Идеи за фирмени коледни подаръци

Септември е месецът, в който фирмите вече планират подаръците и бонусите за своите служители за Коледа. В този блог пост ще разгледаме списък с оригинални идеи за фирмени коледни подаръци, с които да бъдете различни! Подарете нещо различно от обикновените брандирани корпоративни тениски и чаши. Фирмени подаръци за служители, които си струват с лесна организация! 

Фирмени коледни подаръци: Какво да подарим на служителите за Коледа?

Всеки специалист по Човешки ресурси стига до момента, в който се чуди какво да измисли за поредна година и да изненада по оригинален начин служителите за Коледа. Истината е, че повечето компании подаряват едни и същи празнични баналности – фирмени тениски, чаши, суичъри, чорапи, флашки. Да не забравим брандираните тефтери и календари, на които се радват само по-възрастните ни роднини. За жалост, тези жестове от компаниите не се ценят високо и не са особено ефективни за вашия employer branding. Затова, ако искате да подарите коледен подарък от името на компанията, който реално да си струва парите, ще ви дадем няколко съвета:

  • Не бъдете банални – забравете за тениските и чашите
  • Подарявайте преживявания, а не вещи!
  • Спестете време и пари с ненужна организация като закупите ваучер
  • Преживяванията носят много по-голяма стойност – за човека и за бизнеса
  • Брандирайте елегантно и стилно, а не натрапчиво
  • Отправяйте своите послания от сърце и забравете за строгия формален тон – Коледата е празник на близостта, а не поредното корпоративно събитие

Оригинални корпоративни подаръци: Идеи за фирмени коледни подаръци

Един от най-оригиналните корпоративни подаръци, който можете да направите на вашите служители, е фирмен коледен подарък – преживяване. Преживяването е лесно за организация и изисква само от вас само да закупите корпоративен ваучер за подарък за фирма. Ваучерите дават достъп до над 450 преживявания, подходящи за служители от всякакви нива и отдели, мениджъри, партньори на компанията. Освен това, всяко от преживяванията е в различен ценови клас, за да може да изберете най-правилно каква сума да отделите от бюджета за коледните подаръци на служителите.

Корпоративни подаръци – ваучери за служители

Ето какви са предимствата на това да подарите ваучер за преживяване като коледен подарък за фирмата:

  • Безплатна луксозна опаковка
  • Брандиране с фирмено лого или с коледна визия по желание
  • Достъп до над 450 преживявания
  • Ценови категории, подходящи за различни нива в компанията - от 50 до 200 лева
  • Подходящо за служители, колеги, мениджъри, партньори
  • Идеи за всеки отдел!
  • Подаръците не се повтарят - колегите сами ще изберат преживяването си

Фирмени коледни подаръци се разделят в различни категории спрямо интересите на служителите във фирмата. Идеи за фирмени коледни подаръци:

Разгледайте селекцията от фирмени коледни подаръци и тиймбилдинг преживявания, с които да поръчате най-доброто фирмено коледно парти… без изобщо да го организирате! Оставете организацията на нас, ние ще се погрижим събирането да бъде забавно и запомнящо се.

Защо преживяването е най-добрият фирмен коледен подарък?

Преживяването е най-добрият фирмен коледен подарък, защото то носи стойност на своите получатели чрез спомена и положителните емоции. Обикновено, вещите се изхвърлят веднага след стопяването на снега или пък се скриват на дъното на някой шкаф. Накраят на сезона се оказва, че сте изхарчили голяма сума от бюджета за опаковки и безсмислени глезотии, за които никой няма да си спомня догодина. 

Е, да бъдем честни – за кое ще си спомните дори след 5 години: За споделено преживяване с колегите в търсене на ключ от ескейп стая или за поредната флашка или външна батерия, която скоро ще изгубите?

Друга често срещана грешка от HR специалистите е подаряването на фирмени подаръци за Коледа, които са значими само за фирмата, а не за нейните служители. Представете си, че получавате непрактична тениска, обсипана с десетки лога. Това надали ще е нещо, което бихте носили с удоволствие извън офиса. Рядко виждаме служители, които искат да влизат в ролята на “ходеща реклама” дори извън бизнес сградата на своята компания. Защо да им го причиняваме? 

От друга страна, обаче, подаръците, които са персонализирани имат силно положително влияние върху човека. Такива са преживяванията, които са специални за всеки участник в тях. Те ангажират, обединяват и създават настроение. С тях се създава емоционална връзка, защото са автентични – те са от човек за човек, а не от фирма към служител.

Преживяванията са забавни и оставят хубав спомен за фирмата, която ги е организирала. Освен това, те са много мощен инструмент за employer branding. С преживяванията можете да бъдете сигурни, че служителите дълго ще говорят за страхотните коледни изненади, които сте им поднесли. Друг плюс е, че те са подходящи за всеки тип човек, всеки отдел и всяка фирма – ИТ, комуникационна, логистична, медия и още. Преживяванията са коледни подаръци, които разпускат напрежението и сплотяват колектива. 

Надяваме се, че нашият блог пост за фирмени коледни подаръци е успял да ви вдъхнови и да ви даде много идеи за това как да зарадвате служителите в компанията, както и как да организирате идеалното коледно парти. Запретнете ръкави и поръчвайте ваучера, останалото оставете на екипа на GiftTube.