Подготвили сме ви 25 оригинални идеи за занимания в София – забавни, интересни и нестандартни. Подарете си един нестандартен ден. Уникални изненади за уикенда в голямата столица.

Какво да правя в София? 

Ако живеете в столицата, вероятно често ви се случва да си задавате въпроса “Какво да правя в София?” – особено през уикендите. В този град се случват толкова много неща, но понякога имаме чувството, че няма нищо ново на дневен ред. Създадохме този списък с 25 оригинални идеи за активности в София за моментите, в които просто ви е скучно.

Какво да посетим в София? 25 оригинални идеи:

Ако се чудите какво да посетите в София, то подготвили сме ви 25 оригинални идеи, за които дори не сте подозирали. Уникални преживявания, които със сигурност ще ви изненадат:

VIP Панорамно издигане с балон в София за двама

Искате ли да пробвате нещо ново? Вижте столицата от небето! Издигането с балон е с продължителност 10 минути и щом се изкачите, ще можете да направите страхотни снимки и селфита. А и никак не е страшно! Който може да стои спокойно на терасата на 5-ия етаж, значи няма да има проблем и с издигането с балон.

Спа зона за двама в София

Спа има и в София. Подари си релаксиращ престой и се сбогувай със стреса в луксозна обстановка. Secret Spa се намира на бул. Черни връх  ваучерът от Gift Tube включва ползването на:

  • Престой от 1 час за двама
  • Халати, неограничен брой минерална вода и топли напитки
  • Достъп до басейн с температура на водата 32°
  • Достъп до джакузи с температура на водата от 35°
  • Парна баня
  • Сауна

Полет с жирокоптер в района на София

Бротовчед на хеликоптера, който осигурява 360 – градусова гледка. Сигурно, вълнуващо, красиво пътуване ви очаква с 20-минутен полет с жирокоптер с професионален пилот в района на София или по-дълго приключение над Рилските езера. Лица под 18 години могат да летят с писмено съгласие от родител.

Игра в група в ескейп стая 

Градският куест е уникално приключение и разходка из града, включващо загадки игри. Идеята на заниманието е да научавате любопитни факти, да събирате виртуални предмети и да се забавлявате с приятели. Не ви трябва нищо друго, освен смартфон, на който ще изтеглите приложение и приключението започва.

Семеен билет за музей на илюзиите в София

Грабни билет на преференциална цена - семейният билет е за двама възрастни и две деца над 7 – годишна възраст. Ако все още не сте били на Музея на илюзиите, препоръчваме да отидете, защото ще останете изумени, а и ще си направите уникални снимки. Създаден с идеята всеки да може да усети и „пипне“ науката, този музей е толкова далеч от традиционната ни представа, че ще остане повече от приятно изнедани.

Полет с моторен делтапланер до Перник

Предлагаме ви тандемен полет с моторен делтапланер в тандем с продължителност - 15 мин. Излита се от село Расник. Моторният делтапланера е двуместен - за пилот и пасажер. Приключението си заслужава, защото зад гърба ви има сигурен професионалист, който се грижи за всичко. За вас остава да се радвате на усещането за свобода!

Офроуд разходка с АТВ до София

Предоставяме ви възможност да се повозиш на АТВ Canam и да се насладиш на едно забавно приключение край София. Очакват ви спиращи дъха гледки към Стара планина! Преживяване, наситено с емоции и екстремно шофиране с изходна точка град Нови искър. Предпазните средства са осигурени.

Винен тур в София: Дегустация

В продължение на близо 3 часа ще посетите няколко локации в града, в които се предлага висококачествено вино и деликатеси. Посещението включва 2 винени бара/магазина и един ресторант, където ви очакват по 2 чаши във всяко заведение.

Вечеря на тъмно в София

Били ли сте на вечеря на тъмно? Това е неповторимо преживяване за сетивата. Ще ви бъдат сервирани деликатеси в пълен мрак, а накрая ще се опитате да познаете всяко ястие. Преживяването се организира от хора с увредено зрение. Те са вашите домакини и ви въвеждат в света на тъмнината по приятен и непознат начин. Пригответе се да се насладите на разговора, на храната, защото нищо няма да може да ви разсейва. Още на входа оставяте мобилните си телефони и всичко, което може да свети, включително и часовници!


Посещение в пчелната къща и терапия по избор

Пчелната къща просто трябва да се посети! Тя е не само изумителна, но и здравословна. Заедно влизате в специална стая, в която 2 легла са разположени над пчелните кошери, но отделени, за да е безопасно за всеки. Интересното е, че вътре влиза въздух от кошерите, но не се притеснявайте, пчелите не биват притеснени и нямат контакт с вас.

Игра на еърсофт до София

Истинско военно преживяване! Включете се в тричасова симулация на военни действия. Приготвени са ви специални оръжия, които са реплики на истински оръжия за максимален реализъм. Чудесно забавление за пораснали момчета.

Масаж или СПА

Какво да посетим в София, когато имаме нужда от релакс? Предлагаме ви релакс в ръцете на опитните масажисти, които ще подготвят за вас VIP преживяване.

Музикален урок

Друга страхотна идея какво да правите в София е да се запишете на музикален урок. Можете да се запишете на урок по пеене или музикален урок по китара, барабани, пиано, саксофон, флейта, гайда или други музикални инструменти.

Кулинарни уроци

Очаква ви MasterClass урок и незабравимо преживяване. Готви рамо до рамо със свой близък и се научи нови неща, с които да се развихриш в кухнята! Курсовете са практични, но и много интересни. Може да се научиш да приготвяш бургери, паста, мароканска кухня или суши.  

Стая на загадките

Ако търсите забавление и тръпка, предллагаме escape room. В София има много забавни стаи на загадките, просто изберете сюжет, в който да се включите! Ескейп стаите са едно от най-добрите забавления за групи от приятели.

Арт и хоби

Предлагаме ви да си изберете арт и хоби преживявания, които включват рисуване, сръчни ръце, работилници по обучение и още. С този тип интересни активности ще развиете своята креативност и ще имате възможност да пробвате ново хоби, по което да се запалите.

Уроци по танци

Танцувайте! Никога не е късно да започнете. Ако обичате ритъма и музиката на салса, бачата, маренге, не се колебайте. Предлагаме танци за двойки, латино и други стилове, които ще ви харесат със сигурност. Забавлявайте се – професионалните инструктори помагат на всеки дори на напълно начинаещи.

Художествена портретна фотография

Снимките от професионален фотограф са просто различни от всичко, което се опитваме да правим сами пред камерата на телефона! Запишете се на фотозаснемане в рамките на 1-2 часа - в студио или в избрана локация в София.

"Златна рибка" морска вечеря за двама в руски ресторант

В сърцето на София ви очаква атмосферата на руска кухня, музика и подбрани морски деликатеси.

Козметични процедури

Какво да посетите в София? Предлагаме ви най-доброто нещо, което можете да си подарите – време за самите себе си. Изберете си козметична процедура, която ще ви даде свежест и усещане за красота. Селекция от десетки различни козметични преживявания.

Bubble Футбол

Играта бъбъл футбол се играе в два отбора по петима души с помощта на огромни надуваеми топки, наречени бъбъли. Всеки играч влиза в надуваемите бъбъли и скоро, играта започва!

Пейнтбол игра

Пейнтбол играта е подходяща за отбор от 8 и повече играчи. Тя включва готина екипировка и стрелба с топчета. Споделена отборна емоция!

Частно парти в ретро трамвай

Това не е шега, наистина можете да наемете ретро трамвай и да организирате частно парти в сърцето на София. За да бъде забавлението още по-вълнуващо можете да наемете допълнително екскурзовод, аниматор, озвучаване, фотограф, оператор, сервитьор, комедиант и да поръчаш кетъринг.

Курс по гмуркане с инструктор

Това е сериозно предизвикателство за познавачи, защото тук ще ви учат да се гмурката без помощни средства, а използвайки собствения си дъх. Предлагаме ви да се запишете двудневен курс по дълбочинно гмуркане в басейн. Можете да се насладите на преживяването през уикенда.

Градски преживявания в София

Още ли се чудите какво да посетите в София? Ето някои от най-забавните градски преживявания, на които можете да се насладите в София. Събрахме на едно място най-интересните неща за моментите, в които се чудите “Какво да правя?”. С този тип тръпки няма да ви е скучно. Избягайте от ежедневието и организирайте най-уникалния уикенд. Идеите са оригинални и изискват само онлайн покупка на ваучер от платформата на GiftTube. След това е нужно само да се уговорите за дата на преживяването.