Почистване на лице

Не можем да намерим продукти, отговарящи на селекцията.

Кожата на лицето ежедневно е изложено на въздействието на замърсители от околната среда, грим и естествени масла. Това води до натрупване на замърсявания и повишена възможност за запушване на порите. 

Регулярното дълбоко почистване на лицето е от решаващо значение за поддържане на здравето на кожата, предотвратяване на акне и постигане на сияен и младежки вид.

Какво представлява и за какво служи процедурата почистване на лице?

Това е комплексна  козметична процедура, която включва почистване, измиване и премахване на замърсявания, мъртви клетки и излишен себум от кожата на лицето. 

Тя помага поддържането на здрава и чиста кожа,  подобрявайки текстурата и състоянието й.

В категорията ни „почистване на лице“ ще откриеш различни предложения, чрез които да се погрижиш за кожата си в професионални условия или да зарадваш твой близък човек с подаръчен ваучер с избрана процедура.

Почистване на лице

Защо си заслужава кожата да бъде почиствана редовно?

Причините не са никак малко, но ние ще изброим само най-важните от тях.

Сред които:

 • Предотвратяване на акне и белези: Обстойното почистване на лицето спомага за премахване на излишния себум, мъртвите клетки, мръсотията и бактериите, които могат да доведат до акне и последващи белези.
 • Хидратация на кожата: Почистената кожа позволява по-добро усвояване на хидратиращите продукти, като спомага за оптималната хидратация на клетките.
 • Забавяне на стареенето: Редовното почистване на лицето спомага за отстраняването на мъртвите кожни клетки, като стимулира клетъчната обмяна и производството на колаген, а това спомага за намаляване появата на фини линии и бръчки.
 • Подобряване на кръвообращението: Масажът на лицето по време на почистването на лице подобрява кръвообращението.
 • Незабавен блясък: Отстраняването на замърсяванията и мъртвите кожни клетки разкрива сияйния тен.

Почистване на лице

Защо професионалното почистване на лице е толкова важно?

Въпреки че домашните процедури за грижа за кожата са от съществено значение, чрез професионалното и дълбоко почистване на лицето от сертифициран специалист се постига качествено отстраняване на замърсяванията и увереност, че всяка стъпка от процеса е съобразена със специфичните нужди на кожата на клиента.

Освен това, избирайки професионално почистване на лице, ти избираш:

 • Експертиза и познания: Сертифицираните козметолози преминават през задълбочено обучение в областта на грижата за кожата и третирането на лицето. Техният експертен опит им позволява да анализират типа на кожата, да идентифицират специфичните проблеми и съответно да изберат подходящата процедурата за почистване на лице.

Процедурите за дълбоко почистване на лице могат да се извършват от сертифицирани козметици преминали специализирано обучение, медицински козметици след обучение в медицински колеж или лекари дерматолози.

 • Професионални продукти: Козметолозите използват продукти за грижа за кожата от професионален клас с по-висока концентрация на активни съставки. Тези продукти са по-мощни от алтернативите и в повечето случаи не са лесно достъпни за домашна употреба.
 • Професионално оборудване: Козметичните салони са оборудвани с професионални инструменти и технологии, които повишават ефективността на процедурите за почистване на лицето. Това включва високочестотни устройства, парогенератори и друго специализирано оборудване, което не е част от типичните домашни процедури за грижа за кожата.
 • Безопасност: Ако се налага екстракция, козметологът може да я извърши безопасно, като сведе до минимум риска от белези или инфекция. Те са обучени да извършват екстракции, без да причиняват травми на кожата.

Почистване на лице

Как протича класическата процедурата по почистване на лице в козметичен салон?

Отстраняване на грима

Първата стъпка за почистване на лице включва прилагане на професионален почистващ продукт, за да се отстранят замърсяванията, излишният себум и остатъците от грим. Тази стъпка подготвя кожата за по-дълбоко почистване и позволява на козметолога да оцени състоянието на кожата.

Анализ на кожата

Всяко професионално почистване на лицето започва със задълбочен анализ на тип кожа. Козметикът оценява типа на кожата, идентифицира специфичните проблеми и съответно адаптира процедурата за почистване към индивидуалните нужди на клиента.

Парна баня и ексфолиране

Прилагането на пара спомага за отварянето на порите, което улеснява отстраняването на замърсяванията. Следва ексфолиация, при която се използват продукти с гранули или химически ексфолианти за отстраняване на мъртвите кожни клетки.

Екстракция

Ако е необходимо, козметикът извършва екстракция, за да отстрани черните и белите точки и други замърсявания. Тази стъпка изисква умения, за да се избегне увреждане на кожата.

Масаж на лицето

Релаксиращият масаж на лицето не само стимулира кръвообращението, но и подпомага по-доброто усвояване на продуктите.

Нанасяне на маска

Прилага се персонализирана маска, която отговаря на конкретни проблеми на кожата - хидратация, изсветляване или успокояване, в зависимост от нуждите на клиента. Маската позволява на активните съставки да проникнат в дълбочина.

Тонизиране и овлажняване

Процедурата завършва с тонизиране, за да се балансира рН на кожата и овлажняване, за да се запази хидратацията.

Заедно с прилагането на стандартната процедура за почистване на лице, козметикът може да използва и различни технологии.

Сред които:

 • ултразвук;
 • Д’арсонвал за дезинфекция и успокояване на кожата;
 • вакуум;
 • кислородотерапия;
 • хидродермаабразио и други.

Колко често трябва да се правят процедури за дълбоко почистване на лицето?

Честотата на професионалното почистване на лицето зависи от индивидуалните нужди на кожата. Все пак общата насока е да се прави професионално почистване на всеки 4 до 6 седмици. 

Разбира се, от изключително значение е и поддържащата домашна грижа за кожата на лицето.

Има ли период на възстановяване след дълбоко почистване на кожата на лицето?

Времетраенето на възстановителния период варира спрямо вида на почистващата процедура. Обикновено след няколко часа леката червенина на лицето отшумява напълно.

Кога настъпва ефектът от процедурата за почистване на лице?

Ефектът настъпва веднага след процедурата. Лицето е значително по-чисто и освежено, а кожата се усеща по-гладка.

Защо да вземем ваучер от Gift Tube?

Подаръчните ваучери за преживяване, които предлагаме са не само изключително много и разнообразни, но и на страхотна цена. 

Ние си партнираме с висококвалифицирани специалисти по почистване на лице, които притежават всички необходими сертификати и разрешителни да извършват козметичната процедура.

Търсиш специален подарък, с който да зарадваш близка приятелка? Поради ѝ подаръчен ваучер козметична процедура “почистване на лице” от Gift Tube и я изненадай приятно.

Здравей!
Избери една от опциите по-долу, за да се свържеш с нас и ще ти отговорим при първа възможност.