В този блог пост ще ви дадем идеи за подарък за тийнейджър, с които няма да сгрешите. Зарадвайте своите подрастващи с оригинална изненада, която си струва!

Какво да подарим на тийнейджър?

Изборът на правилен подарък за вашия тийнейджър може да е труден, особено когато купувате за някого, който вече си има всичко и който предпочита да избира дрехите и аксесоарите си сам. За да сте сигурни, че ще изберете нещо, което ще се хареса на вашия тийнейджър, е важно да шмоти придстава зо стила, интересите, тенденциите в модата за тийнове. С други думи не разчитаѝте само на собствения си вкус и усет, защото може да се окажете твърде "old school", колкото и да си мислите, че сте със съвременно мислене и разбирания. Единственият начин да направите добър избор и да не сгрешите при покупката и подаряването е да знаете повече за неговия/нейния свят, увлечения, за това кое е ок и кое е cringey за тях. Не знаете ли тази толкова употребявана от днешните тийнейджъри английска дума? Значи може би все пак ви трябва подготовка и събиране на идеи, които ще ви помогнат в избора на подарък за тийнейджър. 

Идеи за подарък за тийнейджър и тийнейджърка

Изборът за подарък за тийнейджър е още по-труден около Коледа! Сякаш зимата настъпи твърде бързо и преди да се усетите, магазините са препълнени с настървени клиенти, които искат да открият възможно най-бързо перфектния подарък за своите близки и приятели. Ако сте един от тези купувачи и ако имате проблеми с намирането на подаръци за тийнейджъри, не търсете повече! Този списък от подаръци за тийнейджъри е това, което всеки подрастващ би искал да получи. Идеите ни ще направят вашето празнично пазаруване много по-лесно тази година. 

 

Технологии, телефони, джаджи и абонаменти за виртуални услуги

Всеки тийнейджър ще се зарадва да получи технологичен подарък - техника или джаджа. Независимо дали става дума за iPhone, Kindle, Nintendo DS, PSP или друго страхотно устройство, шансът да сбъркате с тези страхотни джаджи е малък. Преди да купите обаче, не забравяйте да се консултирате с тийнейджъра, за да изясните с какво вече разполага, за да не дублирате устройствата. То се знае - колкото по-нов е моделът, толкова по-добре.  

Например, ако вашият тийнейджър вече има iPad или Playstation, може да не иска ново попълнение към колекцията си. Тъй като децата днес използват предимно технологии за всеки елемент от ежедневието си е, е много вероятно дори да нямат нужда от нищо. Но не се паникьосвайте! Вместо да им дадете подарък, който просто ще заема място в стаята им, помислете да им дадете нещо като кредити за пазаруване в Apple Store/Google Store, абонамент за Spotify и т.н.

Ваучери за преживявания

Няма нищо по-добро от това да играете на сигурно. С ваучерите за преживяване определено правите това. Можете да купите ваучер за определена сума и да оставите тийнейджъра сам/а да избере преживяване, на което да се наслади! Възможностите са стотици, разпределени в категории, сред които:

  • Адреналин и Екстремни преживявания
  • Красота и Козметични процедури
  • Ново хоби и Занимания
  • Масаж, Спа, Релакс, Почивка
  • Пътувания и Приключения
  • Спорт, Фитнес, Йога
  • Личностно развитие
  • Уроци по рисуване, пеене, танци и още…

Не само тийнейджърите ги обичат, но и възрастните наистина оценяват ваучерите за подаръци. Това прави пазаруването лесно - и като допълнителен бонус, не е нужно да се справяте с тълпи от хора в мола или да висите по опашки.

Подходящи книги

Да, знаем, че повечето от днешните деца и тийнейджъри не са пристрастени към четенето, дори напротив. Това не означава, че трябва да се откажем да правим опити да заобичат четенето. Книгите са подарък, който е евъргрийн. Ами ако точно сега попаднем на подходящо заглавие, на вдъхновяваща история, на книга, която ще отговори на моментните им настроения... Кой знае, може точно тази книга да напарви обрат и вашият тийнейджър да погледне на четенето по нов начин. А, ако имате щастието той да е в плен на книгите от малък, тогава не се колебайте. Човек никога не можете да има твърде много книги в живота си - те са смислени и значими. Дори могат да променят животи! 

Когато търсите книги за тийнейджъри, търсете баланса. Разбира се, че има вечна класика, коята трябва да прочетат, но има и много съвременна литература, която ще ги докосне да намерят нещо ново, вълнуващо и забавно. 

Приложения

Днес всичко е онлайн! Почти всеки има смартфон в наши дни и тийнейджърите със сигурност не са изключение. Единственият проблем? Не можете да изтегляте много неща директно на телефона, тъй като обикновено нямат достатъчно памет във вграденото хранилище. Но това не означава, че не можете да им поръчате страхотни приложения, които те ще харесат. Просто се уверете, че са съвместими с техния модел телефон.

Игри и геймърски аксесоари

Има ли тийнейджър, който живее и диша по цял ден, за да цъка на компютърни игри? Има, но не чак толкова много. Ако и вашият си пада геймър, купете му нови игри, геймърски слушалки, светеши клавиатури. Покажете му, че оценявате и разбирате страстите му, а в замяна поискайте той да спазва и известни ограничения за времето, което прекарва пред екрана. 

Не забравяйте, че игрите могат да бъдат и образователни. Разгледайте сайтове като Gamespot или Gamefly и се регистрирайте за техните имейл бюлетини, за да разберете какво е вайръл сред тийнейджърските игри през последните месеци. Добра идея е да вземете и някои от старите им фаворити. Освен това, да играеш видео игри все още е готино, дори и да си по-възрастен... нали?

Тийнейджърите са трудни за уцелване на точните подаръци , особено ако не ги познавате толкова добре или купувате подарък при ограничен бюджет. За да ви помогнем да получите най-добрия възможен подарък, ние съставихме този списък от различни идеи за подаръци за тийнейджъри, заедно с обща информация за всеки от тях, така че да знаете за какво да внимавате и какво да избягвате, докато пазарувате. Независимо дали вашият тийнейджър се занимава с музика, четене, спорт, изкуство или нещо съвсем друго, трябва да можете да намерите идеалния подарък, като проучите тези предложения.

Напомняме ви, че в платформата на GiftTube можете да откриете над 500 предложения за подаръци под формата на преживявания и оригинални изненади. Тези идеи са много подходящи за всеки повод, като освен това, се поднасят и в елегантна опаковка и страхотна визия. Направете празникът специален!