2020 ни предизвика. Изправи ни пред неизвестни, донесе напрежение и страх, безцеремонно обърка плановете, отряза чакани възможности! И докато ден след ден всеки от нас се адаптираше към „новото нормално“,  докато редувахме пълна изолация със социална дистанция, годината изтече. Ясно е - много ни взе, но има ли нещо, за което все пак да й благодарим?  

Хмм, трудно е да се каже! Но като че ли все пак понаучихме някои неща.

Научихме се по-често да питаме „как си?“ човека до нас, да си пожелаваме здраве и без повод. Осъзнахме колко ценен е трудът на лекарите, колко големи са сърцата на малцината доброволци, които помагат без шум и фанфари. В морето от мнения и думи, разбрахме колко трудно е да се довериш на една – единствена истина и колко важно е да имаш хора, с които говорите на един език.

Научихме се да да се вглеждаме повече в очите, за да разберем усмихва ли се човекът срещу нас. Маските криеха лицата, но в същото време осигуриха и „безопасна“ зона, в която всеки от нас избираше колко да се изолира от другите.   

Научихме и някои практични неща: как се работи, готви и подрежда едновременно в хоум офиса, как се неутрализират странни домашни шумове и „семейни конфликти“ по време на ZOOM среща, как се провежда дистанционно час по физическо и се правят клипчета с „домашното“.

Така наближиха празниците, но какво става с коледния дух? По-редките срещи с приятели и близки, липсата на забавления, пропуснатите рождени и имени дни, отложените подаръци и коледни партита, всички хубави неща, които ни държат в кондиция през годината и които очакваме с нетърпение в края й, влияят и на предколедното ни настроение! Но то зависи и от нас!

Затова нека в предстоящия Игнажден поканим първо доброто настроение в домовете си. Защото Коледа е онова вълшебно време от годината, в което всички трябва да забравим проблемите и просто да празнуваме. Без дистанция между сърцата си. Не мислете за материалните неща, които пропуснахте тази година, забравете за неосъществените пътувания, потърсете утеха в това, че ни чакат още по-хубави дни, които ще ценим сто пъти повече.

Винаги може да празнуваме заедно и да си подарим най-хубавите подаръци. Те ни винаги трябва да стоят под елхата, да се пазят в гардероба.Нека подаръците тази година ни карат повече да мечтаем, да ни зареждат с очакване за по – хубави дни и преживявания. Преживяванията предстоят, няма да избягат. А и всички ваучери от Gift Tube са валидни една година. Цяла година, за да се отдадем на любимите забавления, курсове, спорт или ново хоби!  

Бъдете здрави, пазете себе си и близките и им покажете своята любов.