Сияйна, млада кожа, равномерен тен, свежо излъчване – едва ли има човек, който да не желае тези думи да са част от описанието на външния му вид. 

Независимо от причините, поради които търсиш процедура за подмладяване – повехнал вид на кожата, специфични естетически проблеми и недостатъци или поддържане на младежки вид – целта на тази процедура е да допринесе за по-високо самочувствие и настроение. 

Цел, която си заслужава! За да е сигурен изборът ти, необходимо е да се информираш добре коя процедура за подмладяване е най-подходяща за твоя конкретен случай и най-вече да избереш доказан специалист по естетична дерматология, с когото да направиш предварителна консултация и на когото да се довериш. 

Ако твоето решение е да предприемеш такава крачка по пътя към млада и сияйна кожа, то в следващите редове ще научиш малко повече  за най-разпространените и успешни методи за подмладяване, техните характеристики, плюсове и минуси. 

Прочети, разгледай платформата Gift Tube и избери най-подходящата за теб процедура за подмладяване!

Най-успешните процедури за подмладяване

Лазерно подмладяване

Като част от естетическата медицина, лазерното подмладяване има за цел да подобри външния вид на кожата. Използва се специална високо енергийна светлинна технология – лазер, който има за цел да се справи с външните признаци на стареене. 

Процедурата лазерно подмладяване е подходящ метод за справяне със стареенето на кожата както на лицето, така и на други зони от тялото – шия, ръце, деколте. 

Различни методи за лазерно подмладяване:

  • Фракционирано лазерно подмладяване: За тази процедура се използва лазер с множество малки лъчи, благодарение на които светлинната вълна успява да проникне в по-дълбоките слоеве на кожата и да стимулира производството на колаген в клетката (колагенът е протеин, който отговаря за здравината и еластичността на кожата). Този тип лазерно подмладяване е ефективен при третиране на пигментни петна, бръчки, кожни несъвършенства и акне. 
  • Неаблативно лазерно подмладяване: При този метод лазерната вълна прониква единствено в по-горните слоеве на кожата, като отново цели да стимулира производството на колаген в клетката. Тъй като този метод е по-деликатен, често са необходими няколко процедури за постигане на желания краен ефект. 
  • Аблативно лазерно подмладяване: Тази процедура би била най-ефективно решение за справяне с по-дълбоки бръчки, пигментни петна и неравности по кожата, тъй като се използва лазер, който премахва най-горния слой на кожата. По този начин се премахват стария слой клетки и се стимулира изграждането на нов външен слой по-здрава кожа. 

Отрицателни страни на лазерното подмладяване

Независимо от всичките позитиви, които процедурата предлага, лазерното подмладяване има и някои негативи:

  • След процедурата кожата може да бъде зачервена в рамките на няколко дни. 
  • За постигането на желания краен резултат може да са необходими няколко процедури. 
  • От изключителна важност е консултацията с дерматолог или специалист преди предприемането на процедурата, тъй като той ще ви препоръча най-подходящата процедура за вас. 

 

Радиочестотен лифтинг

Радиочестотен лифтинг е процедура за подмладяване, която използва специална технология за предаване на радиочестотния импулси, които да достигнат дълбоките кожни слоеве и да стимулират действието на колаген и еластин в клетката. 

Процедурата е ефективна на различни зони от тялото – лице, шия, деколте и други места, където е необходимо стягане и подобряване еластичността на кожата. 

Положителни страни на процедурата радиочестотен лифтинг:

  • Подобряване на еластичността и текстурата на кожата. Радиочестотните импулси проникват в дълбоките слоеве на кожата и стимулират производството на колаген и еластин, които са отговорни за здравината и стегнатостта на кожата. 
  • Безболезненост и безопасност – процедурата е безболезнена и възстановяването след третиране на кожата не изисква дълъг период от време. 
  • Странични ефекти – при подмладяващата процедура радиочестотен лифтинг няма много странични ефекти, а евентуалният оток или зачервяване преминава бързо. 

Отрицателни страни на процедурата радиочестотен лифтинг:

  • Може да са необходими няколко процедури за постигане на желания краен резултат. 
  • Често след време са необходими допълнителни процедури за поддръжка на постигнатия външен вид. 
  • Консултация със специалист преди предприемането на процедурата – би било добре да се направи консултация с дерматолог преди радиочестотен лифтинг, за да се избегнат евентуални рискове. 

 

Фотоподмладяване

Фотоподмладяването, познато още като фотофациал, е процедура за подмладяване на кожата и забавянето на процеса на стареене. При тази процедура се използва специализирана технология, генерираща светлинни импулси. Те достигат до вътрешните слоеве на кожата и влияят на меланина, тоест пигмента и хемоглобина – кръвните клетки. 

Това прави процедурата ефикасна за изравняване на цвета на кожата и премахване на пигментните петна, стягането и подобряването на еластичността на кожата и премахването на бръчки по тялото. 

Предимства и недостатъци на процедурата фотоподмладяването:

  • Борба с пигментните петна: фотоподмладяването гарантира изравняване на тена на кожата, тъй като интензивните светлинни импулси имат способността да разграждат пигментните клетки, отговорни за пигментните петна. 
  • Премахване на нежеланите фини линии и бръчки по тялото и подобряване еластичността и текстурата на кожата. 
  • Макар и процедурата да е безопасна и безболезнена, често резултатите могат да варират спрямо индивидуалните характеристики и спецификите на трети раната зона. 

 

Микродермаобразио 

Микродермабразиото е вид естетическа процедура, в основата на която седи използването на фини кристали и специални диамантени накрайници, с които се постига охлаждане на кожата и подобряване на нейната текстура, премахване на нежелани бръчки и пигментни петна, почистване на порите на лицето. 

Чрез използването на специализирана машина с диамантени накрайници се премахват мъртвите клетки и замърсяването на горния слой на кожата, като се стимулира регенериране на нов повърхностен слой здрави клетки. По този начин се подобрява еластичността и текстурата на кожата, намаляват се фините бръчки и линии по лицето, пигментните петна и кожните неравности. 

Важно да отбележим тук е, че за постигане на желания краен ефект е възможно да са необходими повече от една процедури и както при всички останали методи за подмладяване, така и тук е важно преди предприемане на процедурата, да се направи консултация със специалист по естетична дерматология.

  Най-успешните процедури за подмладяване

Химичен пилинг

Подобно на аблативното лазерно подмладяване, химичният пилинг също има за цел да премахне най-горния слой на кожата, като се отърве от слоя стари мъртви клетки и създаде място за изграждането на нов външен слой здрави клетки. По този начин се подобрява еластичността на кожата и се постига подмладен външен изглед на третираното място. 

За процедурата химичен пилинг се използват различни химикали за ексфолиация, като например гликолова киселина, салицилова киселина или трихлорматова киселина. Главната цел на процедурата е чрез проникването на тези химикали в кожата да се премахнат мъртвите клетки и да се стимулира производството на нови, здрави клетки. 

Ето какви са предимствата на химичен пилинг: 

  • Ексфолиране на кожата
  • Подобряване на текстурата на кожата
  • Балансиране на тена – кожното оцветяване
  • Намаляване на фините бръчки и видимите неравности по лицето
  • Премахване на пигментни петна и справяне с хиперпигментацията

При тази процедура времето за постигане на желания резултат може да варира спрямо субективните характеристики и както при гореспоменатите процедури е препоръчително да се направи консултация със специалист преди процедурата. 

 

Попълване на бръчки

За разлика от описаните по-горе процедури, при естетичната процедура за подмладяване попълване на бръчки не се предполага по натурален път и чрез стимулиране кожата сама да регенерира нов слой здрави клетки, а напротив - нежеланите неравности и бръчки по лицето се запълват чрез инжектирането на различни вещества. 

Обикновено това са хиалуронова киселина, ботокс или колаген. Инжектираното вещество има за цел да запълни бръчките и неравностите по кожата и следователно да възвърне нейната стегнатост и еластичност. 

Характеристика на процедурата попълване на бръчки:

  • Чрез процедурата се постига изглаждане на бръчките и неравностите по лицето, възвръщане на младежкия вид и подобряване на текстурата на кожата. 
  • Резултатите от процедурата са бързи и видими веднага след края на процедурата. 
  • При инжектиране на хиалуронова киселина, резултатите обикновено са временни. Това има своите положителни и отрицателни страни. За да се постигне дълготраен ефект, ще са необходими нови процедури след края на ефективността на първите. От друга страна обаче, това позволява да се коригира количеството на веществото или да се избере друг вид субстанция, спрямо желания краен резултат. 
  • От изключителна важност е процедурата да бъде извършена от обучен специалист, за да се избегнат нежелани последици и рискове. 

Най-успешните процедури за подмладяване

Мезотерапия

При мезотерапията, подобно на процедурата попълване на бръчки, се разчита на външното внасяне на вещества в кожата, които да попълнят бръчките и да възвърнат стегнатия вид на лицето. 

При тази естетическа процедура за подмладяване в дълбоките слоеве на кожата се инжектира смес от активни вещества (витамини, минерали, аминокиселини, хиалуронова киселина и други стимулиращи вещества), които да запълнят всички нежелани бръчки и неравности по лицето. 

Предимства на подмладяващата процедура мезотерапия:

  • Стимулиране на колаген и еластин в клетките – активните вещества, които се инжектират в долните слоеве на кожата стимулират производството на колаген и еластин, които от своя страна са отговорни за здравината и еластичността на кожата. 
  • Мезотерапията хидратира и подхранва кожата отвътре, което дава резултат и на външния й вид. 
  • Намаляване на пигментните петна и подобряване на външния вид на кожата – изравняване на тена и подобряване на текстурата. 

Обикновено за тази процедура са необходими няколко сесии за постигане на оптимални резултати. 

 

Защо да изберем Gift Tube?

В платформата на Gift Tube можеш да откриеш богат избор от различни видове ефективни процедури за подмладяване, като всяка една от тях се извършва от доказани специалисти в областта си. Довери се на Gift Tube и подари младост на свой близък, а защо не и на себе си!