Често си правим планове или мечтаем, но успяваме ли винаги да сбъдваме мечтите и да реализираме плановете? Някои от нещата в “to do”списъка ни са трудно постижими и просто ги отлагаме. Но има и по-лесни варианти за излизане от матрицата и то е като помечтаем и сбъднем мечтата с ново преживяване!

Не е нужно да чакаме сляпата неделя, за да ни се случи нещо забавно, нещо вълнуващо, нещо което ще ни зареди и даде сили, за да сме по-добрата версия на себе си. Мечтай, планирай и сбъдвай. Ето няколко идеи, които са подходящи за всеки и в същото време не са трудни да бъдат реализирани.

Подари си преживяване: Вечеря на тъмно 

Ако обичаш да си в добра компания, да можеш да споделяш и в същото време да изпиташ нещо наистина различно, пробвай да изведеш половинката на вечеря на тъмно. Това преживяване ще остане №1 в списъка ти с wow моменти. Ще вечеряте петстепенно фюжън меню в пълна тъмнина. Накратко казано – храната е великолепна, порциите не са гурме, но не знаеш какво консумираш до момента, в който не излезеш от затъмнения салон, в който се провежда самата вечеря. С тъмнината се свиква за около 5-10 мин., времето лети, няма разсейващи фактори като телефони и излишен шум. Сетивата се изострят, а преживяването е неописуемо. 

Подари си преживяване: Полет с балон 

Предизвикай се, предизвикай и близък човек, с който да споделиш нещо наистина магично. България предлага толкова прекрасни гледки, но няма сравнение с гледката на Белоградчишките скали от въздуха. Полети с балон над Белоградчишките скали, усети тръпката да се отлепиш от земята, да вдишаш дълбоко и да напълниш очите си с феноменалната им красота. Това удоволствие не е евтино, но със сигурност е преживяване, което няма да забравиш никога. Не е нужно да ходиш до Кападокия, за да изживееш незабравимата емоция на полета с балон.

 

Подари си преживяване: Скок с бънджи

За тези, които обичат истинския адреналин и искат да се доказват пред себе си – скочете от високо. Скокът с бънджи е най-класическото екстремно забавление. Неслучайно повечето, които скачат, искат и пак…и пак. Сякаш адреналинът те опиянява и не искаш да пуснеш удоволствието да си отиде. В България има много възможности за скок с бънджи, едно от които е скок от пещера Проходна. Добър повод да видите пещерата и да се разходите в околностите, които предлагат много други възможности за забавление.

Подари си преживяване: Масаж с вулканични камъни

Кой не обича да се поглези малко и да се остави в ръцете на професионалист? Ако и ти си сред тях – започни да си угаждаш. Едно доказано добро решение за комбинация между почивка и грижа за себе си е масажът с вулканични камъни. Камъните ще отпуснат тялото ти и ще го подготвят за релаксиращото и лечебно въздействие на масажа. Масажът би трябвало да е месечен ритуал, от който не трябва да се отказваме. Време е да влезе в списъка за регулярни удоволствия.

Подари си преживяване: Нумерологична прогноза 

За да планираш по-добре годината и да си наясно повече със себе си и накъде да насочиш енергията си, препоръчваме да се довериш на професионален нумеролог. Нумерологията показва много ясно кои са силните и слабите ни периоди, как можем да си взаимодействаме по-най-добрия начин, за да постигнем целите си и всички други ключови фактори, които вълнуват всеки от нас. Който не си е правил нумерологичен анализ е време да остане изненадан колко точни прогнози и наставления може да получи чрез този доказано работещ метод.

Подари си преживяване: Рафтинг спускане 

Пролетта предлага много изкушения, тъй като свежата природа както и застояването през зимата си казват думата. Едно класическо пролетно забавление е рафтингът. Адреналинът, който носи плаването с рафт по бързи води е най-добре да се сподели с приятели или колеги. Супер веселба, умерена доза адреналин съчетана със свежестта на реката, планината и свежите инструктори. Подходящи места за картинг са Кресненското дефиле, както и р. Искър. И двете локации предлагат професионални инструктори и безопасно спускане по бързеите.

Подари си преживяване: Арт и хоби

Ако искаш да излезеш петък вечер с приятели, но да разнообразите с нещо ново и интересно може да пробваш някакъв вид рисуване, грънчарство, дегустация на шоколад, вино, дегустация на уиски или ракия. Градът предлага толкова голямо разнообразие от забавления, само трябва да си ги вземеш. Нито са скъпи, нито изискват някаква сериозна организация. Въпрос на личен избор и ниво на любопитство е да включим в живота си щипка различност.

 

Подари си преживяване: Игра в ескейп стая

Едно твое любимо ново хоби може да се окажат стаите със загадки или т. нар ескейп стаи. България е едно от местата в Европа с най-голямо разнообразие и качество на ескейп стаи. Темите на игрите наистина са супер различни: детективски, хорър, секси, семейни, мистериозни, такива с виртуална реалност. Играта в ескейп стая продължава един час. Играе се в отбор от минимум двама човека като ако сте четирима със сигурност ще е по-забавно. Целта е да се решат различни загадки в рамките на този един час и в крайна сметка да успеете да излезете от стаята в срок. Предизвикателствата са супер хитри, изваждат от всеки играч неподозирани умения. Играта в ескейп стая е много подходящ вариант за опознаване на приятели или колеги.

Подари си преживяване: Личностно развитие 

Чувал ли си за регресия? Много хора изпитват истински уплах от това да разберат повече да душата си, но има и такива, които съзнателно търсят пътя на личностното развитие. Смятат, че регресията ще им разкрие някакви тъмни кътчета или по някакъв начин ще се намесят в съдбата си или дори, че може да си навредят, ако се „бъркат“ там, където не им е работа. Истината е, че регресията е метод, чрез който можем само да си помогнем. Можем да намерим истината за това какъв е коренът на някой наш проблем или трудност, да намерим истинското си призвание, да се успокоим че животът, който живеем в момента е само част от един много дълъг път, този на нашата душа.

Подари си преживяване: Кулинарен урок  

Обичаш ли да готвиш? А можеш ли? Какъвто и да е отговорът, кулинарните уроци са един страхотен начин да усвоиш нови техники в готвенето и да се научиш на нещо ново от истински професионалист. Кулинарните уроци могат да са на различна тема, а на фокус да са различни кухни: италианска, френска, мароканска, индийска… Избери това, което обичаш или искаш да научиш, грабвай приятел и не му мисли. Това ще са три часа прекарани в приятелска среда, в които ще учиш от истински мастер шефове.

Животът е такъв какъвто си го направим. Ако душата ни иска да сбъдва – не я лишавайте. Подхрани я, задоволи я и тя ще ти се отблагодари.