Сватбата е вълнуващо събитие, което отбелязва любовта и съюза между двама души. Макар че традиционните сватбени подаръци винаги са добър вариант, добавянето на нотка уникалност към подаръка може да го направи наистина запомнящ се. 

Ако търсиш идеи за нестандартен сватбен подарък, който ще се отличи и ще остави трайно впечатление у младоженците, то си на правилното място. 

В тази статия ще разгледаме няколко различни и креативни идеи за сватбени подаръци, излизащи извън рамките на обичайното, които ще накарат младоженците да се почувстват повече от специални.

 

Как да изберем нестандартен подарък за сватба?

Сезонът на сватбите е и ето, че се оказва, че ще трябва да отделите поне минимум 300 лева, за да отидите на тържеството! Тоалет, подарък, евентуално пътуване до мястото, престой… Толкова много задачи, че се оказва, че поканата за сватба е по-скоро разход, отколкото възможност да се насладите на тържествения ден. 

И ето че идва предизвикателството – изборът на подарък за младоженците. 

Как да изберете нестандартен подарък за сватба? 

Повечето хора по подразбиране следват традиционната логика при избор на подарък: да се подари нещо хубаво и практично, като комплект от съдове или домашен робот. Хм, ако традиционният подход не е вашияг и търсите нещо по-уникално и нестандартно, то ние ще ви помогнем да се справите с предизвикателството. В тази публикация в блога ще ви дадем пет съвета  и идеи за избор на необичаен сватбен подарък, който ще удиви щастливата двойка. Продължавайте да четете, за да научите повече!

 

5 неща, които да имаме предвид при избора на уникален подарък за сватба?

Правило 1: Помислете за интересите на двойката: с какво се занимават? Какви хобита имат? Ако можете да намерите подарък, който отговаря на техните интереси, със сигурност ще ги спечелите.

Правило 2: Бъдете креативни с опаковката: Вместо да изберете скучна торба за подаръци, бъдете креативни и поставете подаръка си в нещо неочаквано, като винтидж кутия за шапки или античен чайник. Уникалният тубус на GiftTube е една от елегантните опаковки, които не се забравят…

Правило 3: Добавете нотка на персонализация: Нестандартният сватбен подарък винаги е по-специален, когато е личен. Независимо дали имате любима снимка на двойката в рамка или ще им вземете изработено по поръчка произведение на изкуството, влюбените със сигурност ще оценят жеста и старанието ви. Това показва, че наистина ви е грижа и сте отделили от времето и ресурсите си, за да ги направите щастливи!

Правило 4: Мислете извън рамката: Ако наистина сте изчерпани откъм идеи, опитайте “брейнсторминг” за вдъхновение. Съберете се с приятели и нахвърляйте безумни идеи и разнородни думи – така се увеличават шансовете наистина да ви хрумне нещо нестандартно. Уникалният сватбен подарък не трябва да е скъп; може да е нещо ръчно изработено или дори просто картичка от сърце (е, добавете и пари към нея).

Правило 5: Не забравяйте сантимента: В крайна сметка не е толкова важно какво подарявате, а защо го подарявате. Уверете се, че подаръкът ви е избран с любов и искреност и щастливата двойка със сигурност ще го запази завинаги.

 

Идеи за нестандартен подарък за сватба

 

Вечеря на тъмно за двама

Можеш ли да си представиш да подариш на младоженците кулинарно преживяване, в което нищо визуално няма значение? Ако търсиш нещо наистина запомнящо се, то тази идея е перфектният избор за нестандартен подарък за сватба.

„Вечерята на тъмно“ е концепция, в която нищо визуално няма значение, а любезните домакини са хора с нарушено зрение.

Двойката ще бъдат въведени в изцяло тъмна стая, в която ще влязат без устройствата най-често използвани в ежедневието им. 

Пред тях ще бъдат сервирани най-вкусните ястия, на които могат да се насладят с всички други сетива, освен зрителните. Колко ли вкусове ще успеят да разпознаят младоженците?

 

Уникален полет с балон за двойка

Полетът с балон е вълнуващ и нестандартен сватбен подарък, който ще позволи на младоженците да споделят спиращо дъха приключение. 

Летенето с балон не е свързано само със самия полет, а се превръща в метафора за пътуването на двойката в живота и любовта, в което да опитомят ветровете на промяната, да приемат неизвестното и да се доверяват един на друг, докато се издигат заедно до нови висоти.

В повечето подаръчни ваучери за летене с балон се предлага и видеозаснемане на целия полет. Така преживяването ще се превърне в ценен спомен, който укрепва връзката им и е символ на готовността им да се впуснат в големите приключения на живота заедно.

 

Уикенд бягство за двама със слънце, вино и спа 

Коя влюбен двойка няма да е щастлива да получи като сватбен подарък ваучер за уикенд почивка, далеч от градския шум, сред огромни зелени градини, с прекрасно обслужване и избор от местни вина и гурме храна? Идеална възможност за пълноценна и релаксираща почивка, с която може да зарадвате младоженците!

Забавни нестандартни сватбени подаръци от GiftTube

Надяваме се, че тези съвети са ви вдъхновили да мислите извън рамката, когато избирате сватбен подарък. Не забравяйте, че не е важно колко харчите, а колко сте креативни в подхода си. Разгледайте секцията с нестандартни подаръци на GiftTube, в която ще намерите още вдъхновение и страхотни ваучери за преживявания на достъпни цени! Подбрани с любов за вас и хората, които обичате!

 

Семейна фотосесия или фотосесия за бременни

Семейната фотосесия е прекрасна възможност за улавяне на връзката и взаимоотношенията, споделяни между членовете на семейството. 

С този нестандартен сватбен подарък ще помогнеш на младоженците да запечатат своята любовна история и ще предизвикаш техните красиви емоции. Освен това, тези снимки ще се пазят години наред и ще бъдат ценен спомен за техните поколения. 

Имаме и прекрасна идея за младоженците, на които скоро им предстои да бъдат родители. Подарете фотосесия за бременни, която да увековечи чистите мигове на очакване на новия член в семейството. 

Така всяка снимка ще се превърне в свидетелство за любовта и вълнението, които изпълват сърцата на младоженците, докато започват новата глава от съвместното им пътуване.

 

Дегустация на вино

За младоженците, които обичат тази благоуханна напитка, дегустацията на вино е чудесна възможност за докосващ небцето сватбен подарък, който да ги потопи в необятния свят на лозарството.

Подари на булката и младоженеца сетивно пътешествие, изпълнено с вкусове, аромати и изтънченост под ръководството на опитен специалист. По време на дегустацията те ще научат повече за различните сортове грозде, регионите, в които се отглеждат, целият процес по винопроизводство, съчетанието на напитката с храни и редица други знания, които биха били полезни на всеки любител на виното.

Освен удоволствието от самите вина, младоженците ще се насладят и на това да споделят  преживяването заедно. Те ще могат да се включат в оживени разговори, да обсъдят предпочитанията си и да открият нови фаворити. 

Винената дегустация се превръща във възможност за двойката да задълбочи връзката си и да създаде спомени, изпълнени с изтънченост и финес.

  Уникални идеи за нестандартен подарък за сватба

Релаксиращ СПА уикенд

Какво по-хубаво от един релаксиращ СПА уикенд за булката и младоженеца след вихъра на сватбеното тържество? 

По време на СПА уикенда младоженците могат да се отдадат на редица терапевтични процедури, които отговарят на техните специфични нужди и желания. От успокояващи масажи и ободряващи процедури за лице до ревитализиращи процедури за тяло, парна баня, сауна или джакузи, а защо не и дълги разходки сред красивата природа? 

Далеч от разсейващите фактори на ежедневието, двамата влюбени могат да се съсредоточат върху подхранването на връзката си, воденето на сърдечни разговори, в които да споделят смеха си или просто да се наслаждават един на друг в спокойна и релаксираща среда.

Съветваме те да съобразиш локацията на СПА уикенда със сезона, за да могат младоженците възможно най-скоро след сватбата да се насладят на подаръка си.

 

Приключение с ветроходна яхта

Щом прочетем думите „нестандартен подарък за сватба“ обезателно една от най-запомнящите се идеи са ветроходните яхти, които са олицетворение на симбиозата между главозамайваща романтика и незабравимо приключение

Плаването с ветроходна яхта може да бъде чудесна метафора за връзката на двамата влюбени, които са хванали здраво ръцете си и са готови да преминават през възходите и паденията на живота заедно, приемайки красотата на споделените преживявания.

Нежното люлеене на вълните, освежаващият морски бриз и спиращите дъха гледки към хоризонта създават живописен фон за едно красиво романтично бягство.

Приключението с яхта позволява на двойката да хвърлят котва в уединени заливи, да се гмуркат в кристално чисти води и да изследват очарователни крайбрежни градове. 

Докато професионалният екипаж се грижи за комфорта на младоженците, те ще могат да се насладят на красиви изгреви и залези, изискана кухня, романтични разговори, искрен смях и каквото още си пожелаят.

 

Астрологичен или хюман дизайн анализ

Искаш да зарадваш младоженците със сватбен подарък, който ще им даде интересна и полезна информация за връзката им? Тогава им подари астрологичен или хюман дизайн анализ за двойки.

Астрологичен анализ

Любовните астрологични хороскопи предлагат увлекателен и проницателен начин за изследване на динамиката на връзката на една двойка. 

Любовният астрологичен хороскоп анализира астрологичните позиции на рождените карти на двойката и предлага дълбок анализ на тяхната емоционална връзка, точки на съвместимост, силни страни и потенциални предизвикателства.

Любовният астрологичен хороскоп може също така да разкрие времето на важните етапи и фази във връзката на двойката. А също така позволява на младоженците да задълбочат разбирането за себе си и един за друг, докато тръгва по общия си път заедно.

Хюман дизайн анализ

Не по-малко интересна е системата Хюман дизайн. 

Хюман дизайнът е практика, обединяваща древната китайска „Книга на промените И Дзин (I-Ching)“, астрологията,  квантовата физика, ведическото знание, кабала, астрономията, астрофизиката и генетиката в едно. Всички тези аспекти дават индивидуална информация за всеки човек, създавайки уникална бодиграф карта базирана на дата, час и място на раждане. 

Въз основа на генерираната карта, Хюман дизайнът анализира личността на човека в дълбочина, подтиква го да надникне в неосъзнатите процеси и да получи по-добро разбиране за себе си и своите силни и слаби страни.

Разгледан в аспекта на взаимоотношенията, Хюман дизайнът е изключително подходящ похват, притежаващ силата да анализира съвместимостта на дадена двойка. Това го прави подходящ подарък за сватба, който ще позволи на младоженците да получат ценни знания за областите на синергия и потенциалните области на напрежение помежду им. 

Анализът на техните бодиграф карти ще им помогне да разберат как си взаимодействат техните енергии и как най-добре могат да се подкрепят и допълват взаимно в общия им път.

 

Уникална карикатура

Направата на карикатура е един от най-забавните и нестандартни подаръци за сватба, за който можеш да се сетиш. 

Тя добавя нотка хумор и закачливост, внасяйки смях и радост в сватбеното преживяване на булката и младоженеца. Независимо дали карикатурата ще изобразява конкретен сватбен сценарий, любимото хоби на младоженците или уникалните им странности и изражения, то със сигурност този сватбен подарък ще се превърне в скъп спомен от сватбения ден.

Съветваме те, преди да се обърнеш към опитен художник карикатурист, да се подготвиш с подробности за двойката като например техните хобита, интереси или шеги и закачки, които често използват помежду си. Със сигурност ще бъде необходима и снимка на двамата влюбени. 

След това художникът ще използва своя талант и творчество, за да превърне твоята представа за младоженците в хумористична и креативна карикатура.

Получената творба може да бъде представена в различни форми - цифров файл, отпечатан плакат или рамкирано платно. Тя може да бъде изложена на сватбеното тържество на двойката или в дома им като възхитителен спомен за специалния ден.

 

Приключенски сватбен подарък

За двойките, които харесват адреналина, няма по-подходящ сватбен подарък от приключенско и изпълнено с емоции преживяване.

Какво ще кажеш за лудо офроуд приключение на четири колела, рафтинг в буйни води, скално катерене по високи скали, тандемен скок с бънджи, планински преход, а защо не и изследване на подводните царства на Черно море, чрез гмуркане или шнорхелинг. 

Приключенският сватбен подарък не само ще разпали авантюристичния дух на младоженците, но ще им позволи да открият и нови измерения на връзката си, докато преодоляват предизвикателствата заедно, като един екип.

Освен това ще подариш възможност на двойката да излезе извън зоната си на комфорт, да се изправи пред страховете си, прегръщайки тръпката от неизвестното. 

 

Заключение

При избора на нестандартен сватбен подарък, креативното мислене със сигурност ще ти бъде верен приятел в тази нелека задача да зарадвате младоженците с нещо наистина запомнящо се.

Независимо дали ще избереш преживяване, което разпалва чувството им за приключения, плаване с яхта, любовен астрологичен хороскоп, Human design анализ, персонализиран подарък, който отразява уникалната им любовна история или луксозно бягство, което насърчава релаксацията и спокойствието, необичайният сватбен подарък със сигурност ще се отличи с уникалност и ще бъде ценен от младоженците години наред.