: Клиентът е необходимо да уведоми терапевтът дали приема медикаменти, преди да се подложи на процедурата, тъй като някой активни съставки не взаимодействат добре с прилагане на лазерно лъчение.

Процедурата лазерно подмладяване не може да се прилага още при лица с разширени кръвоносни съдове, епилепсия, а също така до 4 седмици след процедура за ресърфейсинг или химичен пилинг.

Има ли дискомфорт по време и след процедурата?

Лазерните процедури са приятно и комфортни и не предизвикват дискомфорт у клиента. 

По време на процедурата е възможно да се усети леко затопляне, поради натрупване на енергия в зоната, но то е напълно поносимо.

Веднага след процедурата е възможно и леко зачервяване, което отминава в рамките на няколко часа, но то не пречи на клиента да се върне към нормалните си ежедневни дейности.  

Колко процедури са необходими за постигане на оптимален резултат?


Резултатът се наблюдава още след първата процедура за лазерно подмладяване, а за постигане на оптимален ефект е нужно да се изготви индивидуален лечебен план, тъй като при всеки човек броят процедури варира, спрямо състоянието на кожата. 

В общия случай са необходими от 4 до 6 процедури през период от 4 седмици.

Здравей!
Избери една от опциите по-долу, за да се свържеш с нас и ще ти отговорим при първа възможност.