WHISKEY FEST SOFIA 2022/ УИСКИ ФЕСТ СОФИЯ 2022

ОБИКОЛИ СВЕТА НА УИСКИТО ЗА 3 ДНИ

 7-9 ОКТОМВРИ 2022, ПАРАДАЙС ЦЕНТЪР 

ПОДАРЪК СЕРТИФИКАТ ЗА БЕЗПЛАТНО КАРАНЕ НА КАРТИНГ КЪМ ВСЕКИ ВАУЧЕР

 

 

Вземи билет за Деветото издание на Уиски Фест 2022 от Gift Tube! Оригинален подарък - преживяване за уиски ценители на висококачествените напитки или планирай забавление с приятели още от сега!

Интересът към уискито не е мода, а преживяване за ценители. Дегустацията на уиски е приключение за сетивата, запознаване с традиции, истории и иновации, популяризиране на култура и споделяне на знания. Открий нови вкусове, аромати и тайни от бъчвите. Наслади се на това пътешествие, в което ще те придружават уиски експерти и уиски фенове. Whisky Fest Sofia сще се проведе за девети път! Събитие, което ще остане в сърцата на любители и ценители. 

 

ВЗЕМИ ВАУЧЕР ЗА ПОДАРЪК ИЛИ БИЛЕТ ТУК

 

ПРОГРАМА:

7 октомври (петък) - 17:00 - 24:00 часа
8 октомври (събота) - 15:00 - 24:00 часа
9 октомври (неделя) - 15:00 - 22:00 часа

 

КАКВО ДА ОЧАКВАШ?

Над 200 вида уиски
Специални селекции на ром & коняк
МАСТЕРКЛАСОВЕ(добави,когатокупуваш ваучер)

VIP Зала
Food & Drinks зона
Музика и приятели
Launge зала

 

ТОМБОЛИ С НАГРАДИ

1. Един от всички участници в Уиски Фест 2022 ще спечели 

пътуване до уиски дестилерия в Европа

 

2. Един от всички участвали в томболата на щанда на Gift Tube ще спечели

 ваучер за полет с балон за двама

На входа всеки посетител ще получи еко-раница с професионална уиски чаша и уиски паспорт, в който трябва да събере печати от над 30 щанда с бутикови и висок клас марки. Всеки, който успее да събере печати в рамките на феста, участва за награди, осигурени от организаторите. В основната зала ще опитате различни видове напитки (уиски, ром, коняк), ще се запознаете със световните класики и бутикови уискита, ще научите повече за уиски традициите и ще печелите награди. В lounge зоната ще може да отпуснете с пури, кът за разговори и срещи и вип-тераса.  На уиски и коняк щандовете се разплащате с фестивална карта, която всеки гост получава на входа и може да зареди със сума по собствена преценка.

МАСТЕРКЛАСОВЕ

За да присъстване на един или повече майсторски класове трябва да имате билет за

WHISKY FEST SOFIA и да доплатите допълнително за мастер класа.

Вземи ваучер тук

и избери участие в един или повече мастеркласове:

Jura – More than a Whisky- 07 ОКТОМВРИ 2022 19:00 КРАЙ: ПЕТЪК 07 ОКТОМВРИ 2022 20:00

О. Джура – едно необичайнo място с необичайнo уиски.
Малък остров с голямо сърце, на който има един път, един магазин, едно пристанище, една дестилерия,  5 000 елена и 200 жители с диви сърца, непоколебим дух и една цел – производството на впечатляващ шотландски сингъл малц.
Една дестилерия, различни уискита. Продуктите на Jura Whisky могат да задоволят почитателите, както на сладкия и сочен плодов вкус, така и на богатия и изискан торф.


Какво ще се  дегустира: 
JURA 10 YO
JURA SEVEN WOOD
JURA 18 YO
JURA ONE FOR YOU 18 YO
JURA 21YO TIDE
Цена на майсторския клас:  44 лв
Лектор: Тоби Кинг

⌘ Майсторският клас ще има превод от английски!

Кинг, Регионален Развитие Мениджър – Иберия, Средиземноморие и Централна Европа, Whyte & Mackay Ltd.

 (Area Development Manager – Iberia, Mediterranean & Central Europe)

Кратка биография: 

Още от началото на своята кариера Тоби Кинг е свързана със спиртните напитки и сферата на хотелиерството и ресторантьорството, а в последните три години и половина е част от екипа на Whyte & Mackay Ltd. – Шотландска компания за производство и износ на спиртни напитки. Интересът и страстта към тази индустрия започват в ранните му младежки години, когато работи в барове и ресторанти и получава стабилна основа и познаване на бизнеса. След няколко години натрупан опит в различни алкохолни компании, той се присъединява към Търговския отдел на White & Mackay Ltd., който работи в тясно сътрудничество и обучава някои от най-добрите барове в Лондон, ресторанти и частни клубове. В момента отговаря за девет пазара в Европа и допринася за това невероятните марки на White & Mackay да достигат до все повече хора.

MASTERCLASS | THE GLEN GRANT - A Journey to Splendour
СТАРТ: ПЕТЪК 07 ОКТОМВРИ 2022 19:00 КРАЙ: ПЕТЪК 07 ОКТОМВРИ 2022 20:00

Елегантност, вдъхновена от природата!
Повече от 180 години, GLEN GRANT създават уникално Single Malt Scotch Whisky.

Присъединете се към необикновено, ароматно и емоционално пътешествие до Rothes, столицата на Speyside, и открийте едно от забележителните едномалцови уискита в Шотландия с Робин Купър, Global Brand Ambassador и Keeper of the Qauich

Майор Джеймс Грант, пионер в уиски индустрията, който успява да превърне дестилерията Glen Grant в една от най-известните по света, я наследява от своя баща през 1872. Майорът е човек, който посреща с ентусиазъм всяка новост, инженер и запален ботаник, той пътува по света в търсене на иновации за своята дестилерия.

Глен Грант е първата дестилерия в Шотландия, която е осветена с електричество (1883 г.) и една от първите оборудвани с барабанни за сушене на малца. През годините майор Джеймс Грант не престава да доказва своя устрем към нови успехи и инсталира казани с високи и тънки шии и «пречиствател». Благодарение на тези иновативни казани и до днес уискито на Glen Grant е известно със своя светло златист цвят и комплексен флорален аромат.

Един малц, интригуващ любопитните, изследователите и търсещите вдъхновение.

ЩЕ МОЖЕ ДА ДЕГУСТИРАТЕ:
⇢ GLEN GRANT ARBORALIS SINGLE MALT 40% 6X0.7L
⇢ GLEN GRANT CASK HAVEN SINGLE MALT 46% 1L
⇢ GLEN GRANT 10YO SINGLE MALT 40% 6X0.7L
⇢ GLEN GRANT 12YO SINGLE MALT 43% 6X0.7L
⇢ GLEN GRANT 18YO SINGLE MALT 43% 6X0.7L

ЦЕНА: 35 ЛВ
ЗА РОБИН КУПАР


⌘ Майсторският клас ще има превод от английски!

⇢ Глобален посланик на уиски портфолиотo на Gruppo Campari
⇢ Keeper of the Quaich от 2016 г
⇢ Съдия на световното състезание по спиртни напитки в Сан Франциско

Robert Coupar е водещ шотландски и американски уиски експерт, който е посветил почти 30 години на Уиски индустрията. Той се присъединява към Campari Group през 2008 г. и със своя опит и познания за Уиски категорията, Робин е част от екипа на Campari Global Strategic Marketing като Global whisk(e)y Advocate.

Като глобален посланик на уиски портфолиото на Gruppo Campari, Робин покрива марките The Glen Grant Single Malt Scotch Whisky, Wild Turkey, Russell’s Reserve Bourbon & Rye и Forty Creek Canadian Whisky.

По време на легендарната си кариера той е работил на 5 континента, включително Северна и Южна Америка, Европа, Азия и Индийския субконтинент.

През 2016 г. той е въведен в престижната организация Keepers of the Quaich, а също така е съдия в Световното състезание по спиртни напитки в Сан Франциско.

В момента Робин живее в Калифорния. Любимата му напитка е Glen Grant 12 Year Old.

MASTERCLASS | LOCH LOMOND – The Reborn Legend
СТАРТ: ПЕТЪК 07 ОКТОМВРИ 2022 20:15 КРАЙ: ПЕТЪК 07 ОКТОМВРИ 2022 21:00

ЗА СЪБИТИЕТО
Само на този клас ще може да чуете историята на марката, да се потопите в интересния процес на производство и да разберете, защо, кога и как скоч уиски индустрията променя един от регулаторите на малцовото уиски в индустрията преди по-малко от 30 години.


Разбира се, ще опитате редките 14 и 21-годишните издания на LOCH LOMOND в компанията на другите знакови издания- Original, 12 YO и 18 YO.

ЩЕ МОЖЕ ДА ДЕГУСТИРАТЕ:
⇢ LOCH LOMOND ORIGINAL
⇢ LOCH LOMOND 12YO
⇢ LOCH LOMOND 14YO
⇢ LOCH LOMOND 18YO
⇢ LOCH LOMOND 21YO

ЦЕНА: 35 ЛВ
ЗА ДЕЙВИД ЛИНД


⌘ Майсторският клас ще има превод от английски!

Дейвид е роден в Шотландия и е страстен почитател на уискито, определящ се на първо място като уиски ентусиаст. Има късмета да подхранва своята страст, черпейки от извора през последните двайсет години - започва кариерата си в Glenmorangie, работи за няколко компании в различни сфери и позиции в Европа, САЩ и Азия.

През последните 6 години е част от екипа на Loch Lomond Group, движейки ръста на международната експанзия на компанията.

По време на майсторските класове, Дейвид умело и забавно представя света на уискито, пречупено както през призмата на производствения процес, така и на богатството на уиски вкусовете.
Носител е на престижната титла Keeper of the Quaich.

 

MASTERCLASS | Богатството на аромати и вкусове във френския стил ром- Clement Rhum Agricole от о-в Мартиник

СТАРТ: ПЕТЪК 07 ОКТОМВРИ 2022 20:15 КРАЙ: ПЕТЪК 07 ОКТОМВРИ 2022 21:00

 

ЗА СЪБИТИЕТО
Богатството на аромати и вкусове във френския стил ром - Clement Rhum Agricole от о-в Мартиник

Ще се дегустират 5 вида ром:

Clement Rhum Blanc

Clement Rhum VSOP

Clement Rhum XO

Clement Rhum Cuvee Homere

Clement Rhum l`Elixir

Лектор: Elena Lebault-Kuznetsova, Export Manager SPIRIBAM

Цена за класа: 30лв

Най-характерното за френския стил ром, т.нар. Rhum Agricole е производството му от ферментирал сок от захарна тръстика, а не от меласа (както е при повечето ромове). Резултатът е отчетлива нотка на свежест, билки, цветя, идващи от различните видове захарна тръстика. Rhum Clement следва традиционния начин на производство от 1887г, оставен в наследство от братята Charles и Homere Clement като белия ром (Blanc) е подходящ за коктейли, VSOP отлежава мин. 4 год., XO - мин. 6 год., а невероятният Clement l`Elixir е бленд от 3 различни XO рома. За финал ще имате удоволствието да се насладите на рома, на чиято бутилка седи подписа на създателя на марката Clement и има златен медал от Beverage Tasting Institute - Clement Cuvee Homere, Rhum vieux agricole hors d`age (твърде стар ром, с неопределена точна възраст).

 

MASTERCLASS | CYRILLE MALD - Flavours vs. Aromas


ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
СТАРТ: СЪБОТА 08 ОКТОМВРИ 2022 19:15 КРАЙ: СЪБОТА 08 ОКТОМВРИ 2022 20:00


ЗА СЪБИТИЕТО
СПЕЦИАЛЕН ГОСТ НА УИСКИ ФЕСТ СОФИЯ Е СВЕТОВНОИЗВЕСТНИЯ УИСКИ И РОМ ЕКСПЕРТ CYRILLE MALD
Cyrille Mald e посланик на Scotch Malt Whisky Society, съдия в европейски и световни състезания, главен изпълнителен директор на Rum Intelligence SAS, компанията организатор на International Sugarcane Spirits Awards.

Съавтор е на Iconic Whiskey, пътеводител за уиски от 447 страници.
С изброените 1000 уискита, тази книга е публикувана в 26 страни и е от 5-те най-разпространени книги за спиртни напитки в света.

По време на мйсторския клас ще се навлезе в детайлите на вкусовете и ароматите.
Ще разберем откъде идват, как да ги усетим по-добре, как да ги разграничим.

Ще си отговорим на много въпроси задави досега, но оставащи без отговор!
Ще се опитат 4 вида уискита подбрани специално от него!

ЦЕНА: 30 ЛВ.
⌘ Майсторският клас ще има превод от английски!
✘ Местата са силно ограничени!

 

MASTERCLASS | THE DALMORE – The Making Of Masterpiece


ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ
СТАРТ: СЪБОТА 08 ОКТОМВРИ 2022 20:30 КРАЙ: СЪБОТА 08 ОКТОМВРИ 2022 21:15

ЗА СЪБИТИЕТО
THE DALMORE – THE MAKING OF MASTERPIECE
ЩЕ СТЕ СРЕД ПЪРВИТЕ ОПИТАЛИ КОЛЕКЦИЯТА -THE DALMORE VINTAGE 2003 И 2007 – ЛИМИТИРАНИ ЕКСПРЕСИИ НА 15 И 18 ГОДИШНИ ДЕСТИЛАТИ, ОТЛЕЖАЛИ В РЪЧНО СЕЛЕКТИРАНИ БЪЧВИ.

The Dalmore заслужено носи славата на едно от е най-известните и луксозни марки шотландско сингъл малцово уиски. Достигнала съвършенство през последния век и половина, технологията на създаване на The Dalmore се крепи на четири фундамента - уникален процес на дестилация, съзряване в най-добрите бъчви, смесване на партидит, последвано от финално отлежаване в специални ръчно подбрани бъчви, в които са се съхранявали едни от най-скъпите напитки в света. Особена заслуга през най-новата история на марката за това има легендарния майстор на малца Сър Ричард Патерсън, ексцентричен, но сърцат и перфекционист в своята работа Мастър Дистилър.

Ще се дегустират:

THE DALMORE 12 YO SHERRY CASK SELECT
THE DALMORE PORT WOOD RESERVE
THE DALMORE KING ALEXANDER III
THE DALMORE 2007 VINTAGE
THE DALMORE 2003 VINTAGE

Лектор: Тоби Кинг

Цена на майсторския клас: 75лв

⌘ Майсторският клас ще има превод от английски!

Тоби Кинг, Регионален Развитие Мениджър – Иберия, Средиземноморие и Централна Европа, Whyte & Mackay Ltd.

(Area Development Manager – Iberia, Mediterranean & Central Europe)

Кратка биография:

Още от началото на своята кариера Тоби Кинг е свързана със спиртните напитки и сферата на хотелиерството и ресторантьорството, а в последните три години и половина е част от екипа на Whyte & Mackay Ltd. – Шотландска компания за производство и износ на спиртни напитки. Интересът и страстта към тази индустрия започват в ранните му младежки години, когато работи в барове и ресторанти и получава стабилна основа и познаване на бизнеса. След няколко години натрупан опит в различни алкохолни компании, той се присъединява към Търговския отдел на White & Mackay Ltd., който работи в тясно сътрудничество и обучава някои от най-добрите барове в Лондон, ресторанти и частни клубове. В момента отговаря за девет пазара в Европа и допринася за това невероятните марки на White & Mackay да достигат до все повече хора.

 

Ако търсиш подарък - преживяване, разгледай най-богатата колекция от забавления на www.gift-tube.com

 

 

Здравей!
Избери една от опциите по-долу, за да се свържеш с нас и ще ти отговорим при първа възможност.