Кавитация

Филтрирай по

Стегнато и оформено тяло се превърна в еталон за красота в съвременния свят и както жените, така и мъжете, полагат неимоверни усилия, за да постигнат точно този ефект.

Понякога обаче, фитнесът и физическите упражнения не са достатъчни, за да премахнем нежеланите подкожни мазнини и мнозина прибягват към други алтернативни методи като оперативната липосукция например. 

Съществува обаче друга, доста по-безвредна и неинвазивна процедура, наречена кавитация, която съвременните изследвания посочват за една от най-надеждните и безвредни процедури за разрушаване на мастните депа.

Подаръчните ни ваучери за кавитация за подходящ подарък за рожден ден, имен ден, както и за бъдещи булки, които искат да изглеждат перфектно в своя сватбен ден.

Този подарък е отличен избор и за теб от теб, без повод, просто за да зарадваш себе си.

 

Какво представлява кавитацията?

Кавитацията, често наричана "ултразвукова липосукция", е високоефективно козметично решение, предназначено за насочване и премахване на упорити мастни натрупвания.

Козметичната процедура не изисква разрези, анестезия или време за възстановяване, което я прави привлекателен вариант за хора, които търсят алтернатива на хирургичните процедури за оформяне на тялото без свързаните с това рискове.

Кавитация

За какво служи и как работи кавитацията?

Уредът за кавитация използва нискочестотни ултразвукови вълни с честота от 36 Khz до 40 Khz, за да създаде микроскопични мехурчета в целевите мастни клетки на избраната зона. 

Тези мехурчета нарушават мембраните на мастните клетки, като ги карат да се разпаднат в течна форма. След като се втечнят, тялото естествено елиминира мазнините чрез отделителната и лимфната система. 

Този процес, известен като липолиза, активира клетъчния метаболизъм, което от своя страна води до засилено разграждане на мазнини, оформяне на нови колагенови нишки и   намалява на локализираните мастни натрупвания.

Кавитация

За кого е подходяща?

Подходяща е за хора, които са близо до идеалното си телесно тегло, но се борят с локализирани мастни джобове, които са устойчиви на диета и упражнения. 

Тя не е решение за отслабване, а по-скоро инструмент за усъвършенстване на контурите на тялото.

Кавитацията се препоръчва  при целулит, тъй като дава много добри резултати.

 

В кои области се прилага процедурата?

Кавитацията е ефективна в следните области от тялото:

 • корема;
 • бедрата;
 • крака;
 • ханш;
 • ръце;
 • седалище.

Кавитация

Как протича процедурата по кавитация?

Етапите, при които протича кавитацията са следните:

 • Консултация: Консултацията с квалифициран специалист е от ключово значение за добрия краен резултат. Извършва се подробен анализ на тялото и целевите зони и се определя дали процедурата е подходяща за клиента.
 • Маркиране на зоната.
 • Нанасяне на гел: В зоната на третиране се нанася гел на водна основа, който улеснява предаването на ултразвуковите вълни и повишава тяхната ефективност.
 • Прилагане на ултразвук: Накрайникът на уреда за кавитация, излъчващ нискочестотни ултразвукови вълни, се придвижва по определен начин над третираната зона, за да достигне до нежеланите мастни натрупвания под повърхността на кожата.
 • Лимфен масаж: Лимфният масаж спомага за стимулиране на лимфния дренаж и подпомага елиминирането на освободените мазнини (т.е. те се изхвърлят от организма).

 

Колко време след извършване на процедурата се появяват видими резултати?

Постигането на видими резултати е строго индивидуално и зависи от редица фактори, но най-често това след случва една седмица след процедурата.

Възможно е намаляване на обиколката на третираната зона до 2 см още при първата процедура кавитация, а след завършване на пълния курс може да се постигне трайно редуциране на мазнините с 4-10 см.

Поддържането на хидратация (минимум 1,5-2 литра вода на ден), водене на здравословен начин на живот, включващ редовни упражнения и балансирана диета, са от съществено значение за постигане на оптимални резултати.

Препоръчително е да се избягва консумацията на алкохолни и кофеинови напитки.

 

Колко процедури кавитация са необходими за постигане на оптимален резултат?

Честотата на сесиите се определя след консултация със специалиста, който ще извършва процедурата. Обикновено са необходими от 8 до 10 процедури, в зависимост от дебелината на мастната тъкан в избраните третирани зони.

Честотата на извършване на процедурите е веднъж на 5 до 7 дни.

 

Каква е продължителността на процедурата кавитация?

Обичайната кавитационна сесия продължава между 30 до 60 минути.

 

Безопасна ли е процедурата кавитация?

Процедурата е неинвазивна и се счита за безопасна, когато се извършва от обучени специалисти, използващи одобрено от FDA оборудване.

 

Има ли противопоказания за извършване на процедурата кавитация?

Макар че кавитацията се смята за безопасна процедура не е препоръчително да се извършва в следните случаи:

 • Бременност и кърмене;
 • Чернодробни или бъбречни заболявания;
 • Захарен диабет;
 • Хипертония;
 • Остри инфекции;
 • Кавитация не може да се извършва на места с открити рани, инфекции или кожни раздразнения;
 • При наличие на пейсмейкър;
 • Противопоказно да се прилага при деца и подрастващи.

 

Има ли болка по време на процедурата кавитация? 

Кавитацията обикновено се счита за безболезнена, като повечето хора изпитват изключително лек дискомфорт за усещане за топлина. Нормално е сесията да бъде придружена от лек шум в ушите, който преминава веднага след процедурата.

 

Защо да вземем ваучер от Gift Tube?

Причините не са малко, тук  ще посочим само най-важните от тях.

Сред които:

 • Ваучерът за кавитация е валиден една календарна година и можеш да го ползваш когато на теб или на човека, на който до подаряваш е удобно.
 • Ваучерът за преживявания може да се замени лесно при необходимост.
 • Подаръкът кавитация е оригинален, а ако желаеш може да го персонализираш. 
 • Не плащаш нищо за опаковката, която е изключително стилна, елегантна и напълно безплатна.
Здравей!
Избери една от опциите по-долу, за да се свържеш с нас и ще ти отговорим при първа възможност.