Темата на днешния блог е толкова приятна, здравословна и релаксираща, колкото и самото преживяване, за което си говорим – негово величество Масажа! Спа процедурите и масажите винаги ще са на мода, когато искаме да направим подарък на себе си или на близък човек! Нека ти разкажем и малко от историятамуизащо масажът етака желан и търсен подарък, особено презстудените зимни дни.

Какво е масажът?

Масажът е вид терапия, която използва докосване, за да подобри движението на кръвта и лимфата и да помогне отпускането на мускулатурата на тялото. Техниката може да се използва за релаксация, за облекчаване на стреса и за подобряване на цялостното здраве. Масажите могат да се използват и за лечение на специфични състояния, като хронична болка или главоболие в резултат на напрежение.

Масажите се използват от векове за облекчаване на болки и подобряване на състоянието на организма. Всъщност първият датиран масаж е направен от китайски император през 2700 г. пр.н.е. След това масажите се разпространяват в Индия и други части на Азия и в крайна сметка в Европа и Америка.

Има много различни видове масажи, всеки със своите предимства. Някои често срещани видове масаж са:

Разгледай всички СПА ПАКЕТ И МАСАЖИ 

Класически масаж - най – разпространеният у нас масаж. При него се използуват различни похвати, които въздействат върху тъканите ни по различен начин. Най-често използваните похвати са поглаждане, разтриване, омачкване, вибрации и ударни похвати. 

Тай масаж – все по – популярните тайландски масажи се предлагат и в България, докато самите те се практикуват от дълбока древност. Тайландските масажи съчетават практики от индийската аюрведа и традиционната китайска медицина. Тай масажът има силата да отблокира пътя на енергията в тялото, справя се с блокажи и цели постигането на вътрешна хармония на тяло, дух и ум. В класическите масажи от Тайланд се използват много йога пози, дълбоко масажиране и разтягане, чрез което се облекчава напрежението в мускулите. Тай масажите не са болезнени, а бавни и приятни, подходящи и за най-крехки тела и хора, които не издържат на натиск.

Аромамасажът е класически масаж, съчетан с въздействието на арома масла и аромати. Благотворното влияние на растителните масла се съчетава с масажните техники. Интересно е да знаеш, че самите масла се усвояват не само през кожата, но и при дишането. Ароматите могат да предизвикват непосредствени реакции – регулират емоции, регулират хормоналния баланс, успокояват.

Шведски масаж: Това е нежна форма на масаж, която използва дълги удари и месене за отпускане на мускулите и подобряване на кръвообращението.

Дълбок тъканен масаж: Този тип масаж се използва за освобождаване на хронично мускулно напрежение с помощта на бавни, дълбоки удари.

Спортен масаж: Този вид масаж е предназначен за спортисти и им помага при травми и при възстановяване, лекува и дискомфорт, причинен от физическото натоварване, на което са подложени активно спортуващите. Тези масажи са задължителен елемент от подготовката на всеки професионален спортист и доста се различават от класическия масаж, който свързваме с приятно отпускане и релакс.

Да подариш ваучер за масаж  е винаги на мода!

Масажите са чудесен подарък за всеки в живота ти, който има нужда да се отпусне. Те са идеални за рожден ден, годишнина или друг специален повод. Масажите могат да се правят в СПА център, в масажно студио или дори в уюта на собствения ви дом.

Ако търсиш уникален подарък, който със сигурност ще се хареса, то помисли дали да не подариш ваучер за масаж от Gift Tube. Това е чудесен начин да покажеш на някого, че цениш неговото здраве. Ваучерите за подарък за масаж могат да бъдат закупени на всякаква сума и могат да се използват за всякакъв вид масаж. Те също са чудесен начин да спестите пари за бъдещи масажи. В платформата ни ще откриеш различни видове релаксиращо преживяване, сред които:

  • Релаксиращи
  • С вулканични камъни
  • В столна стая
  • Класически на цяло тяло
  • На ходила
  • На глава
  • С флотация
  • За бременни
  • Ароматерапия и ритуали
  • Масаж с кауза от незрящ терапевт и още…

Масажите са чудесен начин за отпускане и справяне със стреса

След дълъг работен ден няма нищо по-хубаво от това да се върнеш вкъщи след релаксиращ масаж. Масажите не само те карат се чувстваш страхотно, но предлагат и многобройни ползи за здравето. Проучванията показват, че могат да помогнат за намаляване на тревожността и депресията, да подобрят качеството на съня и дори да подсилят имунната система. В допълнение, помагат за облекчаване на мускулното напрежение и болка. Независимо дали получаваш професионален масаж или бързо разтриване, масажите са чудесен начин да се отпуснете и да намалите стреса.

Масажите могат да подобрят кръвообращението и да помогнат да се почувстваш по-енергичен.

Масажът може да има положително въздействие върху кръвоносната ти система. Мускулите се свиват и тласкат кръвта през вените обратно към сърцето. Това помага да поддържаш гладкото протичане на кръвта и предотвратява събирането ѝ в крайниците. Освен това ходенето на масаж може да помогне за подобряване на еластичността на кръвоносните съдове, което може да намали риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания. От друга страна, това е и форма на упражнение с ниско въздействие, което означава, че е благоприятно за ставите и мускулите. В резултат на това това е идеална форма на упражнения за хора от всички възрасти и нива на физическа подготовка. 

Масажът също може да помогне за повишаване на енергийните нива. Когато ходиш на подобна процедура, тялото ти освобождава ендорфини, които имат ефект на повишаване на настроението. В допълнение, преживяването може да помогне за увеличаване на капацитета на белите дробове и подобряване на ефективността на дихателната система. В резултат на това може да откриеш, че имаш повече енергия през целия ден.

Страдаш от мигрена? Бързо на масаж!

Масажите са идеални за облекчаване на главоболие от напрежение и други видове болка.

Когато става въпрос за облекчаване на болката, има малко толкова ефективни методи като масажа – той е наистина чудотворен. Чрез притискане на мускулите и тъканите масажите могат да помогнат за разхлабване на възлите и облекчаване на напрежението. Това може да бъде изключително полезно за хора, които страдат от мигрена, тензионно главоболие и други форми на мускулна болка. 

Масажите също могат да помогнат за подобряване на кръвообращението и увеличаване на обхвата на движение. В резултат на това те могат да осигурят както краткосрочно, така и дългосрочно облекчение на болката. Освен това могат да бъдат чудесен начин за отпускане и премахване на стреса. Независимо дали посещавате редовно или просто когато се чувствате особено напрегнати, масажите са отличен начин заподобряване на физическото и психическото благополучие.

Масажите могат да направят по-добър съня ти и да помогнат да се чувстваш по-свеж през деня

Добрият нощен сън е от съществено значение за цялостното здраве и благополучие, но може да е трудно да си набавяш препоръчителните седем до осем часа сън на денонощие. Един от начините за подобряване на съня е да си подариш масаж. Масажите могат да помогнат за отпускане на тялото и ума, което улеснява заспиването. В допълнение, могат да подобрят кръвообращението и да помогнат за намаляване на болката и напрежението. В резултат на това може да откриеш, че спиш по-спокойно и се събуждаш по-отпочинал и бодър. Подобрената циркулация и намаленото напрежение могат да помогнат за повишаване на енергийните нива и подобряване на фокуса. Така че, независимо дали ти е трудно да заспиш или просто търсиш начин да увеличиш енергията си, масажът може да е отговорът.

Подари ваучер за масаж на себе си и на любимите хора!

Отделянето на няколко минути от деня, за да останеш насаме с мислите си, да се свържеш и почувстваш тялото си, може да има дълбоко въздействие върху общото ти състояние и усещането за щастие и удовлетвореност. Така че следващия път, когато се чувстваш стресиран, излез навън за глътка чист въздух или иди на на масаж – той прави чудеса за здравето.

Масажите са една от най-старите и популярни форми за релаксация и облекчаване на стреса. Доказано е, че подобряват кръвообращението, облекчават главоболие от напрежение и други видове болка, насърчават по-добър сън и намаляват нивата на стрес. Ако търсиш начин да се отпуснеш, масажът може да е точно това, от което се нуждаеш. Посети Gift tube и избери от разнообразието от масажи.