В тягостните дни, в които темата за коронавируса е навсякъде, а повечето от нас са превърнали домовете си в home office и комуникират в чатове и чрез видео връзка, въпросът с щастието и удовлетвореността ни като служители изглежда съвсем маловажен.

На дневен ред са други неща. Всички усетихме остро липсата на свобода и невъзможността да виждаме лицата си „на живо“, да планираме следващото забавление или лятната ваканция... Мотивацията за работа пада с всеки изминал ден, а забраната на рутинни ежедневни дейности като това да отидеш на фитнес или йога, съвсем скапва настроението. Коронавирусът взе най – много жертви сред усмивките на милиони хора.

Но замисляли ли сте се какво ще правим след като един ден изолацията свърши? Нали колелото се върти и след най-големите бедствия идват отново хубави дни!

Дали ще се втурнем отново към старите навици, за да наваксваме пропуснатото и в работата, и в развлеченията. Ще бъде прекрансно да се върнем в офисите, да пием заедно кафето си сутрин, отново да празнуваме рождените дни на колегите, да си правим подаръци, да организираме следващия тиймбилдинг. На дневен ред ще се завърне и въпросът и днес по-незначимия въпрос -за инвестицията на компанията в служителите, в тяхната мотивация, щастие и ефективност на работното място.

Затава да не се даваме лесно на унинието и рутината. Казват, че най-ефективните служители са тези, които не потъват в рутина, любопитни са към новите предизвикателства и обичат да се забавляват. Work hard, play harder!

Но все пак как да си винаги „във форма“ в работата, когато рутинните задачи не свършват, а липсата на изява и признание никак не действат стимулиращо. Големите компании, с множеството им малки и големи групи, със своите формални и неформални лидери често потискат служителите. Затова и пред ръководителите човешки ресурси и employer branding експертите ще стои нелеката задача да отговорят на нуждите на колегите от доза „офисно“ щастие. Те знаят добре, че липсата на добра атмосфера води до неспазване на срокове, недостатъчна отдаденост на служителите и недобри резултати.

Тогава предлагаме да се опрете отново на Gift Tube. Изберете преживявания за специалните поводи на членовете на екипа си или като подарък от колегите. Подарявайте ги с ваучери, така че всеки сам да избере своето изживяване.  Мотивирайте екипа, колегите и себе си в търсенето на нови преживявания след принудителната раздяла със забавленията, хобитата, спорта, танците, екстремните активности и срещите с природата. 

Имаме ли нужната мотивация и резултатите са по-добри! Колко по – добре минава работната седмица, когато в края й те чака организиран от фирмата „Нappy Friday” с тематично парти, забавни активности за офиса и отборни игри.  Чрез събраните на едно място над 300 преживявания и богата колекция от тиймбилдинг програми, платформата за щастие Gift Tube помага във всичко това.

Потърсете Gift Tube, когато ви трябва идея за оригинален подарък за колега или партньор на бизнеса. Ваучер в представителна опаковка винаги върши работа. Изборът на преживяване оставете на получателите. Те сами ще си решат какво им се прави. Възможностите са повече от 300. Може да рисуват, да яздят кон, да танцуват, да летят с жирокоптер, самолет или балон. А заедно може да организирате най-страхотните преживявания – кулинарни, танцувални, фолклорни, екстремни тиймбилдинги, дегустациии. Може да се надигравате  облечени в носия, да композирате и запишете в студио фирмен химн, а защо пък да не скочите с бънджи от балон.

Нека си мислим за хубавите неща, които ни предстоят. Светът невинаги ще е намръщен и уплашен.