Микроблейдинг

Не можем да намерим продукти, отговарящи на селекцията.

Веждите са рамката на лицето, а правилното им оформяне е от съществено значение за цялостния външен вид.

Разполагаме ли обаче с достатъчно време, за да им отделяме нужното внимание в забързаното ежедневие, с което почти всички се сблъскваме? Сигурни сме, че повечето дами биха отговорили отрицателно.

А колко хубаво би било усещането да се събуждаш всяка сутрин с перфектно оформени вежди, без да използваш нито един от тайните трикове, с които разполагаш, за да загладиш непокорните косъмчета или пък да изрисуваш нови?

Ще те зарадваме като ти кажем, че тази идилия е напълно възможна и отговорът се крие в техниката микроблейдинг.

Подаръчният ваучер за микроблейдинг е подходящ за всеки повод - рожден ден, имен ден, юбилей, а защо не да зарадваш себе си дори без повод?

Какво представлява микроблейдингът?

Микроблейдингът е полуперманентна техника за татуиране, при която се извършва цялостна реконструкция на веждите, чрез изрисуване на изключително реалистични косъмчета, имитиращи естествения им растеж. 

Всяко косъмче (косъм по косъм) се създава индивидуално, с висококачествен пигмент, който се нанася по горния слой на кожата (епидермис), посредством специализиран ръчен инструмент.

За какво служи  и за кого е подходяща процедурата?

Тази процедура е подходяща при хора с асиметрични вежди с неправилна форма или за подобряване на външния вид на лицето.

Процедурата е препоръчителна и при цялостна или частична липса на окосмяване на веждите. 

Как протича процедурата по микроблейдинг?

В деня на процедурата се попълва информирано съгласие, целящо да изясни текущото здравословно състояние на клиента. 

След внимателен оглед на всички мерки за безопасност и отхвърляне на възможните противопоказания, микроблейдинг артистът предоставя обстойна и изчерпателна информация за процедурата.

Следва разговор, в който биват обсъдени очакванията на клиента, неговите предпочитания и изисквания за крайния резултат. 

Щом тази информация бъде уточнена, микроблейдинг артистът преминава към прецизно измерване на златното сечение на лицето с инструмент наречен клипер. Формата на веждите зависи най-вече от морфологията на лицето, разстоянието между очите, големината на челото и позицията на основата на носа.

Пристъпва се към примерно изрисуване на формата на веждите с козметичен молив. Този процес отнема време, но определено си заслужава, защото именно това е моментът за нанасянето на последни корекции преди започване на процедурата.

След одобрение формата на веждите  от страна на клиента се избира цвета на пигмента, като той бива съобразен с тона на кожата, цвета на очите и косата.

Пристъпва се към почистване на кожата, нанасяне на нежен обезболяващ крем, който се оставя да подейства за няколко минути.

След като работното поле е обезболено, процедурата по микроблейдинг може да започне. 

Изпитват ли клиентите болка по време на процедурата микроблейдинг?

По време на процедурата по микроблейдинг клиентът не усеща болка, заради анестетичния крем, който се нанася преди процедурата. Повечето клиенти сравняват усещането като отскубване на косъмче при оформяне на веждите. 

Защо е нужна процедура по ретуш на веждите?

Микроблейдингът е изключително нежна и щадяща към кожата козметична процедура, затова е необходима и допълваща процедура, която да усъвършенства веждите, за да гарантира перфектен краен резултат и максимално дълго задържане на пигмента в кожата. 

Ретушът на веждите се извършва около 6 седмици след първата процедура. Целта на втората процедура е да се види реалният резултат след преминаване на оздравителния процес, тъй като всяка кожа се възстановява по различен начин.

Клиентът и микроблейдинг артистът обсъждат всички подобрения, които могат да бъдат направени, за да придобият веждите перфектна форма и вид.

По време на процедура по ретуш трябва да се повторят избледнели косъмчета и да се добавят още, ако е необходимо. Цветът на пигмента също може да се коригира (често към по-тъмен) или веждите да бъдат удебелени.

Колко време трае ефектът от процедурата микроблейдинг?

Трайността на процедурата за микроблейдинг е индивидуална, като това зависи изцяло от качествата на кожата.

В общия случай, при нормална до суха кожа, оптималният ефект трае около година и половина до две. При мазна и проблемна кожа, резултатът е по-краткотраен. 

За поддържане на красиви вежди, в случай на мазна кожа е необходимо процедурата да се повтаря на всеки 6 или 8 месеца.

Има ли противопоказания при извършване на процедура по микроблейдинг?

Микроблейдинг не се препоръчва при хора, страдащи от някой от следните хронични заболявания:

  • диабет;
  • хормонални проблеми;
  • кератоза;
  • акне;
  • себореен дерматит;
  • кожа образуваща келоиди (вид релефни белези).

Процедурата е абсолютно противопоказна при бременни или кърмещи дами, а също и при хора, които ежедневно приемат разреждащи кръвта медикаменти. 

Ако клиентът има предишни прояви на алергии към козметични продукти или боя за коса е желателно да бъде направен тест за алергия преди започване на процедурата.

Безопасен ли е микроблейдингът?

Процедурата по микроблейдинг е напълно безопасна. 

В Gift Tube си партнираме с доказани по микроблейдинг артисти, които притежават всички необходими сертификати, даващи им право да практикуват.

Освен това, всяка процедура се прави в напълно стерилни работни условия, с еднократни инструменти и минерални пигменти, които са нетоксични и хипоалергенни.

Колко време трае процедурата по микроблейдинг?

За качествено извършване на процедурата са необходими около 2 часа.

Защо да вземем ваучер от Gift Tube?

От Gift Tube ти предлагаме изключително голямо разнообразие от ваучери за преживяване, сред които можеш да избираш. Всички ваучери за козметични процедури, в това число и микроблейдинг са валидни 1 година, а случай, че решиш впоследствие нещо друго  предоставяме замяна през цялата валидност. 

Можеш да заявиш своя ваучер за микроблейдинг на вежди, перманентен грим или друга козметична процедура на имейл, а ние ще ти го доставим в красива и напълно безплатна опаковка.

 

Здравей!
Избери една от опциите по-долу, за да се свържеш с нас и ще ти отговорим при първа възможност.