Шугаринг

Не можем да намерим продукти, отговарящи на селекцията.

Копринено гладка кожа без нежелано окосмяване и без нужда от самобръсначка, кола маска, депилиращи кремове, епилатор или лазер? Мисията възможна! Даже по напълно естествен и безопасен начин, а техниката се нарича шугаринг.

Шугарингът е натурален метод за обезкосмяване, известен още от дълбока древност. Смята се, че захарната епилация е открита в древен Египет от самата Нефертити, която заповядвала на робините да покрият тялото й със захарен сироп, а след като той засъхнел, заедно с премахването му падали и ненужните косъмчета.

Този метод добил популярност и в Персия. Арабските жени са много взискателни към красотата на телата си и наличието на косми по тялото се смятало за признак на лош вкус. От там идва и второто название на шугаринга – персийска епилация.

Как специалистите прилагат тази техника и до днес? Нека ти разкажем в следващите редове.

Подаръчните ни ваучери за шугаринг са подходящи както да зарадваш близък човек за рождения, имения му мен ден или друг специален повод, а също така да поднесеш подарък към себе си.

шугаринг

Какво представлява шугарингът?

Шугарингът е техника за обезкосмяване, при която се използва смес от захар, вода и лимонов сок, за да се създаде естествена паста. Тя се нанася върху кожата в посока, обратна на растежа на косъма. Захарната паста капсулира косъма, като позволява отстраняването му от корена. 

Известен със своята простота, ефективност и минимално дразнене на кожата, шугарингът набира популярност като нежен и екологичен начин за премахване на окосмяването.

Ето защо да избереш козметичната процедура:

 • Пастата за тяло, използвана при шугъринга, не съдържа химически агенти, а само 100% натурални съставки.
 • Подходяща за всеки тип кожа.
 • Процедурата щугаринг е с ниска травматичност за кожата, тъй като не се отделят живи клетки, а пастата обгръща само косъмчетата.
 • Може да се прилага и на на-чувствителните и деликатни места (бикини зона)
 • Няма риск от алергични реакции
 • Намалява се появата на враснали косъмчета

Как протича процедурата?

Протича по следните стъпки:

 • Консултация: По време на консултацията, специалистът оценява типа на кожата, структурата на косъма и се обсъждат желаните резултати.
 • Подготовка: Кожата се почиства и се напудря, за да се гарантира, че пастата прилепва към косъмчетата, а не към кожата.
 • Нанасяне на захарната паста: Топлата захарна паста се нанася върху кожата по посока на растежа на косъма.
 • Отстраняване на пастата: Пастата се отстранява по посока на растежа на косъма, като се правят издърпващи движения с пръсти, подобни на стандартната кола маска. Тази техника намалява до минимум дискомфорта и предотвратява накъсването на косъма.
 • Повтаряне на процеса: Процесът се повтаря в различни участъци на третираната зона, докато се отстрани нежеланото окосмяване.
 • Грижа след процедурата: След като премахването на космите приключи, се нанася успокояващ и овлажняващ гел за успокояване на кожата.

За кого е подходяща? 

Шугарингът е подходящ за всички типове кожа, включително за чувствителна, склонна към раздразнения, тъй като пастата е нежна и свежда до минимум риска от раздразнения.

Захарната епилация ефективно премахва както тънките и фини косъмчета, така и по-грубите, осигурявайки копринено гладка кожа. 

Шугарингът се прилага при жени и мъже.

В кои зони се прилага шугаринг?

Шугарингът може да се прилага в различни зони на тялото, включително лицето, ръцете, краката, подмишниците и бикини линията.

Колко време трае ефекта?

Кожата остава гладка около 3 до 4 седмици след приложената процедура. След редовно прилагане на техниката шугаринг, косъмчетата стават все по-тънки и незабележими или напълно преустановяват растежа си.

Каква е продължителността на процедурата?

Продължителността на сесията за шугаринг варира в зависимост от размера на третираната зона. Обикновено тя отнема около 30 до 60 минути, което я прави удобен вариант за хората с натоварен график.

Безопасна ли е?

Процедурата се счита за безопасна и е по-малко вероятно да предизвика кожни реакции, в сравнение с традиционните методи за епилация.

Въпреки това. консултацията с квалифициран специалист гарантира, че шугарингът е подходящ избор за съответния тип кожа и структура на косъма.

Кога не може да се прилага?

Макар че шугарингът като цяло се понася добре, има някои противопоказания и рискове, които трябва да се вземат предвид:

 • Открити рани: Шугарингът не трябва да се извършва на места с открити рани, порязвания или кожни инфекции.
 • Кожни заболявания: Лица с кожни заболявания като екзема, псориазис, херпес или активни обриви трябва да избягват шугаринг върху засегнатите зони.
 • Бременност и менструация: И в двата посочени случаи, чувствителността на женското тяло се изостря, затова не е препоръчително дамите да се подлагат на шугаринг. Въпреки това, ако прагът на търпимост е по-висок, няма проблем процедурата да бъде извършена след взимане на съответните мерки.
 • Слънчево изгаряне: В летния сезон често се случва да получим слънчево изгаряне. Няма значение дали то е леко, средно или тежко, процедурата шугаринг по време на възстановителния период следва да бъде избягвана.

Има ли дискомфорт по време на процедурата?

Шугарингът е известен с това, че причинява по-малко дискомфорт, в сравнение с традиционните методи за епилация като кола маска или епилатор.

Клиентът може да усети леко отскубване на косъмчетата по време на премахването на пастата, но като цяло, процедурата се понася добре от повечето хора. 

Съветваме дамите да не се подлагат на шугаринг преди настъпване на менструалния им цикъл, тъй като тялото става по-чувствително. За най-безболезнен се смята периодът след менструация.

Здравей!
Избери една от опциите по-долу, за да се свържеш с нас и ще ти отговорим при първа възможност.