Някой, който познавате се пенсионира? Добре е да покажете уважението си като поднесете подарък за пенсиониране. Не се притеснявайте, ще ви помогнем в избора с нашите страхотни идеи.

Подарък за пенсиониращ се колега или шеф

Трудно е да решите какво да подарите на някого, на когото държите, когато се пенсионира. В такива моменти обикновено ни става тъжно, че се разделяме с любимия колега и си припомняме всички страхотни моменти, които сме споделили през периода на своето кариерно развитие.

Създадохме тази статия в случаите, в които планирате да подарите на шефа или на колегата си подарък за пенсиониране, но не знаете какво точно може да хареса той или тя. Да, шал, колан или чанта не са лоши идеи, но тези вещи няма да бъдат запомнени дълго след като събитието отмине. Вместо това помислете за тези пет необичайни идеи за подаръци за пенсиониране, които гарантирано ще се откроят в паметта на вашия колега и ще донесат радост в сърцето му дълго след като пенсионирането е отминало:

Идеи за подарък за пенсиониране на жена

Започваме с няколко идеи за подарък за пенсиониране на жена:

Подарете преживяване по избор

Пенсионирането е времето, в което човек винаги си прави равносметка за живота и постигнатото през него. Повечето хора имат план за старините си, но той рядко е постигнат, тъй като животът има чувство за хумор и постоянно ни изненадва! Затова е много вероятно бъдещият пенсионер да премине мисловно през онези неща, които не е успял да направи в живота. И не, не е късно - казват, че това са най-блажените години на спокойствие. Затова ви препоръчваме да закупите ваучер за преживяване, да го заредите с определена сума и да оставите на пенсиониращия се колега или близък сам да изберете за какво да ги използва. Опциите са над 300 и включват категории като Здраве, Туристически маршрути, Забавления в града, Личностно развитие, Дегустации, Кулинарни уроци, Танци, Работилници по занаяти, Разкрасителни процедури, Почивки и какво ли още не...

Изберете нещо практично!

Един пенсионер винаги може да се възползвате от повече пари. Е, сега, не е нужно да купувате къща, но пък защо да не подарите нещо практично, за което да не харчи тя средства. Подарете доживотен абонамент за любима услуга, можете да отворите фонд за бъдещи медицински сметки на нейно име, или пък да изненадате с ваучер за козметични процедури по желание. Това е идея, която всяка жена ще хареса, но най-вече - ще използва в бъдеще! 

Сантиментален подарък

Не знаете какво да вземете на шефа си за пенсионирането й, оплаквате се, чудите се и се вайката. Че тя има всичко! Но наистина ли е така? Получаването на сантиментален подарък показва колко много оценявате човека. Вземете нещо, което ще остане в съзнанието й всеки път, когато го види. Не е нужно да е скъпо - просто да бъде от сърце. Такива, например, са сантименталните персонализирани подаръци с дописване, които имат за цел да разкрият вашата признателност по по-личен начин.

Пенсионирането е време да погледнете назад към една невероятна кариера с голяма гордост, така че какъв по-добър начин да го отбележите от това да дадете подарък, който отбелязва тези години на упорита работа? Нещо като книга, пълна със спомени или дори стари визитни картички. В периоди на големи промени, ставаме сантиментални, затова и точно такива подаръци вършат страхонта работа. Може да напишете дълго послание, да се запишете с видео обръщение и други по-лични моменти, които със сигурност ще трогнат от сърце колегата. 

Идеи за подарък за пенсиониране и на мъж

Нека продължим списъка с няколко идеи за подарък за пенсиониране на мъж:

Подаръци за пенсиониране, свързани с хобита и интереси

Неща като билети за шоу, романтично бягство през уикенда или подписани спортни сувенири могат да бъдат страхотни подаръци за пенсиониране. Вместо да подарявате нещо практично, което ще използва всеки ден, опитайте се да измислите подарък, който ще използва отвреме навреме, но все пак ще го зарадва благодарение на своята стойност и значимост. Тук изкуството и билетите за театър също са добра идея, тъй като са наистина специални и пресъздават емоции, по-силни от думите!

Подарък - почивка

С какво свързвате пенсионирането? Точно така, с почивка! Това трябва да време на пълен покой и спокойствие, което да бъде като награда за тежките години, прекарани в труд и ежедневни задачи. Затова почивката и туристическите маршрути са една страхотна идея за подарък за пенсиониране. България е изпълнена с изключително красиви места и тайни райски кътчета, затова можете с увереност да поднесете ваучер за пътуване, от което човек може да се възползва дори и през уикендите.

Пенсионирането - най-щастливото време!

Пенсионирането може да бъде вълнуващ период в живота. За някои това е времето, в което най-накрая ще пътуват по света или ще се отпуснет на плажа. Тази нова “ера” от човешкото развитие може да бъде изпълнена с нови и вълнуващи преживявания, да не говорим за цялото свободно време, което имате, за да им се насладите! Ако търсите идея за подарък за пенсиониране, която ще покаже признателността ви към някой, който ви е дал ценни съвети и знание, един от тези пет необичайни подаръка за пенсиониране може да е точно това, което търсите. 

Планирането на пенсионирането включва създаване на финансово портфолио, което покрива важни решения като къде ще живее човекът и колко пари ще трябва да получава всеки месец, за да се издържа. Но обмисляли ли сте да подарите на любимия човек преживяване, вместо материални стоки? Готварски клас в или уикенд в екзотичен курорт може да са по-ценни от златото в бижута. И тези преживявания не заемат никакво място, което може да ги направи идеални за пенсионери, които искат да живеят живота на макс и просто да се наслаждават на най-сладките си години!

Сега можете да разгледате платформата на GiftTube и да се вдъхновите и за много други идеи. Там ще намерите над 300 идеи за преживявания и оригинални подаръци, които със сигурност ще се харесат. Ако пък не сте сигурни какво да подарите, съветваме ви да закупите ваучера и да го заредите с пари, а едва след това получателят ще реши за какво преживяване да изразходва сумата.