Маски, репортажи, негативни статистики и прогнози, несигурност и липса на визия за бъдещето. Благодарение на COVID 19 и борбата срещу вируса последните месеци напомнят на холивудски филм, който не сме си представяли, че може да се разиграе – не и в наши дни. В моменти, в които всяка втора реклама е за маски и шлемове, да излезеш на разходка е истинско преживяване, децата пощуряват от еднообразието в дома, все повече започваме да се замисляме за онези малки радости, които повдигат духа ни и ни карат да ценим човека отсреща.

В това число работодателите са изправени пред редица трудности и предизвикателства. Постоянната грижа да балансират везните на приходи и разходи, опитите да запазят служители или да угодят на централата, не винаги са успешни. Предизвикателствата са на всички нива, а „плодовете“ от коронавирус реколтата ще берем още дълго. Наред с всички фокуси, които финансисти, маркетолози и мениджъри трябва да правят, се нареждат и чудесата на ръководителите от човешки ресурси, които са на първа линия в комуникацията със служителите.

Мерките, които компаниите вземат са различни, но вариантите не са ограничени. Платени и неплатени отпуски, съкращаване на работното време и възнаграждение. Виждаме обаче и тенденция, която много ни радва и ще споделим. Наред с други добри практики по-големите компании възприемат отговорността си на работодатели не на шега. Затова и се опитват всячески да задържат добрите кадри и да държат челно място в редиците на компании с добри employer branding практики.

Такива са и различните стимули, които е служителите получават всеки месец или на различни периоди. Един от тези стимули са ваучерите за преживявания. А след карантината ние всички ще имаме нужда именно от това  - качествено прекарано време с приятелите, нови емоции, наваксване със спорт, танци, забавления и нови предизвикателства – адреналински или не. В богатите колекции от преживявания на Gift Tube може всеки може да избере най-подходящото за себе си преживяване, с което неговият работодател или приятел да го зарадва като подарък.

Подаръчни ваучери за преживявания

Автор: Владимира Коева