Подбрахме за вас на едно място най-оригиналните идеи за тиймбилдинг и групови преживявания за фирми – на открито, на закрито. Интересни игри, които могат да се организират навсякъде.

Защо тиймбилдингът е важен?

Тиймбилдингите осигуряват творческа атмосфера за обсъждане и сътрудничество между хората от екипа във вашата компания. В тази статия ще разгледаме предимствата на тиймбилдингите, както и ще споменем някои уникални идеи за организацията на събиране с колегите.

За мнозина тийм билдингите са досадни занимания, на които са задължени да присъстват, но истината е, че това определение важи само за зле замислените и организираните през пръсти събития! Истинската полза в добре измислените тиймбилдинги е самата им атмосфера. За много хора те са възможност да се социализира, да приложат способностите и уменията, които ги отличават, извън работна среда. Идеята на този тип събития е да се съберат групи от хора, които да се обединят върху общ проект, игра или забавление. С общи усилия, те могат да постигнат всичко, дори когато го правят не заради бизнес цели, а за целите на екипното взаимодействие!

Обикновено на този тип събирания всички отдели работят върху нещо общо, върху обща цел, която ги сплотява. Ако организирате добра среда, ще усетите, че енергията на хората е просто забележителна - тя е почти магическа. На открито или закрито, оригиналните идеи за тиймбилдинг са множество и включат в себе си множество интересни игри.

Оригинални идеи за тиймбилдинг на открито

Игрови тиймбилдинг – приключение за цялата фирма

Приключенска игра с елементи на ориентиране, преодоляване на препятствия, решаване на логически задачи. Играта се провежда на открито, на терен в пресечена местност.

Нашата ферма

Приключенска игра, комбинирана със селскостопански труд, под формата на игри и надпревари между предварително организирани отбори. Всеки от отборите го очакват интересни и предизвикателни фермерски игри.

Рафтинг

Представете си най-готиния приключенски ден! Очаква ви рафтинг по бурни или по-кротки води, в зависимост от сезона, както и състезание с ориентиране по карта и намиране и нареждане на елементи от пъзел. Накрая на деня ви очакват награди и/или съкровища.

Урок по стрелба

Стрелбата възпитава духа, контрола и ни учи на точност и увереност. Състезателният елемент винаги стимулира и е неразделна част от тиймбилдингите. Не подценявайте дамите и техния точен мерник!

Оригинални идеи за тиймбилдинг на закрито

Тиймбилдинг във VR Escape Room

Екипът ви е изпратен на едно лудо VR приключение, където задачата е да се разрешават загадки. Изберете сценарий – космонавти, детективи от бъдещето или разследващи в опасен трилър.

“Надиграй Ники Кънчев”

Кой е най-хитър и ще може да надиграе водещия? Специално за вашата фирма ще се организира шоу програма под формата на въпроси и отговори, създадени специално за вашата организация. Играта е с цел забавление, представена по шеговит начин от водещия Ники Кънчев и завършва с класиране и награди.

Постройте си болид и се състезавайте с него

Чували ли сте за нещо толкова шантаво? Да, предлагаме и този тип отборно преживяване, което протича по следния ред: Всеки отбор има за задача да намери елементите, за да конструира собствен болид. След това, трябва да премине трасе с препятствия с него и да се състезава на финала срещу другите отбори.

Арт парти в художествено ателие 

Абстрактното рисуване е за всеки – независимо дали можете да рисувате или не. В този тиймбилдинг участниците се забавляват и са свободни да рисуват спонтанно, а не по шаблон. „Техниката“, която се използва, е пръскане, мацане и разливане и се осъществява под ръководството на професионален художник. За тиймбилдинга е нужно специално място, тъй като доста помещението доста ще се поизцапа.

Тиймбилдинг с винен сомелиер

Ще се насладите на качествени вина и винени истории, разказани от познавачи.Винени маршрути, свързани дори с локации, с които компанията оперира. Забавен тиймбилдинг, на който със сигурност всички ще искат да присъстват. От 2020 г. организираме онлайн винени дегустации, като изпращаме на всички участнци дегустационни сетове вино, след което заедно се събираме пред екрана с винен сомелиер.  

Офис лунапарк с оборудване под наем

Ако колеите не искат да отидат да отидат на тиймбилдинг, тиймбилдингът идва при тях! Преобразете офиса с:

  • Джаги
  • Електронен дартс Билярдна или тенис маса
  • Баскетболни кошове
  • Машина за захарен памук
  • Машина за пуканки
  • Машина за шоколадов фонтан
  • Машина за сапунени балони
  • Трамплин/Батут/Детски надуваем замък

И още множество предложения, които можете да откриете в GiftTube.

Интересни игри – отборни преживявания за фирми от GiftTube

Интересните игри са най-важната част от отборните преживявания за фирми. Най-хубавото е, че с GiftTube няма нужда да се чудите какво да измислите – просто изберете едно от предложенията от каталога ни за тиймбилдинг преживявания, а ние ще се погрижим вместо вас. 

Интересното е, че след края на подобно събитие, вместо да се чувствате изтощени след часове упорита съвместна работа, вие ще се усещате презаредни. Освен това, колегите ви се превръщат в близки приятели – така че, вече няма да можете да откажете, ако някой ви покани на чаша кафе или на разходка след края на работното време. А и няма да искате да откажете! Тиймбилдингите са възможност да опознаете една нова страна на колегите и да ги харесате повече.