Какво е нейгографиката (неврографско изкуство)? 

Нейрографиката е метод, с който трансформираме реалността в желаната посока. Често се използва за визуализиране на това, което желаем и за което мечтаем – подобно на неврографиката, която изобразява нашата мозъчна дейност в реално време и се използва за създаване на произведения на изкуството, които отговарят на мислите и емоциите на зрителя. С помощта на нейрографиката се създават нови невронни връзки в мозъка, ние начертаваме новите си идеи, за да вървим напред в посоката, за която мечтаем.

Но какво са заниманията с нейрографика?

Нейрографията помага на хората да подобрят своето психично състояние чрез рисуване. Всички участници създават изкуство, позовано на визуални образи, които характеризират ситуацията, която е първоизточник на техния проблем. Други наричат нейрографиката “практика за управление на живота”, тъй като методът им помага да си върнат отново контрола. 

Ако искате да посетите сесия на нейрографика, можете да го направите на изгодна цена с ваучер за нейрографика от Gift-Tube – портал за преживявания. Още предложения ще откриете и в нашата категория Личностно развитие.

Техниката е особено популярна в Русия, където дори е развито цяло направление и наука около психологията на творчеството (има и Институт по психология на творчеството). Създадена е от Павел Пискарев – професор по психология на творчеството и автор на метода, който създава и 8 алгоритъма за рисуване. Автор е и на книгата "NeuroGraphics" – алгоритъм за премахване на ограниченията.

За своето откритие Пискарев споделя: “Предпочитам да живея, осъзнавайки безкрайността от възможности, които ни предоставя една голяма Вселена, щедра на ресурси.”

Практикува се обикновеко в уъркшопи със сертифициран обучител. Хората, които открият успех в метода, преминават и цяло обучение, което завършва със сертификат. Съветваме ви да потърсите сертифицирани инструктори и специалисти по нейрографика.

Защо ни е нужна и полезна нейрографиката?

Нейрографиката е нужна и полезна на онези от нас, които търсят малко помощ в справянето с дълбоко “закодирани” в съзнанието проблеми. Представете си, например, голям страх, паник атака, притеснение от дадено събитие, натрапчива мисъл и какво ли още не. 

Докато в България популярна практика е леенето на куршум за справянето със страхове и притеснения, по света нейрографиката се доказва като една алтернативна практика за постигане на успех в борбата с мислите ни. Някои дори я наричат техниката за сбъдване на желания.

Всички, които са страдали от психически проблеми, знаят колко трудно е да се променят моделите на поведение чрез сила на волята. Още по-трудна е задачата, когато цивилизацията ни не е достатъчно развита, че да разбира изцяло човешкия мозък. Нуждаем се от език, който е разбираем за мозъка и формира нови нови невронни връзки. В момента най-ефективният метод за това е нейрографиката. Това е процес, познат на всеки от детството - рисуването, като метод за изразяване на мисли, чувства и емоции. В резултат на това се премахват ограниченията и се трансформират вярванията, променя се възприемането на проблема и отношението към него. Благодарение на това намираме нови решения, начини и възможности за действие. Можем да кажем, че нейрографиката е пропуск към желаната реалност и освообждение от притесненията.

За справяне с какви проблеми е подходяща нейрографиката?

  • да преживеете чувствата, бушуващи във вас: да преодолеете гнева, страховете, тревожните състояния, паник атаките; да ги трансформирате в положителни емоции;
  • премахване на вътрешни конфликти, които провокират развитието на психосоматични заболявания;
  • развива се нестандартен подход за решаване на проблеми в професионалната и финансовата сфера, в областта на кариерата и бизнеса;
  • планиране на събития, промяна към по-добро;
  • изграждане на отношения със семейството, колегите и приятелите.

Отново напомняме, това не е практика, която решава проблемите ви след едно посещение… просто защото това не е вълшебство, а процес, който помага на САМИТЕ ВАС да се справите с проблемите си.

Как се извършва нейрографиката?

Чрез рисуване. Не определено рисуване, а рисуване на това, което усещаме, мислим, желаем, копнеем, избягване.

Всъщност няма ограничения за метода на рисуване. Но си струва да запомните, че една рисунка не гарантира увеличение на заплатата или закупуване на апартамент. Колкото по-сложна е заявката и колкото по-стабилен е моделът на поведение, фиксиран от мозъка, толкова повече време може да отнеме за постигане на целта. 

Не, това не е поредната шарлатанска практика, която ще ви обещае така търсеното щастие. Практиката и не претендира, че ще откриете смисъла на живота. Целта на нейрографиката е просто да ви помогне да се справите със самите себе си.

Разбира се, при наличие на психически смущения, съветваме да се обърнете към специалист и да се допитате до него относно практиката. 

Нейрографиката като уникална и запомняща се идея за подарък

Нейрографиката е една наистина уникална и запомняща се идея за подарък. Полученото изображение е единствено по рода си произведение на изкуството, което е толкова уникално, колкото и човекът, за когото е създадено. Нейрографиката е отличен подарък за всеки повод и със сигурност ще бъде незбаравимо преживяване. Най-доброто от всичко е, че ваучерът дава достъп до личностно преживяване, което оставя скъп спомен. Независимо дали търсите уникален подарък за специален повод или уникален начин да отпразнувате любим човек, нейрографиката е отличен избор.

Неврографско изкуство или нейрографика?

Може би ще ви е интересно, че между нейрографиката и невроните ни има нещо общо. Въщност, първото неврографско произведение на изкуството е създадено в края на 70-те години на миналия век и оттогава неврографското изкуство се е превърнало във важен инструмент за изучаване на мозъка. Също се използва за създаване на интерактивни преживявания, като видео игри, които могат да бъдат контролирани от мисли. Да, тук говорим за използване на мозъчни вълни за създаване на изображения. Въпреки че може да звучи като нещо от научнофантастичен филм, неврографското изкуство е истинска и развиваща се област. Неврографските художници използват ЕЕГ машини, за да записват мозъчните вълни на своите субекти. След това използват специален софтуер, за да преведат мозъчните вълни в изображения. Резултатите могат да бъдат зашеметяващи и предлагат уникален поглед върху вътрешните процеси на човешкия ум. Макар че още е в начален стадий, изкуството е инструмент за изследване на човешкия мозък. В бъдеще неврографските художници може дори да могат да използват своето изкуство, за да помогнат на хора с психични разстройства.

Трябва ли да мога да рисувам, за да практикувам нейрографика?

Не. Нужно е само желание. Изпълнява се нанасяне на линии и форми, така че не се притеснявайте, няма да рисувате следващата Мона Лиза. Рисува се по “алгоритми”.

Какво е нужно, за да рисувате по метода нейрографика?

  • Лист бяла хартия
  • Маркери, химикали, моливи, флумастери или с каквото искате да рисувате
  • Избирате тема, която ви вълнува и ви е жизненоважна
  • Ще рисувате много често фигури – триъгълник, кръг, квадрат
  • Следват се алгоритми на рисуване на казусите – желанията и конфликтите
  • Мислите се рисуват чрез нейрографски линии (линии на Пискаров)

Всичко това ще ви бъде осигурено, когато посетите събитието.

Ваучерът за нейрография е уникален и завладяващ начин да покажете на някого, че ви е грижа. Избирайки преживяване от Gift Tube вие давате възможност на вашите любими хора да се насладят на преживяване за личностно развитие, което ни помага да оценим красотата и сложността на човешкия мозък. Когато става дума за подаряване, ваучерът за нейрографика е запомняща се изненада!