Даваме ви няколко идеи за приятна изненада на любимите рожденици

#Празнувамеeсивкъщи. Някой трябва да измисли и такъв хаштаг, за да повдигне духа на родените между 13 март и 13 май. Купонът навън се отлага, събирането вкъщи отпада, пътуването по широкия свят се заменя с кратка разходка до магазина. Но рождените дни не могат да бъдат отложени и ако в тези пандемични дни у вас има рожденик, постарайте се да направите деня му специален. А става ли дума за деца, задължително е да организирате едни извънредни мерки за извънредно хубав рожден ден!

Даваме няколко идеи, които да оставят спомен за хубаво преживяване!

Ако рожденикът е малко дете, със сигурност му липсват игрите и срещите със „себеподобни“! Защо не помолите майките от групата да предложат на своите деца да нарисуват рисунка за вашето? Децата обичат да правят точно такива подаръци – картички, рисунки, фигурки от хартия. Със сигурност имате Вайбър или Фейсбук група, в която обсъждате какво ли не. Пишете им с тази молба. И родителите ще се радват, и децата ще имат занимание. После нека всяко дете се снима с творението си и го изпрати. Ако пък сте случили на отдадена на професията учителка, която всички деца обичат, помолете и нея да се включи с поздрав по телефона. Детето ще се почувства поласкано!

С по-големите организирайте нещо подобно, но по-технологично. Помолете приятелите и близките да му запишат видео с пожелание. Поиграйте си да монтирате клипчетата в едно видео, добавете малко от любимата му музика, завършете с един паметен надпис и готово! В интернет има десетки програми, които ще ви покажат стъпките към сглобяване на непретенциозното филмче!

Друг подходящ „подарък“ е да украсите дома със снимки на рожденика! Вместо балони и шарени флагчета, извадете готини снимки от предишни рождени дни, морета, купони, семейни фотосесии, щури преживявания. Закачете ги на въже с малки щипки. Нека първото нещо, което види на сутринта, щом се събуди, е украсата, посветена на специалния ден. Поиграйте си да изрежете и букви за надписа Честит рожден ден!

Ще промените малко атмосферата и ако смените обичайното облекло, с което сте се въргаляли у дома последните седмици. Щом дойде време за официалната част, подаръците и тортата, задължително се облечете така, както бихте отишли на рожден ден. Дами, малко грим, сешоар и рокля са добра идея. Всеки ще го оцени!      

Да обърнем малко внимание и на по-възрастните рожденици! Изпълнението на тази идея няма да е просто, но си заслужава усилията. Организирайте елегантна вечеря на тъмно. Подгответе  многостепенно фюжън меню, постарайте се осигурите максимално плътен мрак в една от стаите и изненадайте „гостите“ с вечеря на тъмно. Идеята е да не виждат храната, която ще им поднесете. Затова ако имате проблем да неутрализирате светлините отвън, сложете ленти на очите. Поднесете ястията едно след друго, насърчавайте храненето с пръсти. Снимайте предварително менюто, за да го покажете в края на вечерята на своите „гости“. С малко въображение, ще се получи наистина оригинален подарък!  

Накрая, музика! Подгответе любимата плейлиста предварително. Не питайте: какво да ти пусна? Покажете, че знаете кои са любимите парчета, на които цикли денонощно в YouTube.  А може да поздравите рожденика и по радиото – вярно, малко е ретро, но все още има радиостанции, които ще пуснат любима песен за любими хора, без да се налага да поръчвате  Кондьо. Ако пък ви влече, давайте! 

Разбира се, винаги може да поръчате и ваучер за подарък – преживяване от Gift Tube. Заради извънредните мерки и коронавируса сега подаряваме нови 3 месеца валидност на всеки ваучер. Така вашият рожденик ще има цели 9 месеца, за да избере преживяване и да се радва на живота!