Ако търсите идеи, с които да направите вечерта специална, сте попаднали на правилното място! В тази публикация в блога ще ви предоставим 11 идеи за романтична вечеря, с които със сигурност ще впечатлите вашата половинка. Независимо дали търсите разнообразие в ежедневието или поводът е специален, ще се погрижим да оставите любимия човек без думи. 

Романтичната вечеря е идеалният начин да покажете на партньора си, че искате да прекарате време само с него, за да общувате истински. Романтичната вечеря е емоционален момент, който да споделяте заедно не само по време на годишнина или повод. Има много начини да организирате специална романтична вечеря. Съветваме ви на първо място да не правите компромиси с обстановката. Това не означава да търсите непременно скъпо или популярно място, в което се снимат известните. Нека обстановката да е по вкуса и на двама ви. Независимо дали ще сте във вашия дом или в ресторант, уверете се, че в детайлите в интериора или украсата има намек за романтика. Свещи, цветя и тиха музика могат да помогнат за създаването на романтична атмосфера. Освен това е добре да се погрижите в менюто да присъства храна, която ще се хареса на партньора ви. Това е чудесен начин да покажете, че мислите за него. Не забравяйте да включите някои от любимите ястия и напитки, ако вие се ангажирате с приготвянето им, а не сте в ресторант.

11 идеи за романтична вечеря

Ето и нашите 11 идеи за романтична вечеря, с които няма да сгрешите

Вечеря на свещи или вечеря на тъмно: 

Има нещо толкова романтично във вечерята на свещи. Ако искате да създадете настроение за специална вечер, това е начинът. Може да приготвите храната сами или да поръчате от любим ресторант. Така или иначе, уверете се, че имате много свещи – ароматни и красиви, за да създадете настроение!

Вечеря на тъмно е друга страхотна идея, за която може би вече сте чували… Хубавото е, че в София има едно страхотно място, на което можете да се насладите на храната по изцяло нов начин. Това е така нареченият “тъмен ресторант”, в който влизате в пълен мрак. Толкова е тъмно, че не виждате храната и затова може да ѝ се посветите с всички останали сетива. „Слепите вечери“, както са известни още по света, са хит от няколко години и предлажат едно сетивно приключение. Българският ресторант, който по нищо не отстъпва на световните, заслужава и още една червена точка. Ваши домакини са сервитьори с  увредено зрение, които ще ви преведат в пълния мрак и ще ви помогнат да се насладите на храната по уникален начин!

Пикник 

Ако времето позволява, вечерите за пикник винаги са чудесен вариант. Можете или да опаковате кошница за пикник с любимите си храни и напитки или да поръчате храна за вкъщи от ресторанта. След това намерете място в задния си двор или в близкия парк и се насладете на компанията си, докато сте заобиколени от природата. Да, вярно е, че има какво да искаме от нашите паркове, но пък замислете се – колко още са столиците, за които планината е на минути разстояние!

Вечеря в изискан ресторант 

Ако искате наистина да впечатлите половинката си, заведете я в луксозен ресторант. Не забравяйте да направите резервацията предварително, за да не се налага да чакате за маса и да се разочаровате, ако мястото е пълно. И не забравяйте да се облечете подобаващо – кажете му/й предварително какъв е дрескодът, за да не я/го поставяте в неудобна ситуация! Една вечер в изискан ресторант със сигурност ще бъде запомнена дълго.  Едно страхотно предложение е морска вечеря за двама в руски ресторант "Арбат" където ще можете да се насладите на невероятен разкош от морски деликатеси с несравним, автентичен вкус. Всичко това в неповторима атмосфера в една от най-хубавите части на София и точно срещу красивата руска църква.  

 

Кулинарен урок или мастърклас заедно

Ако искате да прекарате малко време заедно, защо да не приготвите заедно вечерята? Може да бъде забавно (и романтично!) да готвите като екип. Освен това, това е чудесен начин да научите за кулинарните умения на другия (или за липсата им, в което също има доза чар, нали?) Препоръчваме ви преди това да отделите една вечер, за да посетите кулинарен урок в компанията на любимия човек. Ще се забавлявате заедно в кухня с професионално оборудване, а накрая и ще хапнете сладко-сладко приготвеното! Екипната работа сближава двойките, кулинарните уроци минават неусетно и приятно.

Десерт за вечеря 

Кой казва, че вечерята трябва да е солена? Ако вие и вашият партньор обичате сладко, помислете за десерт за вечеря! Можете или да направите нещо специално у дома, или да отидете на сладолед, торта или друго сладко лакомство. Защо не опитате джелато дегустация, след която да си вземете и най-вкусните сладоледи за вкъщи?

Филмова вечер: 

Ако целта ви е спокойна и уютна вечер, домашното кино е идеалният вариант. Направете пуканки, сгушете се на дивана заедно и се насладете на любим филм. Не забравяйте снакса и напитките!

Нощ на настолни игри

Друг страхотен вариант за небрежна вечер е вечерта на настолните игри. Стари или нови настолните игри са класически вариант да прекарате приятно някоя студена вечер. Скрабъл, Монополи, Диксит и още много евъргрийни ще ви отпуснат и разтоварят. Без значение какво играете, със сигурност ще се забавлявате (и вероятно състезавате!).

Вечеря и представление

За една наистина специална вечер изведете половинката си на театър, на музикално събитие или дори на обикновено кино. Стига да сте заедно! През топлите месеци е толкова приятно да откриете място в града, в което на открито да послушате музика и да се почерпите с коктейли. А през зимата най-романтично е да излезеш от киното или театъра и да видиш, че докато си бил вътре, вън е навалял хубав сняг.  

Нощ в града или на брега на морето

Ако искате да се насладите на всичко, което вашият град може да предложи, прекарайте една нощ под светлините на града или на брега на морето! Излезте на вечеря и напитки на любимите си места. След това посетете някои от местните горещи точки за танци или музика на живо. Каквото и да правите, със сигурност ще си прекарате страхотно.

Пътуване до провинцията

За нещо наистина уникално, направете пътешествие из страната! Това е идеалната възможност да изследвате нови места и да прекарвате време заедно. Просто се уверете, че имате карта (или GPS!), за да не се изгубите! Онлайн можете да намерите много ваучери за почивка и туризъм, от които да се възползвате на ниски цени.

Дегустация

Нещо, което със сигурност ще харесате, е ваучерът за дегустация. Прекарайте една вечер заедно, наслаждавайки се на селекция от вина, уиски, пури, шоколади, деликатеси или друго по ваш избор. Истинско божествено пътешествие на сетивата!

Независимо дали планирате романтична вечер за двама или специална вечеря за приятелите си, тези идеи ще ви помогнат да създадете една запомняща се вечер. От интимни вечери във вашия дом до гурме ястия в изискан ресторант, имаме по нещо за всеки. Така че пригответе се да приготвите малко романтика и посетете уебсайта на GiftTube за още идеи за подаръци и преживявания.