Твърде възможно е все още да не сте чували за флотация в капсула, въпреки че това релаксиращо преживяване, създадено още през 50-те години на 20 век, вече набира сериозна популярност. Все повече хора са изкушени да пробват и да се потопят в блаженото състояние на флотацията. В следващите редове ще разберете повече за нея и как осигурява пълноценно възстановяване на тялото в кратки срокове. Да не забравяме, че да избереш релаксираща процедура е страхотна идея за подарък

Какво представлява флотацията в капсула?

Представете си, че сте в безтегловност и сте потопени във вода. Както и че не потъвате. Звучи като блаженство, нали? 

Флотацията е терапия, чиято цел е дълбоко възстановяване и почивка на тялото и съзнанието, които се постигат благодарение на потапянето на тялото в иновативна капсула с вода. По време на терапията човек изплува на повърхността, без да потъва, а причината е насищането на пречистената вода с магнезиев сулфат. Спомнете си за хората, които се къпят в Мъртво море. Водната среда на капсулата наподобява именно тази на близкоизточното езеро. 

Когато сте в капсулата за флотация „чувате“ само тишината. Пълният релакс се постига и благодарение на липсата на каквито и да е звуци, светлини, информационен поток. Това отпуска тялото и ума и човек постига медитативно състояние. Мозъкът се радва на спокойствие, движейки се от бета в алфа и тета мозъчни модели.

Флотацията е създадена още в средата на миналия век от психоаналатика Джон Лили. С нея се таргетира борба със стрес, депреся, дори физически неразположения, болки в мускулите, сърдечно – съдови заболявания. Флотацията се бори с недостига на магнезий в тялото – фактор, който повишава нивата на стрес и е особено разпространено в съвременния свят.

Ако пък търсите отпускане и релакс по принцип може да разгледате категорията Масажи и СПА пакети.

Какви са ползите от флотацията в солна стая?

Сетивата могат да си починат, умът да се фокусира, а ние да вникнем в себе си. Много хора намират флотацията за полезна при справяне със стреса, подобряване на съня и облекчаване на болката. Някои също съобщават за повишена креативност, намалена тревожност и подобрена умствена яснота след флотация. Температурата на водата също може да насърчи релаксацията и да облекчи главоболието от напрежение. Поради тези причини флотационната терапия често се използва като допълващо лечение за състояния като тревожност, хронична болка и фибромиалгия.

Усещането на безтегловност е нещо несравнимно, а презареждането – неописуемо. Резултатът е усещане сякаш сте преминали дълбока медитация или пълноценен сън. Този тип медитация – флотация в солна стая е по-подходяща за хората, които имат нужда от отпускане на психиката. 

Какво да направите, ако не сте сигурни дали флотацията е подходяща за вас

Когато става въпрос за намиране на ново уелнес лечение, може да е затрудняващо да направите своя избор и да решите откъде да започнете. С толкова много опции задачата да решите коя СПА процедура е най-подходяща за вас не е лесна. 

Ако обмисляте флотация, но не сте сигурни дали е подходяща за вас, ето няколко неща, които трябва да имате предвид. 

Първо, помислете за целите си. Какво се надявате да постигнете, прекарвайки време в солна стая с флотация? Страдате ли от притеснение, паник атаки, депресии? Имате ли някакви определени алергии или респираторни проблеми? Търсите ли начин да се отпуснете и да си починете? След като определите целите си, проучете ползите от преживяването. Твърди се, че флотациите предлагат широка гама от предимства, включително подобрено дишане, намалени нива на стрес и подобрено здраве на кожата. 

Ако пък имате някакви притеснения, най-добре се консултирайте със здравен специалист,  който е по-наясно с ползите от това преживяване. Ако имате някакви основни здравословни проблеми, важно е да говорите с Вашия лекар, преди да започнете терапия и да помислите дали нямате нужда от консултация в лечебно заведение. Като предприемете тези стъпки, можете вече да се уверите, че флотацията в солна стая е правилният избор за вас.

Флотацията в солна стая е страхотен релаксиращ подарък!

С напрегнатото темпо, с което живеем, може да бъде трудно да намерите идеалния подарък за всеки близък. И все пак, има нещо, на което никой не е отказал – релаксацията. Преживяването “флотация в солна стая” е идеалният начин да помогнете на приятели и близки да се отпуснат и да се освободят от стреса. И нещо повече, това е уникален подарък, който със сигурност ще бъде оценен. Разгледайте нашите ваучери за преживявания и се възползвайте от уникално ниските ни ценови предложения.

Ако сте любопитни относно солните стаи и ползите, които предлагат при флотация, изпробвайте лично СПА процедурата и помислете дали да подарите преживяването флотация в капсула.