Или за традициите, тенденциите и подаръците при сватбите...

Кога за последно ходихте на сватба? Ако не е било преди няколко петилетки, значи със сигурност сте забелязали с какво внимание към детайлите се готвят сватбите в последните години! Ръчно изработени покани, бутикови подаръци за гостите, естествена украса, специален декор за снимки с младоженците, книга с пожелания, за които отговарят сватбен мениджър, дизайнер, стилист, флорист, водещ, музиканти, артисти, фотографи.

В крайна сметка човек не се жени всеки ден! Затова нека уважим старанието на младоженците да имат перфектна сватба! А ето и няколко тенденции в сватбената организацията, които лично ние много харесваме и ще ги споделим с вас!

  • Save the date – с тази предварителна покана младожеците известяват своите гости за планираното събитие, така че те да могат отрано да съобразятплановете си. Мило и практично, нали?
  • Предсватбена вечеря. Модата идва от САЩ, а идеята е гостите да се опознаят преди големия ден на едно по-спокойно тържество, чиито домакини обикновено са родителите на младоженците.
  • Мотиви от традиционната българска сватба. Елегантно вплетените мотиви от някогашната българска сватба в съвременния ритуал, облеклото и украсата стават все по - популярни. Трябва да се съгласим, че носията и пендарите винаги стоят прекрасно на младоженката!
  • Сватбена благотворителност. Шапка сваляме на всички, които имат щедри сърца и вместо цветя например молят гостите да отделят парите за кауза, която младоженците подкрепят!
  • Сватба в петък! Защо не? При добро планиране, гостите печелят по – ранен финал на работната седмица и един ден повече за възстановяване след купона!

Наистина днешните младоженци се стараят много, за да доставят радост и на своите гости. Затова е важно и гостите да им отдадем нужното внимание с подходящ жест и подарък!

Ако са ви натоварили с отговорната задача да организирате последния ергенски запой или моминското парти, знайте, че тази работа си има правила и задължителни компоненти! Не е лошо да помислите да  наем на парти бус, наем на лимузина, стриптизьор/ка или пък ако става дума за дами – парти грим за цялата компания преди големия купон. Ако сте много близки с младоженците, може предварително да им подарите и уроци за първия сватбен танц или сватбена хореография, за да вдигнат на крака сватбарите още с първия си танц.

Да измислиш наистина оригинален подарък за младоженци не е лесан задача. Някогашната класика, която пълнеше шкафовете със сервизи, чаршафи, тенджери и всякаква друга покъщнина, е в миналото! Сега смелите подаряват смарт прахосмукачки или домашни хлебопекарни, които скоро след сватбата заживяват свой живот в някой сайт за продажба на стоки втора ръка.

Има къде по – добри идеи за подарък и не, повярвайте не са парите в плик. Парите в плик покриват някой и друг куверт – вярно е, но пък не оставят след себе си спомени.

Затова зарадвайте с нещо далеч по – оригинално! Преживяване! Не, няма риск да не уцелите вкуса, настроението и желанията на двойката. Просто те сами ще изберат своя подарък от всички преживявания в Gift Tube! Вие само ще изберете цената на подаръчния ваучер за преживяването!

А ако държите да имате собствен почерк в подаръка, изненадайте ги с преживяване по ваш избор, за което със сигурност ще разказват дълго: Например Полет над Рилските езера. Какво по-романтично и красиво от Седемте рилски езера погледнати от въздуха. Друг вариант е релаксиращата процедура за двама, с която да се отпуснат след големия купон и да се заредят с нови сили за вълшебно лято. Вип спа пакет за влюбени със сигурност е нещо, което всеки би искал да получи като подарък.

И най-важният продарък за младоженците е вашето добро настроение! Защото въпреки всички нови тенденции и моди, които идват отвън най-сигурното и хубавото в българската сватба е, че е по-шумна, по-весела и по-продължителна от сватбите на Запад!

 Горчиво!