Дрифт подарък

Не можем да намерим продукти, отговарящи на селекцията.

Дрифтът  -  изкуство за смели и любопитни! 

„Какво ще се случи, ако оставя засилената кола да се спуска и върти на завоя, вместо да набия спирачки? А ако вече ми се е случвало на леда, без да искам, и съм установил, че е много зареждащо и забавно?“ - Ангелина Джангозова

Нещо такова се е въртяло в главите на японските шофьори през 60-те години на миналия век, докато са се спускали по заледени планински пътища и са „изобретили“ дрифтенето.

Малко по-късно Кунимитсу Такахаши започва да използва дрифт техники при състезателните коли. Той е и човекът, който поставя Япония на световната карта на състезанията с коли.

Пушилката, шумните фенове, многото адреналин или всичко накуп би трябвало да са причините, много шофьори да се кълнат, че дрифтенето е най-чистата форма на удоволствие зад волана.

Възможно дори при автоматиците, дрифтенето е популярно вече по цял свят. Поставят се нови и нови рекорди от различно естество. Печелят се състезания, провеждат се училища.

 

Същност на дрифта

Казано простичко, дрифт се нарича шофиране на автомобил, при което водачът преднамерено извежда моторното превозно средство извън контрол, чрез „презавиване“ и така довеждайки до загуба сцеплението на задните гуми.

Дрифт подарък

Как се практикува?

Една от техниките за постигане на това е статична или иначе казано - използвате ръчна спирачка. Трябва да дръпнете лоста и натиснете съединителя, причинявайки пренавиване. След което трябва да освободите лоста и да продължите да се плъзгате с газта по време на шофиране на автомобила.

Динамичните техники от своя страна са за майстори.

При спиране в завои, водачите използват прехвърлянето на товара към предната ос, за да олекотят задната част на автомобила и да предизвикат плавно презавиване. Този процес се стартира с натискана на спирачката при влизане в завоя.

Опитните в дрифта твърдят, че всеки може да се научи, както и че не трябва да експериментира сам и определено не в градска среда.

Целта на техниките е да се премести автомобила настрани чрез завъртане на задните колела, докато  контролирате съпротивлението. Наличието на възможно повече мощност прави по-лесно контролирането на завъртането на колелото.

Ето още малко важни фрази и термини от света на дрифта:

  • Тойота АЕ86 е класика за дрифт ентусиастите.
  • Чикане - бърз S-завой отляво надясно или отдясно наляво. Поставя се в края на прави участъци, за да принуди участниците в надпреварата да забавят преди появата на по-тесен завой.
  • Чоку-дори - люшкане на колата под въздействието на собствената и тежест по прав участък с помощта на дросел и съпротивление. Обикновено тази маневра се прави за шоу и се изпълнява от много коли, следващи една и съща линия.
  • D1 Grand Prix e международно дрифт състезание, което се провежда на множество локации по цял свят. Обикновено стартира с еднодневни квалификации, след които се отсяват 32 състезатели, които се явяват соло на следващия ден.
  • Дрифт ъгъл е ъгълът, който поддържа един автомобил по време на дрифта. Той е част от компонентите, които биват оценявани по време на състезания.
  • Formula Drift или Formula D е американската версия шампионат по дрифтене. Той е спонсориран от популярната игра „Need for Speed”.

Участниците в надпреварите обичат да демонстрират своя стил и способности като се доближават максимално до бариерите, отделящи ги от публиката, без да ги докосват. Затова със защитна цел се струпват бетон, конуси, гуми, пясък и чакъл.

Въпреки че можеш да дрифтиш с всяка кола със задно предаване, има конкретни промени, които трябва да бъдат направени, за да може един автомобил да се нарече дрифт автомобил

Нужно е да се смени окачването на предницата, за да могат предните колела да завиват максимално много. Налага се и диференциалите да се „заключат“. Тогава изпързаля ли се колата, диференциалът заключва и двете гуми. Тогава колата ще се пързаля дълго. При стандартното положение, пързалянето приключва в рамките на 5 метра и колата се изправя. 

 

Каква екипировка е нужна?

При състезанията по дрифт пилотът спазва много строг протокол на обличане. Интересна подробност е, че не може нито една част от тялото да е открита.

Много може да се пише, но ако не искаш да се носиш по инерция на дивана, притискан от собственото си тегло, ти си попаднал на правилното предложение от Gift Tube.

 

Защо да изберем дрифт подарък от Gift Tube?

С гръм, миризма на гуми и удоволствие ти представяме Ива Русинова. 

Тя ще те повози, научи, предизвика и вдъхнови. Ива е първата жена дрифт пилот в България. Запалва се като тийнейджър и оттогава участва в състезания, впоследствие започва да организира дрифт шоута, дрифт такси и дрифт академия.

В Gift Tube имаме удоволствието да ти предложим разнообразие от преживявания:

  • Дрифт училище с Ива Русинова: Училището се Провежда се на сесии от 15 минути с прекъсвания за почивка за смяна на гуми за същото време. Редуват се практика с теория и изчистване на допуснати грешки. 

По време на сесиите управляваш истински дрифт автомобил BMW e46 V8 5.0l N/A 300 +hp и имаш неограничен брой гуми и гориво. Освен това можеш да избереш дали да закупиш полудневни или целодневни занимания с почивка за смяна.

Ако дрифта ти е в кръвта и искаш да се насладиш на макс  страхотното екстремно изживяване с Ива Русинова трябва да имаш само валидна шофьорска книжка.

  • Каране на дрифт такси: Ваучерът за преживяване drift taxi е с продължителност от един час. По време на карането ще бъдеш с Ива Русинова и ще усвоиш основните техники в дрифта. Ще имаш удоволствието да дрифтиш с BMW e46 V8 N/A 5.0l 300+ hp. 
  • Дрифт такси микс: Преживяването е с продължителност 40 минути и включва каране и возене с BMW e46 V8 N/A 5.0l 300+ hp и два комплекта гуми. 
  • Возене на дрифт "такси": Адреналиновото преживяване е с продължителност 30 минути. Ще се возиш в Nissan s14 V8 biturbo 5.0l 650+ hp, а за управлението на автомобила ще се грижи професионален пилот.

 

От какво те е страх повече?

Да се движиш с висока скорост, да изгубиш контрол или да не знаеш какво правиш и да те учи жена?

Ваучер за офроуд и дрифт приключение от Gift Tube и Ива Русинова ще те излекуват и вдъхновят за преживяване, за което досега не си си и мечтал!

Здравей!
Избери една от опциите по-долу, за да се свържеш с нас и ще ти отговорим при първа възможност.