Случвало ли ти се е да имаш ден, в който задачите са повече от дните в месеца, а телефонът не спира да звъни? Целият ден е преминал в обятията на неудобния стол, а главата ти е пълна с това, което е останало да свършиш утре. 

В края на деня мечтаеш да замениш звука на телефона с тишина и спокойствие, в които да чуваш собствените си мисли, а тялото ти да получи необходимото му енергийно презареждане.

Наскоро, след подобен ден, се чух с приятелка, която сподели, че е открила перфектната формула за баланс. Така разбрах за чудото на Тайландския масаж. Заинтригувана от разказа й, се заех да науча повече и сега ще го споделя с теб.

 

Тайландският масаж като презареждане на духа и тялото

Представи си аромата на жасмин, който се носи във въздуха и абсолютното спокойствие, което го съпътства. Тишината на залата и преливащите се едно в друго движения от Изтока. Дългоочакваното и заслужено презареждане, което вече е факт.

Ако и ти си като мен и обичаш да съчетаваш полезното с приятното, ако грижата за себе си и комфортът на релаксацията и оздравителното движение имат значение за теб, то значи Тайландският масаж е твоето нещо.

Тази древна практика би била изключителен подарък не само за теб, но и за всеки любим човек, на когото държиш! В дни на прекомерен стрес, претоварване или чувството, че връзката между духовното и физическото Аз е прекъсната, тайландският масаж би бил великолепно решение.

 

Какво всъщност представлява Тайландският масаж?

Оказва се, че от хилядолетия насам в Тайланд този масаж играе важна роля в традиционната медицина и е високо ценен, защото има лечебни свойства не само във физически, но и в духовен план.

Тайландският масаж има за цел да възстанови хармонията в човешкото тяло чрез стимулирането на различни енергийни пътища, носещи наименованието „Сен“ (sen). В основата на тази практика стои възвръщането на нормалното енергийно движение в тялото и предотвратяването на евентуално блокирани енергийни точки. 

Тайландският масаж в същността си е пресечна точка на постиженията на китайската традиционна медицина и някои елементи от индийската духовна практика. Здрав дух в здраво тяло – Тайландският масаж води тъкмо до този изначален баланс.

 

Какво да очакваш в залата за тайландски масаж?

На първо място трябва да знаеш, че Тайландският масаж е по-различен от останалите релаксиращи терапии. За него невинаги е необходима масажна маса, може да се извършва на твърда повърхност или на специално обособено място върху пода, покрито с постелка (т. нар. тепих). 

При тайландския масаж невинаги се използват етерични масла. Според избраната терапия, масажираният може да е облечен в удобно широко облекло, което да позволява свободното движение на всички части на тялото. Това е от голяма необходимост, тъй като практиката включва най-разнообразни движения – например мускулно разтягане, рефлексотерапия, движение на ставите и различни видове натиск. 

Към физическото измерение на тайландския масаж са добавени някои елементи от богатството на йогата и медитацията. Навлизайки като терапия в западния свят, където релаксиращата му сила е с водещо значение, на някои места се практикуват и сесии, в които могат да се добавят и различни етерични масла с успокояващо действие.

 

Каква е продължителността на Тайландския масаж?

Стандартно процедурата има времетраене от порядъка на тридесет минути до около два часа. По време на сесията с асистенцията на терапевта заставаш в множество йога пози, които целят да възстановят енергийния баланс на връзката между тялото и духа ти и да ти донесат емоционален мир, спокойствие и релаксация. 

Паралелно с това терапевтът прилага масажни движения, използвайки дланите, лактите, а понякога и стъпалата си.

 

Тайландският масаж като ефективно решение на редица здравословни проблеми

Тайландският масаж не само ти предлага възможността да постигнеш хармония между тялото и душата, но също така и ти позволява да се справиш с редица здравословни проблеми по натурален и естествен начин. 

Укрепвайки емоционалните енергийни източници в тялото, тайландският масаж слага край на хроничните болки и възстановява изгубения баланс. Изключително подходящ е в дни на силен емоционален, психически и физически стрес. Тайландският масаж ще помогне на организма да се справи с последствията от предизвикателствата на забързания начин на живот на съвременния активен човек.

Тайландският масаж горещо се препоръчва при:

  • Хронично главоболие 
  • Стрес, преумора и нервно напрежение
  • Нарушения на съня
  • Мускулни болки
  • Проблеми в областта на раменете, врата и горната част на гърба
  • Болки в коленете
  • Скованост в ставите
  • Ошипяване
  • Нужда от физическо възстановяване при активни спортисти

 

Видове тайландски масаж

Практиката на Тайландския масаж се разделя на две по отношение на своя произход – северен и южен. Докато при северния Тайландски масаж релаксацията е с водещо значение, при южния водещи са енергийните движения. 

Според вида си, тайландският масаж бива:

  • Традиционен Тайландски масаж на тепих в удобно облекло
  • Релаксиращ Тайландски масаж с етерични масла

Той може да бъде прилаган както на цялото тяло, така и в конкретни области – тилно-раменна област или масаж на стъпалата. При акупресурата на стъпалата се засягат ключови точки, свързани с вътрешните органи на тялото.

Всеки вид Тайландски масаж има благоприятно и балансиращо въздействие върху човешкия организъм.

 

Рискове и ползи на Тайландския масаж

Както всички масажи, така и Тайландският масаж цели да раздвижи тялото, да го отърве от хроничните болки, причинени от заседналия начин на живот и да донесе хармония както на тялото, така и на духа.

От друга страна, тайландският масаж би могъл да крие някои рискове. Той не е препоръчителен за хора, страдащи от сърдечно-съдови заболявания, както и за бременни жени, особено в началото на бременността. Най-добре би било тази процедура, а и други неспециализирани за бременни масажи, да се избягват през този период.

 

Колко често трябва да се практикува процедурата?

Относно честотата на практикуване, най-добре би било да се съобразите с вашето вътрешно (духовно) и външно (физическо) състояние. Прекомерното практикуване на тази процедура не е препоръчително. Ако от опит сте установили, че този тип терапия ви влияе благоприятно, то интервалът на посещенията може да бъде скъсен и съобразен с вашите лични нужди. 

 

Трябва ли да имам опит с йога или медитация преди сесия Тайландски масаж?

Предишен опит не е нито необходим, нито задължителен за тази процедура. По време на цялата сесия до теб ще има обучен квалифициран терапевт-масажист, който да те напътства. При всички положения, опит в сферата на йога изкуството и медитацията единствено ще са в твоя полза. 

Това, което е от значение за плавното протичане на процедурата, е да запазиш спокойствие и да успееш да се отпуснеш. По този начин ще позволиш на инструктора да води тялото и душата ти по време на терапевтичната сесия и да облекчи насъбралото се напрежение, като възстанови вътрешния ти баланс.

Ето за кого е подходящ Тайландският масаж:

  • За приятелката, която обича да се глези и цени своето спокойствие
  • За любимия, почитател на азиатските практики за постигане на духовен мир и вътрешна хармония
  • За скъп човек, който има нужда от заслужено енергийно презареждане
  • За шеф или колега, преуморен от дългите дни, прекарани в офиса
  • За приятеля активен спортист, при когото постиженията в спорта трябва да се редуват с необходимото за организма му възстановяване
  • И не на последно място – за теб самия.

Защо да чакаш друг да ти подари това преживяване, след като можеш сам да се зарадваш с това, от което имаш нужда!

 

Каква е разликата между тайландския и други видове масажи?

Изборът на подходящ масаж стои в основата на доброто преживяване. Всеки вид масаж би могъл да донесе позитиви, спрямо своето предназначение и специфика.

За разлика от други релаксиращи практики, тайландският масаж в същността си не само  хармонизира физическото ти Аз, но и възвръща баланса между душата и тялото, пречиствайки енергийните пътища.

 

Тайландският масаж – подарък за изключително преживяване на сетивата

Това, което прави Тайландския масаж неповторим и толкова желан, е тъкмо нестандартният му подход към движението на енергията в човешкото тяло. Той има за цел да установи и премахне наличието на блокирани енергийни линии, като по този начин укрепва хармонията между тялото и душата на човек.

Балансирайки енергийното течение в човешкото тяло, Тай масажите възвръщат изгубения естествен ред в организма. Това ги прави подходящ подарък за всеки, който изпитва нуждата да се почувства отново свързан със вътрешното си „Аз“ и мечтае да намери лек за безпокойството и пренатоварването. 

 

Защо да изберем Тайландски масаж от Gift Tube?

Gift Tube ти предлага набор от различни видове релаксиращи практики. Разгледай многобройните възможности и се запознай с всички предложения, за да откриеш най-подходящото за теб. 

Всички тай преживявания са само част от многото оригинални и уникални предложения за подарък:

Горещо бих ти препоръчала в процеса на търсене на перфектното предложение за Тай процедура да се довериш на Gift Tube. Подари на себе си или на скъп за теб човек едно неповторимо преживяване, което ще донесе хармония на тялото и душата ти.