България е страхотно място за туризъм и пътуване! Достъпна, богата на исторически забележителности и природни феномени, страната ни е малко бижу. Но кога последно се насладихте на нашите си места и забележителната ни природа? Представяме ви нашите причини защо си струва да пътувате из България и да замените уикенда в Гърция с почивка в Родопите, например.

Защо да пътуваме и почиваме в България?

България е чудесно място за туризъм и пътуване за всеки, който обича историята и природата. 

Страната разполага с богатство от исторически обекти, от древни тракийски светилища до средновековни крепости, а пейзажите ѝ варират от заснежени върхове на Пирин до слънчевите плажове на Черноморското крайбрежие.

А както знаете от чуждестранните туристи, България е много по-достъпна и “евтина”, в сравнение с други дестинации, което означава, че повече хора могат да се насладят на запомнящо се пътуване, без да това да им струва прекалено скъпо.

Независимо дали искате да изследвате завладяващото минало на България или просто да се отпуснете сред живописната й природа, страната ни със сигурност ще ви подари едно обогатяващо и приятно изживяване.

Храната в България е вкусна и разнообразна!

Освен това, България е страна с богата и разнообразна кулинарна традиция. От обилните яхнии от планината до прясната риба от реките и черноморското крайбрежие, у нас има по нещо за всеки вкус. Избор от продукти, подправки, качествени плодове и заленчуци в сезона, деликатеси от месо, вкусно кисело мляко - храната тук не може да омръзне! Може би е време да спрете да си поръчвате бързи храни и да се насладите на родния вкус, който е просто неповторим. 

Топ дестинации и преживявания в България

Не забравяйте, че имаме страна с богата история и природна красота, което я прави идеалната дестинация за почивка. 

Ако някой ви каже, че у нас е скучно, не бързайте да му вярвате, а се замислите колко неща не сте пробвали… Има много предизвикателства и приключения, които да направят почивката ви България незабравима - от традиционните ски до планински преходи, полети с балон, парапланер, конна езда и какво ли още не.   

В допълнение, България е дом на редица термални извори, които са идеални за почивка след ден, прекаран в разглеждане на забележителности. Независимо дали търсите активна или спокойна почивка, България има какво да предложи. 

Препоръчваме ви да разгледате няколко категории с уникални преживявания в България, подбрани специално за нашата аудитория:

Сред тях ще откриете:

  • Винени дегустации и обиколки
  • Тур с дегустация на бира и посещения на родни пивоварни
  • Делнични романтики в Рила, Пирин и Родопите
  • Преходи в Стара планина 
  • Уикенд бягства за двама
  • Романтични почивки
  • Туристически обиколки
  • Преживявания в планината и гората

И какво ли още не… Възможностите за пред вас, разгледайте ги и изберете това, което ви е на сърце!

България е страна с богата история и култура, но често е пренебрегвана от туристите. Но тези, които отделят време да посетят България, ще бъдат възнаградени с автентично и достъпно пътуване. Сега е времето ние да станем туристи в собствената си страна и да се насладим на уникалния ѝ дух! И България не е толкова богата като някои западноевропейски страни, тя има разрастваща се туристическа инфраструктура, с много хотели и ресторанти за настаняване на посетители. Така че, помислете дали да не добавите България към списъка си с пътувания през това лято или зимния ски сезон.

Няма нищо по-хубаво от дома! Ако търсите достъпна и вълнуваща дестинация за почивка, България е чудесен избор. Със своята богата история и красива природна природа, в нашата малка и китна източноевропейска страна има по нещо за всеки. И не забравяйте вкусната храна - нашите родни вкусове никога няма да ви омръзнат! Така че защо не планирате следващото си преживяване у нас – сега е моментът да резервирате следващата си ваканция в България през Gift-Tube!