Солариум

Не можем да намерим продукти, отговарящи на селекцията.

Естественият летен загар през цялата година изглежда все по-примамлива идея за хората, любители на бронзовия тен.

За да бъде мисията успешна съществуват два варианта - почивка посред зима в красива слънчева дестинация или сесии в солариум, като често втората алтернатива е предпочитан вариант за придобиване на шоколадови оттенъци на кожата.

Какво представлява солариумът?

Думата „солариум“ произлиза от латински език (sol – слънце) и в миналото е служела за нарицателно на големи тераси, върху които римляните се наслаждавали на слънчеви бани.

В наши дни солариум наричаме уред, излъчващ контролирани дози ултравиолетова (UV) радиация. 

Това излагане на ултравиолетовите лъчи стимулира производството на меланин в кожата, в резултат на което се получава постепенен и равномерен тен.  Освен това, по време на сесия в солариум, организъм синтезира слънчевият витамин D.

Солариумът е идеалният вариант за тези, които търсят бронзов тен, независимо от сезона или метеорологичните условия.

Плюс това е и медицински уред, който успешно се използва за благоприятното повлияване на редица заболявания.

Сред които:

 • депресия;
 • остеопороза;
 •  мускулни болки;
 •  редица кожни заболявания. 

солариум

За какво служи и за кого е подходящ?

Солариумът може да се използва от хора с почти всякакъв тип кожа, но трябва да се вземат предвид някои съображения.

Така например, хората със светла кожа са по-податливи на слънчеви изгаряния, затова първоначално се препоръчва по-кратка продължителност на сесията в солариум.

Клиентите с  бежово-златистата кожа могат да понесат малко по-дълги сеанси, но умереността все пак е от ключово значение.

Хората с  тъмни тонове кожа имат повече меланин, който предполага по-голяма естествена защита. По-дългите сесии в солариум не са противопоказни, но е необходимо да се изпълняват с повишено внимание и след определен период от време.

Солариумът е подходящ както за мъже, така и за жени.

Как протича сесията: правила и стъпки

Първоначално посещението в солариум започва с няколко предварителни стъпки:

 • Консултация: Преди първата сесия обикновено се препоръчва консултация със специалиста в соларното студио. Понякога е нужна и консултация с лекар.
 • Подготовка: Преди сеанса кожата трябва да бъде добре почистена от гримове за лице или лосиони за тялото. Бижутата също трябва да бъдат премахнати.
 • Козметика: Препоръчително е използването на специален хидратиращ крем или масло за солариум преди започване сесията, за да се предпази кожата от изсушаване. С хидратиращ гланц с UV филтър трябва да бъдат покрити и устните.Соларната козметика се нанася върху кожата непосредствено преди сесията или 1-2 часа преди нея.
 • Защита: Тя включва  поставяне на защитни очила, които да предпазят очите от ултравиолетовите лъчи, както и подходяща защита на интимните зони и косата.

По време на сесията стъпките са само три:

 • Включване на устройството: Сесията започва със стартиране на устройството. В зависимост от обекта, солариумът може да бъде с изправена или хоризонтална кабина.
 • Релаксация: По време на сеанса, клиентът може да се отпусне и да се наслади на преживяването. Някои солариуми могат да имат вградени вентилатори, които осигуряват допълнителен комфорт.
 • Край на сесията: Солариумът се изключва автоматично, когато сесията приключи.

След края на сесията е добре да се спазват следните правила:

 • Козметика: Хидратиращата козметика за солариум е силно препоръчителка, както след естествени слънчеви бани, така и след солариум.
 • Хидратация на организма: По време на козметичната процедура в солариум, както и при излагане на слънце, организмът става по-податлив на дехидратация. За успешна рехидратация се препоръчва приемането на повече течности, предимно вода.
 • Храна: Специалистите препоръчват да се консумира храна, богата на флавоноиди, антиоксиданти и полифеноли, за да се  сведе до минимум вредата от ултравиолетовото лъчение.

Каква е честотата на сесиите в солариум?

Честотата на сеансите в солариум зависи от различни фактори, включително от типа кожа, желаното ниво на тен и силата на оборудването за солариума.

Интервалът между процедурите е най-малко 48 часа, а специалистите от комисията по облъчване препоръчват максимум 50 сесии на година, било то на слънце или в солариум. 

Колко продължава една сесия в солариум?

Продължителността на отделните сесии се определят от специалист.

Първите обикновено отнемат от 5 до 7 минути, в зависимост от индивидуалните специфики на кожата, а след няколко сесии, може да се достигне времето от 15 до 20 минути.

Опасен ли е солариумът?

Когато се спазват всички препоръчани мерки и напътствия от специалиста в студиото, уредът е качествен и се използва правилно, процедурите със солариум могат да бъдат безопасни. 

Изключително важно е обаче да се спазва препоръчителната продължителност и честота на сесиите, за да се избегне прекомерното излагане на UV лъчение и да се сведат до минимум потенциалните рискове.

Има ли противопоказания за използване на солариум?

Използването на солариум не е подходящо в следните случаи:

 • Прием на определени групи лекарства: Солариумът е противопоказен с случай на прием на лекарства, повишаващи чувствителността към ултравиолетови лъчи - лекарства за артрит, високо кръвно, антидепресанти, хормонални контрацептиви, сулфонамиди, някои антибиотици, психотропни лекарства
 • Чувствителна кожа: Хората с много бяла, суха или нежна кожа не е препоръчително да използват солариум. 
 • По време на менструация при жените: Солариумът трябва да се избягва в онези специални дни от месеца, поради повишената чувствителност на кожата.
 • Наличие на бенки:Преди сесиите в солариум е желателно да се направи консултация със специалист дерматолог. 
 • Бременност и кърмене.

Защо да вземем ваучер от  Gift Tube?

Да вземеш подаръчен ваучер за солариум от Gift Tube ще ти допадне изключително много поради следните причини:

 • Ще получиш ваучера за преживяване в специална опаковка “тубус”, която придава завършена визия на подаръка.
 • Ваучерът е с валидност една година.

По всяко време преживяването може да бъде заменено напълно безплатно с друго от нашата платформа. Единственото условие е замяната да се извърши в срока на валидност на ваучера.

 

Здравей!
Избери една от опциите по-долу, за да се свържеш с нас и ще ти отговорим при първа възможност.