Признай си - когато подаряваш, освен да зарадваш човека, държиш да „блеснеш“ с оригинална идея! И в никакъв случай да не се изложиш с някой клиширан подарък...

Позволи ни няколко умни идеи. Без да се налага да щурмуваш моловете или да сърфираш в морето от онлайн стоки.

Защо да не подариш преживяване вместо вещи! Така всеки подарък ще  носи послание, а няма да е чисто консуматорство. А ще спестиш и доста нерви. Вместо да мислиш за подходящ подарък, заложи на преживяване по избор на получателя.  

Всичко това е лесно с концепцията на Gift Tube. Платформата ни е събрала 300 преживявания, които може да подариш с ваучер.За всяка възраст, джоб и характер

И ако все още имаш дилема преживяване или вещи, виж няколко причини да избереш първото:

За разлика от вещите, преживяванията никога не излизат от мода

За разлика от дрехите и технологичните джаджи, преживяванията винаги ще са на мода. Винаги може да купиш на половинката си дънки (ако го правиш, не забравяй и шарените чорапи, голям хит са). Но ако послушаш сърцето си и наистина искаш да го зарадваш, подари му преживяване – полет с балон, дрифт такси или урок по барабани. Ще го запомни!

И психолозите са категорични: преживяванията радват най-дълго

Психолозите поназнайват разни неща за човешкия мозък, затова нека им се доверим. Те разкриват една човешка особеност – т.нар.  хедонистична адаптация (хедонизъм – от гръцки "наслада"). Това понятие се фокусира върху щастието и благосъстоянието ни и най-общо обяснява склонността ни да се връщаме към старите  нива на щастие известно време след като сме се почувствали „супер хепи“. Например, колкото и да сме се зарадвали на някоя вещ, скоро след като е вече наша, радостта от нея избледнява. По съвсем различен начин реагира мозъкът ни на преживяванията. Те се оказват по-неподатливи на хедоничната адаптация, особено когато хем им сe наслаждаваме, хем влагаме усилие. Какво по – хубаво от това да подариш на някой близък преживяване като кулинарен курс, уъркшоп по дърворезба или рисуване с чаша вино. А защо не и да отидете заедно да танцувате салса.  Хедонистично, нали?

 

Спомените са за цял живот, другото е преходно

Ето защо имаме албуми със снимки (добре де, може да не са точно албуми, а виртуални облаци, но пак са за снимки), но не пазим всичките си стари чанти. Вещите са мимолетни. Играчките се чупят, часовниците спират, а шевовете се късат. Спомените - не! Те са малки късчета време, които не спират да ни вълнуват и след години. Защо да не подарите на приятелите си една  страхотна вечеря на тъмно, да решавате загадки в искейп стая или да си направите щуро приключение с рафтинг напролет. Подарете ваучера сега, важи 6 месеца.  

Вещите не се споделят, но за преживяваията е задължително.

Преживяването „плаче“ да го споделиш. Вместо да подариш на най-добрия си приятел бутилка уиски, отидете заедно на уиски дегустация! Вместо да изненадате с музикален диск, който може и сам да купи, насърчете го да си избере музикални уроци, подарявайки му ваучер. Има десетки музикални педагози, готови да поемат този риск!

Много по – смислено и забавно е да подариш изживяване!

Какъв по-сладък начин да кажеш на някого, че го обичаш като му подариш полет над феноменалните Рилски езера. Ако не си сигурен дали точно това е нещото, което ще го вдигне в облаците, остави му свобода да избира. Най-готиното на платформата www.gift-tube.com е, че не те ангажира да избираш предварително. Ти решаваш само за цената, а твоят човек си избира услугата.  Хитро, нали?

Вещите заемат място, без да пълнят сърцето

Допреди няколко години никой не беше чувал за Мари Кондо. С книгата си “Магията на подреждането“ японката накара милиони хора по целия свят да разчистят домовете и живота си като изхвърлят вещите, от които нямат нужда. И така - колко от вашите приятелки предприеха чистката със стар пуловер в ръка и въпроса, на който ни е научила Мари: Това носи ли ми радост? Поне – две, нали? В този дух разчиствай и ти, подарявайки преживявания. Все пак най-ценното не виси в гардероба, а се пази в сърцето.

Може ли да опаковаме преживяване?                       

След като изброихме повечето основателни причини да избереш преживяване вместо материален подарък, ще ви издадем още една тайна. Преживяването може и да се опакова. Поне тези от Gift Tube могат. Твоето преживяване идва под формата на ваучер в красива опаковка.