Независимо дали става въпрос за детско парти за момчета или момичета, добрият родител трябва да е готов с идеи, с които да зарадва своето дете в най-специалния му ден. Понякога това е възможно с помощта на нещо толкова просто като правилна декорация и избор от забавления. Подбрахме за вас много цветни и оригинални идеи за тематична украса за детски рожден ден, които ще внесат настроение и определено ще ви вдъхновят! 

Има много различни начини да отпразнувате рожден ден, но ако искате да направите празника незабравим, трябва да се разтърсите за креативните идеи. В тази статия ще ви дадем съвети за DIY декорация, които могат да ви помогнат да постигнете перфектната парти атмосфера!

Идеи за тематична украса за детски рожден ден

Първото нещо, което трябва да направите, е да изберете тема за вашето парти. Това може да бъде просто решение - избирате просто един цвят, около който да се върти всичко и имате тема! но моге да е и далеч по - сложно - като това темата да включва препратки към любимото детско шоу на детето, към неговия музикален идол, група, анимационен герой или друго. По какъвто и път да поемете, ключът е да се придържате към него чрез избора си на декори и елементи на партито.

А след това… идват и самите декорации. Ето някои от нашите предложения:

Тематична украса за детски рожден ден: Цирк

Да започнем с любимата идея, независимо от сезона – детско парти на циркова тематика. Можете да направите всичко – цветни балони, животни, тарталети с различни циркови дизайни и много, много шарении и забавления. Ако нямате достатъчно голямо помещение и искате да направите блокбъстър партито на годината, можете да наемете малко пространство.

Освен това, може да съчетаеш идеята с Детски парти пакет "All Inclusive" включващ:

  • Аниматор с костюм по твой избор
  • DJ – за настроение
  • Фотограф – за незабравими спомени
  • Парти машина по Ваш избор: балончета, пушек и др.
  • Надпис „Честит рожден ден“
  • Свещички и фойерверка за торта
  • Балони
  • Светлинен ефект
  • Детско шампанско 100% натурално, 750 мл
  • Продължителност: 2 часа

Друга подходяща атракция, която ще ви помогне в тематичното детско парти, е именно Фокусникът за детско парти – той ще допълни програмата с представление, специално магическо шоу, което продължава 45 минути.

Тематична украса за детски рожден ден: Парти карнавал на открито със сапунени балончета, захарен памук и пуканки

Друго нещо, което можете да организирате, е тематична украса, която да допълва партито на открито. Помислете много добре за възможността да организирате шоу със големи сапунени балончетапразник на веселието, светлината и красивите сапунени балончета, които пленяват малки и големи. Децата ще ги гонят, пукат и скачат. Нещо толкова елементарно може да се превърне в страхотна игра!

Ако пък сте в парка, подходящо би било да наемете  машина за захарен памук – това е генератор на “сладки емоции” и страхотни моменти за всички! По този начин ще превърнете градинката пред блока в специално каранавално изживяване, посветено специално на вашето дете! Ако пък малчуганите предпочитат повече соленото, можете да наемете и машина за пуканки.

Тематична украса за детски рожден ден на закрито с шоколадов фонтан

Това, че партито ще се състои у дома или в детски клуб, не означава, че няма да е толкова забавно, колкото в парка! Напротив, всичко зависи в избора на правилна украса и атракции, които са подходящи за затворени помещения. Така, например, един шоколадов фонтан под наем, може тотално да разнообрази целия ден и да се превърне в атракцията на деня!

Тематична украса за детски рожден ден на басейн

В случай, че решите, че искате да организирате парти на басейн, то украсата може да бъде организирана от парти украсите за рожден ден на басейн “водна щуротия”. Този парти пакет включва следната тематична украса – надуваеми лодки, надуваеми канута, акули, костенурки. Дори аниматор и DJ, които ще ви помогнат да изкарате най-страхотния ден!

Ако питате нас… летните емоции и горещите температури задължително трябва да бъдат овладяни и от парти атракцията машина за сладолед, любима на всяко дете!

Тематична торта за партито

Невинаги е лесно да изберете идеалната торта за детски рожден ден, която да е перфектна и да зарадва детето. В съзнанието ви възникват множество въпроси: трябва ли да е обикновена торта или многоетажна торта в стила на замъка на принцесите на “Дисни”? По-добре е да с вкус шоколад или плодове? Торта, кекс, тарт, натрошени бисквити - кой вид да изберете? Глазура, захарна паста, бита сметана, сметана, меренге, пудра захар и т.н. Истината е, че каквото и да изберете, няма да сгрешите, защото тайната се състои в това тортата да е вкусна! Тя може да е свързана с темата на партито, но това не е задължително, така че не се притеснявайте.

Украса “от нищо – нещо”: Изработете тематична украса сами

След като изберете тема на партито, обикновено, следващата стъпка е да започнете да събирате консумативи в подготовка за направата на някои DIY (“Направи си сам”) декорации. Можете да намерите повечето от това, от което се нуждаете в магазините за художнически материали или книжарниците. Също така е добра идея да огледате къщата си и да видите с какво вече разполагате, за да не харчите излиштни пари и да не затрупвате дома си с непотребни вещи.  

Един от най-забавните аспекти на декорирането „направи си сам“ е възможността да проявите креативност като използвате обикновените предмети по нов начин. Ако пък се чудите как да създадете “от нищо – нещо” с ограничен бюджет, можем да ви покажем няколко хитри идеи, които ще разкрасят партито и снимките ви: Например празните кутии от газирани напитки могат да се превърнат в сладки фенери или саксии, като ги нарежете и добавите малко панделка или други украшения. 

Друга популярна идея е да направите стойки за тарталети от стари книги с различна височина, подредени заедно и закрепени с лепило или лента.

Лесен парти трик за декорация са балоните, които можете да завържете или подредите в дадена форма. Помислете също за конфети, парти чинии и чашки – от тях има в изобилие на много места !

Без значение какъв вид тематични декорации изберете да закупите или да направите, важното е да се забавлявате с децата и да ги направите щастливи! В крайна сметка това е детско парти за вашето любимо съкровище, и то ще се наслади на деня най-много!

Благодарим ви за четенето! Надяваме се, че тези съвети ви вдъхновяват да проявите креативност към тематичната украза за най-страхотния детски рожден ден. Ако имате нужда от допълнителна помощ, не се колебайте да се свържете с GiftTube за специални предложения.